Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Twente - FC Groningen, 20 april 1991

Supporter van FC Groningen ernstig gewond

GRONINGEN - Een 19-jarige supporter van de FC Groningen is zaterdag ernstig gewond geraakt doordat hij in Hengelo werd overreden door een auto. Hij maakte deel uit van een groep aanhangers van Groningen die op weg was naar de wedstrijd FC Twente - FC Groningen in Enschede. Enkele Groningers bedreigden de automobilist die stil stond voor een voetgangersoversteekplaats. Nadat ze de achterruit hadden ingeslagen raakte de autobestuurder in paniek. Hij wilde wegrijden. Hierbij werd één van de Groningers aangereden. Later op de dag heeft de politie van Enschede in verband met het incident 7 supporters van Groningen enige tijd vastgehouden. Zowel in Enschede als in Deventer moest de politie optreden tegen FC Groningen-supporters. In Enschede kwam de Mobiele Eenheid rond het veld in actie. (bron: NvhN, 22 april 1991)


Belaagde automobilist overreed in paniek FC Groningen-supporter

GRONINGEN / HENGELO - De FC Groningen-supporter, die zaterdagmiddag met een schedelbasisfractuur en een gebroken heup in het ziekenhuis in Hengelo belandde, behoorde tot een groep van ongeveer 50 Groningers die in de binnenstad van Hengelo jacht hadden gemaakt op enkele FC Twente-fans, nadat deze hen hadden uitgedaagd. Een automobilist uit Almelo, die haastig wegreed omdat enkele Groningers hun agressie op zijn auto koelden, had de 19-jarige Groninger niet in de gaten. Bij de aanrijding kwam de supporter onder de auto terecht.

De supporters van FC Groningen waren per trein onderweg naar Enschede voor de wedstrijd tegen FC Twente. Ze moesten in Hengelo overstappen en werden geconfronteerd met een zich uitdagend opstellende groep FC Twente-aanhangers. De Groningers zetten de aanval in. De hele meute rende het station uit, de binnenstad van Hengelo in. Daarbij bleef het.

Op de terugweg naar het station vonden ze in de 39-jarige automobilist L., die nietsvermoedend voor een voetgangersoversteekplaats stond te wachten, toch nog een slachtoffer. Eén van de Groningers sprong op de bumper van de wagen en schreeuwde dat ze de Almeloër uit zijn wagen moesten trekken. Dat was het sein voor de anderen om op de wagen te springen en er tegen te schoppen en te slaan.

Op het moment dat de achterruit er met een flesje uit werd geslagen, vluchtte de Almeloër. Hij reed in paniek het fietspad op en had door de oneffenstructuur van het wegdek en de drempels niet in de gaten dat hij over de supporter reed. De Almeloër meldde zich later, toen hij hoorde wat er was gebeurd, bij de Hengelose politie.

De supportersschare van FC Groningen werd onder begeleiding van de Hengelose politie naar Enschede gebracht. De Enschedese politie hield zeven jongeren aan, maar het is niet duidelijk geworden of zij betrokken waren bij het molesteren van de Almeloër en het vernielen van diens wagen. Ze zijn weer op vrije voeten gesteld. De politie heeft de zaak nog in onderzoek. (bron: NvhN, 22 april 1991)


Man rijdt bedreigende voetbalfan ziekenhuis in

HENGELO, maandag - Een 19-jarige supporter van FC Groningen is zaterdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt nadat hij samen met een groep mede-aanhangers op het stationsplein in Hengelo een automobilist en diens kind had belaagd. De supporters waren op weg naar Enschede, maar ze moesten 20 minuten op de trein wachten en trokken ze met z'n allen de Hengelose binnenstad in.

Op de terugweg naar het station sprong plotseling één van de branieschoppers op de bumper van een 40-jarige automobilist uit Almelo. De man stond met zijn 5-jarige kind in zijn Mercedes te wachten voor de groep die via het zebrapad overstak. Nadat de supporter "Trek hem eruit" had geschreeuwd, begon de horde voetbalfans massaal tegen de auto te schoppen en te duwen. Toen met een lege fles de achterruit van het voertuig werd kapotgeslagen en het kind begon te schreeuwen, gaf de bestuurder in paniek vol gas. Daarbij merkte hij niet dat er een supporter onder zijn auto was beland.

Het slachtoffer is opgenomen op de Intensive Care-afdeling van het Streekziekenhuis Midden Twente met een schedelbasisfractuur, een bekkenbreuk, een hersenschudding en inwendige bloedingen. Zijn toestand is stabiel. Volgens de politie heeft de supporter vermoedelijk op de bumper van de auto gestaan. (bron: Telegraaf, 22 april 1991)

De trein wordt gesloopt. In de coupé worden de banken gemold.

Een raam is al kapot.

Er wordt een ander raam gesloopt, terwijl de bekleding van de banken ook al kapot is.

Aan de andere kant gaat men rustig verder.

Aan de andere kant gaat men rustig verder.

Zo ziet een gesloopte trein er dus uit.

Er gaat nog een bank uit het raam.

terug Met dank aan Danny (krantenartikelen).


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl