Forum | Prikbord | Info | Links
 
Heracles Almelo - FC Groningen, 10 april 2000, Totodivisie (1-0)
Dit is de eerste wedstrijd van FC Groningen in het nieuwe Polman-stadion van Heracles Almelo. De wedstrijd is slecht, en FC Groningen verliest. Maar dat maakt niet zo heel veel uit, want FC Groningen gaat dit seizoen toch wel weer nacompetitie spelen.

Dit is dus dat nieuwe Polman-stadion. Ziet er niet slecht uit. En met een capaciteit van ongeveer 7000 (?) ziet het er mooi vol uit. Ook de ontvangst in het uitvak is zeer goed. FC Groningen-supporters worden getrakteerd op gratis koffie en broodjes. Waar maak je dat nog mee? Zeer goed geregeld dus door Heracles.

Nog een blik op het nieuwe stadion, terwijl de spelers van FC Groningen bezig zijn met hun warming-up, inclusief de gebruikelijke huddle.

Voor de wedstrijd wordt dit vuurwerk op de middenstip ontstoken. Waarom precies is onduidelijk, tenzij ze dit bij elke thuiswedstrijd van Heracles doen. Als je goed kijkt, zie je rechts van het vuurwerk de lokale mascotte Bultje, die door de FC Groningen-aanhang voor pedofiel werd uitgemaakt.

De spelers komen het veld op, terwijl er nog wat rook hangt van het spetterende vuurwerk. De wedstrijd staat op het punt te beginnen.

Een smerige overtreding op Leonardo net voor het uitvak wordt slechts met geel bestraft, terwijl op een tackle van achteren (en zeker deze) toch rood staat. Hier is men bezig met de voorbereidingen voor de vrije trap, die trouwens niks oplevert.

Deze jonge FC Groningen-supporter vindt de wedstrijd zo slaapverwekkend (en dat is ie ook) dat hij letterlijk in slaap valt. Toch een knappe prestatie, om even te gaan pitten in een vol uitvak, waar het toch rumoerig is. Wat een beetje wiet al niet kan doen.

terug Verslag: Harris en Claus


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl