Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen-supporters roepen in gedicht op tot steun, 19 september 2002

FC Groningen-supporters roepen in gedicht op tot steun

GRONINGEN - Supporters van FC Groningen roepen in een gedicht in deze krant op tot steun aan hun club. Ze hopen te bereiken dat we 'allemaal als één man pal achter de FC' gaan staan, komende zondag. Dan staat de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Aanleiding zijn de ongeregeldheden, die zaterdag plaatsvonden na de nederlaag tegen Excelsior, de vierde in vier wedstrijden deze competitie. Zo'n 40 relschoppers bedreigden de spelersbus en lieten de banden leeglopen van auto's van de spelers. Peter Scholtens, sinds jaar en dag behorend tot de harde kern, is initiatiefnemer van de 'gedicht-actie'.

"We willen hiermee duidelijk maken dat we achter de spelers staan. Want zij moeten het toch voor ons doen op het veld. We hopen dat de spelers dit gebaar goed oppikken en er zondag tegen FC Utrecht vol voor gaan. Want de intentie om onze eigen spelers fysiek aan te vallen, heeft niemand van ons. We houden van onze club, we staan achter onze club en dat willen we met dit gedicht duidelijk maken."

"Kijk, wat zaterdag gebeurt is, kan natuurlijk niet. Dat je je eigen spelers aanvalt is dikke onzin. We zijn daardoor heel negatief in het nieuws gekomen. De jongens die bij deze actie betrokken waren zijn echt wel heel fanatieke supporters hoor, maar ze hebben een foute actie ondernomen. Ik begrijp dat ze kwaad waren, dat ze emotioneel waren na de nederlaag tegen Excelsior, maar dan doe je niet zo natuurlijk."

FC Groningen is dolblij met het supportersgedicht. "Dit zijn supporters die opstaan om zich af te zetten tegen het voetbalvandalisme van zaterdagavond en eigenlijk ook in het algemeen. Dit doet de club hartstikke goed", zegt directeur Hans Nijland in een reactie op het sonnet.

Het gedicht:

Voetbal is een sport van iedereen
Elf man in het veld
Een legioen van duizenden eromheen
Het is het clubgevoel dat telt

Bij winst is er gejuich te horen
In stadion, Stad en Ommeland
Tranen stromen als er wordt verloren
Sport en emotie gaan samen, hand in hand

Maar één ding mag nooit meer gebeuren
En dat is onze trotse club besmeuren
met heibel, herrie en venijn

De echte fan, met groen-wit hart
Staat achter de FC vanaf de start
En blijft haar trouw tot aan het eind.
(bron: DvhN, 19 september 2002)


Gedicht om FC Groningen aan te moedigen

GRONINGEN - Een groep FC Groningen-supporters heeft een speciaal gedicht geschreven om spelers en bestuur van hun club een hart onder de riem te steken. FC Groningen heeft in vier wedstrijden nog geen enkel punt behaald, en staat daarom in het middelpunt van ongezouten kritiek. Afgelopen zaterdag werd de spelersbus zelfs belaagd door een aantal supporters. Door middel van een poëtische tegenactie wil deze supportersgroep een heel ander geluid laten horen. (bron: RTV Noord, 19 september 2002)


Supporters FC Groningen steunen de club

Enkele supporters van FC Groningen hebben het initiatief genomen om een gedicht te schrijven voor de club. Dit gedicht zal vrijdag in het Dagblad van het Noorden worden geplaatst. Via de website van FC Groningen hebben alle supporters de mogelijkheid om het gedicht ze ondertekenen. Donderdagmiddag hebben al enkele honderden fans van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. (bron: GIC, 19 september 2002)


FC Groningen-gedicht op t-shirt

GRONINGEN - FC Groningen heeft duizend T-shirts laten drukken met daarop het gedicht dat supporters hebben gemaakt ter ondersteuning van de voetballers. De groep fans wil met het gedicht de spelers een hart onder de riem steken, nadat afgelopen weekend de spelersbus werd aangevallen door boze supporters. FC Groningen waardeert het initiatief en laat daarom de T-shirts drukken. Op de voorkant van het shirt, op de achterkant staan de namen van honderden sympatiserende Groningen-supporters. Het shirt is te koop voor zeven euro. De winst wordt gebruikt om vlaggen en spandoeken voor de fans te kopen. (bron: FC Groningen, 20 september 2002)


FC Groningen onder indruk van supportersactie

FC Groningen is diep onder de indruk van het initiatief van de supporters van de Trots van het Noorden. Op het Oosterpark zijn inmiddels honderden steunbetuigingen binnengekomen en de stroom lijkt niet te stoppen. Stad en Ommeland staan massaal achter de FC. Zoals bekend vond afgelopen zaterdag na de verloren wedstrijd tegen Excelsior een vervelend incident plaats bij de spelersbus van FC Groningen. Daarnaast werden enkele vernielingen gepleegd in het Oosterpark.

In de afgelopen dagen hebben tientallen supporters via de telefoon, per e-mail of brief een reactie gegeven. De fans hebben daarbij laten weten vol achter de FC te staan en de club door dik en dun te steunen. Een gegeven dat nog eens extra is onderstreept door het initiatief van supporters om vandaag een gedicht te plaatsen in het Dagblad van het Noorden. Daarnaast hebben inmiddels enkele honderden fans via deze site het initiatief onderschreven.

FC Groningen is buitengewoon onder de indruk van de manier waarop de fans massaal hun steun betuigen. Een fantastisch gebaar waaruit nog maar eens blijkt hoe sterk supporters verbonden zijn met hùn FC Groningen. Een actie om trots op te zijn en een initiatief dat de club veel goed doet. Zowel bestuur, management, trainers, spelers en iedereen die groenwit een warm hart toedraagt. Een schitterende opmaat voor een hopelijk positief resultaat in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

"Zondag staan we langs de lijn, niemand krijgt het Noorden klein." Forza Groningen! (bron: FC Groningen, 21 september 2002)


Grote respons op steunactie FC Groningen

GRONINGEN - Uiteindelijk hebben 1229 supporters van FC Groningen hun steun betuigd aan de club door hun naam te verbinden aan het gedicht dat vorige week vrijdag in deze krant verscheen. In het gedicht roepen de supporters iedereen op zich te onthouden van sfeerverpestende en agressieve acties rond het Oosterpark Stadion.

Deze spontane sympathiebetuiging ontstond naar aanleiding van ongeregeldheden een week eerder bij thuiskomst van FC Groningen na de verloren wedstrijd in Rotterdam tegen Excelsior. Veertig raddraaiers vernielden ramen van het stadion, lieten de banden van enkele spelersauto's leeglopen en wilden de bus met de selectie bestormen. Elf van deze relschoppers zijn inmiddels door de politie aangehouden.

De namen van de 1229 sympathisanten zijn te vinden op de internetsite van de club. De tekst van het gedicht is ook op een T-shirt gedrukt dat voor de wedstrijd tegen FC Utrecht voor 7 euro kon worden aangeschaft. Nog niet alle shirts, totale oplage 600 stuks, zijn verkocht. De winst, 3 euro per shirt, is bestemd voor het sfeerteam dat tijdens thuiswedstrijden de club met spandoeken en vlaggen aanmoedigt. (bron: DvhN, 21 september 2002)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl