Forum | Prikbord | Info | Links
 
NAC - FC Groningen, 30 oktober 1999, Totodivisie (1-1)
Er reizen zowaar 4 bussen mee naar Breda, dus zo'n 200 FC Groningen-supporters zijn op weg naar 'die andere titelkandidaat'. De beslissing valt ruim in blessuretijd, als Melchior Schoenmakers de gelijkmaker achter Van Ede kan plaatsen. En een gelijkspel is ook wel een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Tijdens een pispauze gaat iedereen even de benen strekken en de blaas legen. Er zijn voor deze wedstrijd zoals gezegd 4 bussen onderweg en het is dus behoorlijk druk op de parkeerplaats. Op de foto poseren Iceman, Wiekens en Alex Patatfarmer (v.l.n.r) even.

GREEN-WHITE ARMY STRIKES AGAIN
FC Grunnen, 'pride of the north'.

Een blik op de wedstrijd. In de eerste helft heeft NAC de iets betere kansen, maar het gaat redelijk gelijk op. Van As kan scoren uit een vrije trap, omdat Beukenkamp de bal niet onder controle krijgt. Toch raar dat de foto's helaas van een slechte kwaliteit zijn. Of heeft dit misschien iets te maken met het feit, dat je in het Fujifilm-stadion nou eenmaal geen goeie foto's mag maken met een Kodak-camera?

De wedstrijd loopt tegen zijn eind. Het staat nog steeds 1-0 voor NAC, maar FC Groningen heeft al een aantal goeie kansen op de gelijkmaker gehad. De laatste minuten zullen nog erg spannend worden...

Melchior Schoenmakers wordt helemaal gek, net als het hele uitvak, nadat hij in blessuretijd FC Groningen naast NAC heeft gebracht. Geheel terecht gezien het wedstrijdbeeld. Eindelijk is die verlossende treffer dan gevallen, en het Fujifilm-stadion valt stil, behalve het uitvak natuurlijk, waar volop feest wordt gevierd. 'KankerBreda, ole ole' en 'Forza Groningen' klinkt het tot ver na het einde van de wedstrijd. Na de wedstrijd is het nog even onrustig buiten het stadion als Vak G door een hek breekt. Er gebeurt echter vrij weinig.

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl