Forum | Prikbord | Info | Links
 
Spandoeken deel 3

Checkpoint Abe & Welkom in Nederland

Bij de zoveelste ludieke actie tegen de sfeerloze tegenstander in Heerenveen, wordt er dit keer een grenspost opgericht op de grens van Groningen en Friesland. Er wordt eem Checkpoint Abe opgericht op de meereizende FC Groningen-supporters te waarschuwen dat ze het sfeerloze Friesland binnenrijden. Aan de andere kant van de weg worden de passenten uit de richting Friesland juist begroet dat ze Nederland weer binnenrijden.Meer informatie over deze ludieke actie

Forza Jordi!!

Aan het einde van het seizoen 2002-2003 is het zo langzamerhand wel doorgedrongen dat het niet zo goed gaat met Jordi Hoogstrate. De middenvelder, die inmiddels al verkocht is aan PSV, kampt met mentale problemen en die zijn zo ernstig dat hij de tweede seizoenshelft weinig speelt voor FC Groningen. En dat is jammer, want in Groningen is Jordi een geliefde speler. Vanwege zijn prestaties binnen het veld, maar vooral hoe hij buiten het veld met de supporters omgaat.Jordi is namelijk een hele normale jongen met een uitstekende mentaliteit. Iemand die het op wilskracht al ver heeft geschopt. Iemand die nooit te beroerd is om even een praatje met de supporters te maken. Hij is zelfs lid van de Supportersvereniging! Kortom een hele geliede speler. En juist hij krijgt problemen. Om Jordi een hart onder de riem te steken, wordt er bij de wedstrijd een spandoek voor hem gemaakt. Juist om te laten zien dat het Groningse publiek met hem meeleeft en hem alle goeds wenst bij PSV. Later op een tactische avond in het Supportershome vertelt Ron Jans dat hij het prachtig vond dat er een spandoek hing om Jordi te steunen. Veel succes, Jordi!

Le Kok onsportief

Henk Kok is een zeikerige journalist van RTV Noord en NOS Langs de Lijn die vrijwel nooit iets positiefs te melden heeft over sporters. En helaas zit ie ook vaak bij FC Groningen. In de ogen van Henk kunnen niet veel spelers iets goeds doen, en met z'n irritante betweterige commentaar is hij dan ook een doorn in het oog van menig FC Groningen-supporter. Precies een jaar geleden werd er ook al een spandoek voor Henk KOKsucker opgehangen en ook toen werd de wedstrijd tegen FC Utrecht gespeeld. Dit keer krijgt Henk dus alweer een spandoek aangeboden namens de supporters (dus niet hooligans, Henk!)


Het spandoek is gespoten.


Wat is namelijk het geval? Na de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen spreekt Henk Kok de maandag erna met Marcel Seip van sc Heerenveen. De Groninger Seip meldt dat er ook vrienden van hem in het uitvak stonden. Verbaasd en verontwaardigd merkt Henk Kok op: "Jij hebt vrienden tussen die hooligans?" Het gehele uitvak, wat de hele wedstrijd lang voor een prima sfeer heeft gezorgd en waar geen wanklank viel, wordt door de derderangs journalist even klakkeloos neergezet als een grote groep relschoppers. Want daar hebben we dat vervelende trekje van Kok weer, om alles wat met FC Groningen te maken heeft in het negatieve te trekken. Speciaal voor deze onsportieve opmerking krijgt Henk wederom een spandoek. En het zal wel niet de laatste zijn...


Het spandoek hangt in de hekken.


Na afloop wordt het spandoek tegenover de persruimte neergehangen.

Le Kok onsportief

Henk Kok is een verguisd en gewaardeerd sportjournalist van de regionale omroep RTV Noord. Gewaardeerd om zijn directe vragen en gedreven interviewtechniek. Tegelijk is hij verguisd om opmerkingen die bij luisteraars en kijkers van de omroep niet altijd in goede aarde vallen. Zo kreeg hij het al eens aan de stok met een grote schare aanhangers van de volkszanger Frans Bauer. Kok begreep de populariteit van de man niet en kon zich al helemaal niet voorstellen dat mensen grote bedragen betalen om hun idool te zien. Bij RTV Noord regende het klachten en excuses waren op zijn plaats.

Recent heeft Kok opnieuw zijn excuses moeten aanbieden. Dit keer aan achthonderd fans van FC Groningen die hij in een interviewtje rond de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen 'hooligans' noemde. Volgens Van Dale, het groot woordenboek der Nederlandse Taal, is een hooligan een herrieschopper, een vandaal. Hooligan was de achternaam van een Ierse misdadiger die in Londen in de jaren 1890 actief was met een groep volgelingen. Later is zijn achternaam de verzamelnaam geworden voor relschoppers rond voetbalwedstrijden.

De in hun wiek geschoten supporters, het meerendeel staat keurig ingeschreven als nette aanhanger van FC Groningen, eiste in een brief op poten aan de directie van RTV Noord excuses van Kok voor deze denigrerende en generaliserende opmerking. Ondertussen liep de website van de supportersvereniging die al vijf jaar probeert incidenten tijdens uitwedstrijden te voorkomen, helemaal vol met boze aanhangers. Kok moet ook snel zijn misstap hebben ingezien want een week na de gewraakte uitzending bood hij zijn verontschuldigingen aan.

Voor de supportersvereniging was daarmee de kous af. Voor een aantal supporters blijkbaar nog niet. Zij monteerden voor de thuiswedstrijd tegen Utrecht op het toegangshek naar het Oosterparkstadion een groot rond verkeersbord met daarin de naam van Henk Kok. In het stadion hing achter het doel aan de Z-side een spandoek met de kreet 'Le Kok Onsportief', ontleend aan het Franse sportmerk Le Coq Sportif. (bron: DvhN, 27 september 2003, MH)


Henk ziet zijn spandoek hangen.


En hij druipt gedesillusioneerd af.


Sorry WHC, Fuck de KNVB

Het Amstel Cupduel tegen de amateurs van WHC uit Wezep kan helaas niet doorgaan, omdat diverse groepen het op elkaar gemunt hebben. De wedstrijd wordt door de burgemeester verboden, FC Groningen wint reglementair met 0-1, en de amateurs van WHC zitten met een sportieve en financiƫle kater. Had de wedstrijd dan niet gewoon omgedraaid kunnen worden? Nou, daar konden WHC en FC Groningen het prima over eens worden, maar dat mocht weer niet van de KNVB. De bond, die er toch alleen maar is voor de grote clubs en die de kleinere clubs maar al te graag laat barsten.


Om te laten zien dat de supporters van FC Groningen ook niet bepaald blij zijn het het verloop van de situatie, en men WHC een hart onder de riem wil steken, wordt op een vroege zondagochtend voor de uitwedstrijd tegen Roda JC een spandoek gemaakt. Dit spandoek wordt later in het uitvak neergehangen. Fuck de KNVB!

Jans, geef Bronkhorst een kans!


Piu$, no respect for us, no respect for you!


Horseshit since 1965
Deur dik en dun, steun'n wie FC Grunn'n
Geen historie op het veld?
Vrede: supporters FCG bedankt!


Roy bedankt 1998-2004


100 x Martin Drent
Liever dan...


Ain pronjewail in golden raand: Henny R.I.P.
terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl