Forum | Prikbord | Info | Links
 
ADO Den Haag - FC Groningen, 22 mei 1999, Totodivisie (0-2)
Het is een mooie zonnige dag en 15 FC Groningen-supporters reizen in 2 taxibusjes naar Den Haag voor deze laatste wedstrijd van de competitie. Er staat weinig op het spel, omdat FC Groningen al zeker is van de tweede plaats in de competitie. 30 kilometer voor Den Haag worden we al opgevangen door de politie. Een beetje overdreven, maar het is wel grappig als je met zo'n klein groepje overal voorrang krijgt.

Een half uur voor de wedstrijd zijn Beukenkamp en Darwinkel bezig met de warming-up. De Aad Mansveld-tribune ziet er nog leeg uit, maar Midden-Noord zal straks wel vol zitten. Het stadion van ADO Den Haag is een mooi, Engels aandoend, stadion. Vooral de stoeltjes die doorlopen tot aan het veld en de lichtmasten die middenin de tribune staan, maken dit tot een apart stadion.

De Zuidtribune ziet er ook nog leeg uit, en dat zal ook tijdens de wedstrijd zo blijven. Hier zitten namelijk de bobo's, maar op een zonnige dag als deze zitten die blijkbaar liever op hun jacht ofzo.

10 minuten voor de wedstrijd wordt het publiek vermaakt met cheerleaders, om de stemming er alvast in te brengen. Dit is natuurlijk ook een goed moment om een hamburger te gaan halen bij die nicht van de snacktent.

Helaas is het uitvak een beetje leeg. 15 meegereisde FC Groningen-supporters en een handvol stewards is de magere oogst. Toch wel een raar gezicht, als je met 20 man op zo'n grote tribune staat. Ook leuk is de gracht voor het uitvak, waar de ballen regelmatig invliegen.

Midden-Noord zit nu aardig vol. Het welbekende 'het zijn maar kutkankerboeren' wordt natuurlijk met luid gejuich door ons ontvangen. FC Groningen staat dan ook al voor met 2-0. Triest zijn de oerwoudgeluiden, maar dit zal wel voortkomen uit pure frustratie over het goeie spel van Kurt Elshot. De wedstrijd eindigt in 0-2, maar de laatste 10 minuten maken we niet meer mee...

10 minuten voor het einde moeten we opeens het stadion verlaten. Dat slaat nergens op want er is helemaal niks aan de hand. De politie denkt daar echter anders over, en met een enorme escorte worden onze twee taxibusjes naar de rand van de stad gebracht. Vooral de Haagse taxi-chauffeur (matje, leren jasje, enz.) die zijn middelvinger opsteekt naar ons, was wel een foto waard geweest, maar helaas...

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl