Forum | Prikbord | Info | Links
 
Spandoeken deel 1

Peter Houtman

Een gedenkwaardige dag was 22 september 1979. De Groningers slaagden er toen in Peter Houtman terug te halen. Club Brugge stond hem eerst op huurbasis af, later werd de transfer definitief.


Fandi Ahmad

Een spandoek voor Fandi Ahmad tijdens de Azië-toer van FC Groningen.Johan Neeskens

Tijdens FC Volendam - FC Groningen (3 februari 1985) was op de tribunes al te zien, hoe de komst van Johan Neeskens de gemoederen in het noorden bezig houdt.


Renze, je hebt ons allemaal goed verneukt

Spandoeken met dergelijke opschriften horen eigenlijk niet in een voetbalstadion thuis. Althans, wanneer de mensen die voor de 'produktie' hebben gezorgd zich ware FC Groningen-supporters noemen. Niemand is namelijk gebaat bij dergelijke initiatieven en het is een weinig elegante manier om je mening kenbaar te maken.

Een echte supporter blijft altijd achter zijn club staan! Juist in een periode waarin de punten zo belangrijk zijn en verdeeldheid, zowel binnen de club als bij de supporters, kan leiden tot ongewenste brokken... (bron: FC Groningen Sportief, 20 april 1986)

Het gerommel in het Oosterpark is niet aan de supporters voorbij gegaan. Zij gaven, naast een fluitconcert voor voorzitter De Vries ook op andere wijze blijk van hun afkeuring. Dit spandoek bijvoorbeeld sprak boekdelen.

Mysterieus spandoek

GRONINGEN - Een spandoek met een raadselachtige tekst hing gisteren in het Oosterpark aan de zuidelijke tribune. "Hee bestuur gratis is niet duur", viel op het witte laken te lezen. De initiatiefnemer had er een bijzondere reden voor. Het mysterie wordt uit de doeken gedaan op de pagina Op de helft.


Namaak


Elke thuiswedstrijd loopt FC Groningen enkele honderden guldens aan recettegelden mis. Dat beweert Tejo Buissink, sinds jaar en dag vaste supporter en bezitter van een 25-jaarskaart voor de (op de nieuwste) overdekte tribune. Die kaart nu is volgens Buissink gemakkelijk na te maken. "Eigenlijk hoef je hem niet eens na te maken, als je maar iets blauws laat zien aan die controleurs. Dan kom je er zo op," licht Buissink toe.

Om de accuratesse van de controleurs te testen heeft Buissink zelf een aantal (slechte) kopieën van zijn 25-jaarskaart gemaakt. Buissink: "Er staat bijvoorbeeld op 'valse kaart', 'niet geldig', 'nul jaar' en 'uitgave Fun-producties', maar dat maakt allemaal niks uit. Als je maar een blauw pasje kunt tonen. 'Oké' zeggen ze dan. Echt controleren doen ze niet."

De afgelopen maanden zijn er heel wat vrienden en bekenden van Buissink illegaal (met zo'n namaakkaart dus) op de tribune geklommen. "Ik heb er vijftien van die dingen uitgezet. En het gaat hier wel om plaatsen van dertig gulden, dus reken maar uit." Niet om zijn vrienden en bekenden te behagen ("sommigen durven niet eens, dan ruil ik mijn echte kaart") maar om aan te tonen dat de kaartcontrole bij FC Groningen niet doeltreffend is.

Buissink heeft het bestuur per brief ook al herhaaldelijk van zijn praktijken op de hoogte gesteld. In het Oosterpark heeft men die slechts voor kennisgeving aangenomen. Buissink: "Uit het feit dat ik geen reactie van het bestuur heb gekregen, blijkt dat ze mij niet serieus nemen. Ja, alleen Ton van Dalen heeft eens gereageerd. Hij zou het aan de desbetreffende persoon doorgeven, maar tot op heden kun je er nog steeds in met die valse kaarten. Daarom heb ik het bestuur voorgesteld nieuwe kaarten te maken, al was het alleen maar voor de nieuwe sponsor. Ik heb de indruk dat we echt 25 jaar met een en dezelfde kaart moeten doen." (bron: NvhN, 9 november 1987)

Hennie MeijerStadionverbod na tekst over Ronald Koeman

GRONINGEN - Twee Groninger voetbalsupporters, van 26 en 23 jaar, hebben een stadionverbod gekregen voor het Oosterparkstadion. Voorafgaand aan de wedstrijd FC Groningen - Feyenoord hingen zij een wit spandoek op met de groen geschilderde tekst 'Ronald Koeman = seropositief'.


Het spandoek hing aan de eerste ring van de Zuidtribune pal naast het vak waar de Feyenoord-supporters stonden en leidde tot grote woede bij de Feyenoord-aanhang. Twee suppoosten van FC Groningen haalden het spandoek in eerste instantie weg, maar de beide supporters heroverden het doek. Later lukte het enkele andere supporters en de suppoosten wel het doek definitief te verwijderen. Ronald Koeman heeft, zo hij de tekst al heeft gelezen, geen aangifte gedaan. (bron: NvhN, 4 november 1996)

Harris bedankt

Aan het eind van het seizoen 1998-1999 neemt een boegbeeld afscheid van FC Groningen. Harris Huizingh speelt in deze laatste wedstrijd in de nacompetitie tegen Sparta zelf niet meer mee vanwege een schorsing, maar zijn afscheid is er niet minder om. In de rust wordt hij door het Groninger publiek bedankt voor zoveel trouwe dienstjaren terwijl hij in een sportwagen een ereronde rijdt. Harris bedankt!

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl