Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - AZ, 17 februari 2008, Eredivisie (2-1)
Vandaag komt AZ op bezoek in de Euroborg. De gasten starten beter dan FC Groningen, dat even een paar minuten nodig heeft om de mannetjes op de juiste plek neer te zetten. Daarna komen er ook een aantal kansen voor FC Groningen, dat na een half uur de score opent in de persoon van Marcus Berg. In de tweede helft vergeten de Groningers de genadeklap uit te delen aan het steeds zwakker spelende AZ, dat 8 minuten voor tijd plotseling de gelijkmaker maakt. Een minuut later krijgt FC Groningen een penalty, die Marcus Berg koeltjes binnen schiet: 2-1.

De Groningen Fanatics hebben nieuwe stickers laten maken.

Daar is de spelersbus van AZ.

Ook hij is natuurlijk weer uit Alkmaar komen fietsen.

Louis van Gaal stapt uit de bus.

Moussa Dembélé.

Kew Jaliens.

Simon Cziommer wordt aangesproken door een jonge FC Groningen-fan.

Het affiche van vandaag.

Gijs Koopmans en Brian van Loo zijn bezig met de warming-up.

Op goal bij AZ vandaag Sergio Romero.

Een deel van het Zaans Front is inmiddels gearriveerd.

Daar komen de spelers van FC Groningen het veld op voor de warming-up.

De warming-up van AZ.

De warming-up van FC Groningen.

Matias Cahais zal vandaag zijn debuut voor FC Groningen maken.

Er reizen vandaag zo'n 250 supporters mee uit Alkmaar.

De warming-up.

"Meerbink".

FC Groningen sluit de warming-up af.

De spelers bedanken het publiek.

Nevland-mutsen.

En Nevland-spandoeken.

Want vandaag wordt er afscheid genomen van Erik Nevland en Rasmus Lindgren.

Hans Nijland neemt afscheid van Rasmus Lindgren.

Lindgren bedankt het Groningse publiek. Hier en daar klinkt wat gefluit.

Daarna wordt afscheid genomen van Erik Nevland. In het midden Henk ten Hoor, de man die de komst van Nevland naar Groningen mogelijk maakte.

Ook Erik bedankt het publiek en verklaart vanaf nu supporter van FC Groningen te zijn.

Daar komen de spelers het veld op.

De spelers begroeten het publiek.

Handjes schudden.

Jaliens en Kruiswijk tossen.

Huddelen.

FC Groningen trapt af.

In de beginfase heeft FC Groningen moeite met AZ.

"Zelfs met 100 miljoen wordt Van Gaal geen kampioen". (foto: © René, waarvoor dank)

Corner voor FC Groningen.

"Don Jans".

Na een klein half uur komt FC Groningen op voorsprong.

Door Marcus Berg.

In de rust worden er weer penaly's geschoten.

In de tweede helft komt FC Groningen een aantal keren gevaarlijk voor de goal van AZ.

Danny Holla wordt gewisseld voor Sepp de Roover.

Met zijn eerste actie krijgt De Roover meteen geel en een vrije trap tegen.

Even later verandert Jaliens een schot van richting en scoort: 1-1.

Maar een minuut later komt Romero onbesuisd uit op Powel en krijgt FC Groningen een penalty.

Marcus Berg achter de bal.

Hij schiet koeltjes binnen.

2-1.

Dan komt ook "Stef Keiland" nog in de ploeg.

Opstootje.

Maar liefst 5 minuten blessuretijd.

Matias Cahais komt ook nog in de ploeg.

Het debuut van de Argentijn.

Dan zit de wedstrijd er op.

Vreugde bij FC Groningen.

De spelers bedanken het publiek.

Sjaaltjes op de Noordcurve.

De spelers bedanken het publiek.

Louis van Gaal is opmerkelijk genuanceerd op de persconferentie. Jammer.

Ron Jans is blij dat FC Groningen na enkele spelerswisselingen nog steeds op dezelfde wijze kan spelen.

Het is gezellig druk in het Home.

En het wordt nog drukker, want daar is Martin Drent.

En Hugo.

Ook Berry Powel is aanwezig.

Net als Jeroen Veldmate, Matias Cahais, Martijn van der Laan, Luciano en Mark-Jan Fledderus.

En Arnold Kruiswijk.

terug Foto's: Harris


Reacties:
#1 YES! toch nog de verdiende 3 punten!
rgroningen | 17-02-2008, 22:02:33
#2 IJskoud, zoals Berg ondanks het getraineer van Jaliens de strafschop binnenknalde! Helaas was het geluid op de omloop bij het afscheid van Lindgren en Nevland weer van erbarmelijke kwaliteit. Ondanks eerder beloften dit te doen, laat de FC na er werk van te maken om dit te verbeteren, jammer...
Lelystad | 17-02-2008, 22:08:19
#3 mooie overwinning! en wederom mooi foto verslag. baalde echt van de mensen die aan het fluiten waren bij het afscheid van twee spelers die in het verleden veel voor ons hebben betekend! en die fannetnixx kots ik helemaal uit! geef ook geen geld meer aan die gasten! zelfs erik nevland uitfluiten :S echt jammer!
Houkes | 17-02-2008, 22:10:55
#4 Geweldig middagje vandaag!!
Had toch meer verwacht van het afscheid van Lindgren & Nevland , Als supporters ga je deze toppers niet uitfluiten omdat ze ons verlaten hebben.. Lindgren was een geweldige speler die altijd zn best heeft gedaan voor de fc, alleen omdat hij naar ajax vertrokken is gaan jullie hem haten... Dat verdient absoluut niet! Fluit dan om silva die vandaag ook op kwam dagen , daar zou ik voor gaan fluiten want die hoort er gewoon niet meer bij! Ik had ze beiden zowel Lindgren als Nevland een geweldige ovatie toe gegund... Jammer dat het dan zo verstoord word!
Verder een topwedstrijd , Hiariej was fantastisch en heb natuurlijk genoten van de goals van Berg!!
Een topper...
r_b | 17-02-2008, 22:15:25
#5 Super verslag zoals gebruikelijk.. Vond het ook jammer van dat gefluit, maar ja dat zijn de glory hunters en succes supporters, die weten niet eens waar het oosterpark heeft gestaan.. Maar ja.. Verder een goed FC gezien, en een geweldige Marcus Berg.. wat een top aankoop toch weer.. Az wilde hem ook hebben, maar gingen voor Ari.. Verder vond ik ook Meerdink erg aanwezig ( vind hem vaak zwak) maar vond hem vandaag erg getergt.. op naar VVV.. hopen daar 3 punten te halen, zodat de druk op eerste 5 opgevoerd blijft!! come on green white army!!
erik | 17-02-2008, 22:42:18
#6 @ Houkes

Je bijdrage is nutteloos. Voor sommige supporters ligt het nou eenmaal anders dan voor anderen. Dat houd je toch. Zo'n situatie als vanmiddag was op voorhand redelijk voorspelbaar. Niemand is naar wie dan ook verantwoording schuldig daarover lijkt me. Het ene deel klapt zich de handen stuk en de ander fluit. Discussies hierover voeren zijn voorspelbaar en een herhaling van zetten. Laten we daar dus maar niet aan beginnen.
Malachi | 17-02-2008, 22:54:51
#7 Beste Malachi,

Dat kan wel zo zijn wat jij zegt maar ik vind persoonlijk dat wat er vanmiddag gebeurt is echt niet kan, je kunt het de spelers niet kwalijk nemen dat ze voor hun carriere gaan. Wij hebben als Sparta publiek vorige week afscheid genomen van Sepp en dat was heel mooi. Er was echt geen supporter die floot of een nare opmerking maakte! En zo hoort het ook.
mireille | 17-02-2008, 23:10:08
#8 En jij komt even van je Rotterdamse troon af om die domme boertjes te vertellen hoe het moet? Tou eem...
Malachi | 17-02-2008, 23:17:05
#9 en ik ben het volkomen met Houkes eens, Nevland en Lindgrun hebben zo veel gedaan voor de Fc en dan fluiten? man ze lijken wel niet goed bij hun Hoofd, nee weet je wat het is de mensen die wel voor deze bijde spelers de handen op elkaar kregen moeten die anderen zeker in de kont kruipen? dacht het niet he, als we allemaal zoals hun waren dan konden we beter thuis blijven, en dat met die Fanatics als die zingen en de rest doet niet mee dan zitten ze je met hun rot kop aan te kijken net of je van een andere planeet komt die krijgen van mij dus geen rooie cent weer ben er nu klaar mee
oosterparker | 17-02-2008, 23:24:45
#10 Mooi verslag weer Harris. Spannende wedstrijd met een hoge amusementswaarde, met gelukkig aan het einde de verdiende winnaar: Onze FC. Wat de Rasmus Lindgren-Affaire betreft: Iedereen mag z'n eigen interpretatie er op los laten, ik vind gewoon dat die jongen een stap omhoog verdiend heeft omdat hij altijd zich voor de volle 100% heeft ingezet hier in Groningen en zich altijd een correct en zeer belangrijke speler getoond heeft. En nu hoor ik de mensen al zeggen: "Ajax een stap omhoog? Echt niet!" Sportief inderdaad niet bar veel, maar (helaas) geniet Ajax in het buitenland altijd nog een stuk meer naamsbekendheid als FC Groningen en staat het nog steeds bekend als topclub. En dus is de kans voor Lindgren bij Ajax groter om komende zomer geselecteerd te worden voor Zweden en mee te gaan naar het EK.
Vak_M | 17-02-2008, 23:28:31
#11 Mooi verslag harris. Ben het met houkes eens.
chucky | 18-02-2008, 00:38:21
#12 "Matias Cahais zal vandaag zijn debuut voor FC Groningen maken". "zou" lijkt me een betere. "een aantal kerel" moet natuurlijk "een aantal keren" zijn.
JEA | 18-02-2008, 07:51:33
#13 Was dat mooie Nevland spandoek er niet meer, dat was toch wel een mooi(er) eerbetoon geweest ... aan een groot sportman ...

En de zogenaamde Fanatics kunnen volgend jaar weer fluiten (tijdens de collecte) naar hun centen.

Wel mooie wedstrijd gezien vanmiddag ...
Henk78 | 18-02-2008, 08:44:59
#14 Ik ben het duidelijk wel met Malachi eens qua Lindgren. Dat je naar Ajaks gaat is gewoon verraad, en of je er nou 200 in hebt geschoten bij de FC of dat je als verdediger 200 hebt doorgelaten..verraad is verraad. Maar blijkbaar is de voetbalbeleving ver te zoeken bij sommige. Ik ben serieus zeer benieuwd hoe al deze mensen reageren als Lindgren in minuut 89 op 13 april de 2-1 binnenschiet.

Oh nee, sorry...dat mag ik natuurlijk niet zeggen, welnee. Alleen mensen die al 25 jaar bij de FC komen hebben recht op een meining. Want nu komen ongetwijfeld weer de grootbekken dat zij al 25 jaar bij de FC komen en dat ik maar een vervelende snotneus ben die nergens verstand van heeft en de enige die weet hoe de beleving is dat zijn zij.

Belachelijk trouwens dat alle GF mensen over één kam worden geschoren. Ik heb welgeteld 2 herkenbare Fanatics gezien die Nevland en Lindgren uitfloten en de rest heeft gewoon mooi geklapt (wat ik overigens niet had gedaan bij Lindgren, wel bij Nevland). Dus dat je niet meer hoeft te geven aan GF slaat werkelijk waar op kaas...het gaat om de organisatie waar je aan geeft en niet aan individuen. En voor de mensen die al met hun conclusie klaar staan, ik ben geen GF-er.

Ik heb gezegd.
Dirty Harry | 18-02-2008, 09:07:32
#15 ik wil al die lindgren positivoos 13 april wel eens horen als hij de winnende scoort voor ajakkes
cel | 18-02-2008, 09:26:02
#16 Ik vind dat de GF meer moet doen voor die vertrekkende spelers, waarom fluit je ze uit?
Maak dan beter een spandoek ofzo, die spelers hebben geknokt voor de FC en nu fluiten jullie ze uit, anders hadden wij bv. gelijk gespeeld laatst tegen PSV (2-1) als Lindgren die treffer niet had gemaakt!
Zeg nou zelf, een vertrekkende speler uitfluiten die zich 100% heeft ingezet........
Marc-Jan | 18-02-2008, 09:49:33
#17 Henk schreef: Was dat mooie Nevland spandoek er niet meer, dat was toch wel een mooi(er) eerbetoon geweest ... aan een groot sportman ...

@Henk: alle acties worden eenmalig gedaan. De doeken worden hierna over het algemeen weggegooid. Sommigen worden bewaard en die worden over een paar jaar misschien weer eens gebruikt ofzo. Hergebruiken wordt niet gedaan. Je kunt beter nieuwe dingen maken.

Bovendien heeft Nevland wel ongeveer bewezen waarom er niet weer acties moeten worden gemaakt voor individuele spelers. Bij hoge uitzondering heeft de GF dit begin dit seizoen toch gedaan, maar nog geen half jaar later is Nevland gevlogen. Ik gun het hem echt wel en ik vind dat FCG hem zelfs voor dat eerste bod van Fulham al had moeten laten gaan. Het is Nevland en die man is gewoon zó belangrijk geweest voor FCG dat hij dat verdiende. Maar ondertussen is dus wel aangetoond dat acties voor individuele spelers geen waarde hebben. Een speler trekt immers toch zijn eigen pad. Hij kan nog zo geliefd zijn onder de supporters, maar als hij ergens anders een paar euro meer krijgt dan is hij weg...

Henk schreef: En de zogenaamde Fanatics kunnen volgend jaar weer fluiten (tijdens de collecte) naar hun centen.

Het lijkt me toch dat iedereen mag reageren zoals hij wil? Het is geen GF-standpunt om Nevland uit te fluiten, maar van een individu. Nogal vreemd om daar de groep GF voor verantwoordelijk te houden.
Tijn_GF | 18-02-2008, 10:18:18
#18 @Tijn_GF : Bedankt voor je reactie.

Het als groep beoordelen van een individu is niemand vreemd. Het komt regelmatig voor dat ik als vaste bezoeker van de familietribune het stempel "bioscooppubliek" krijg opgedrukt.

Ik denk wel dat vooral de groep GF zich moet realiseren dat spelers en het publiek de reacties en uitlatingen van de GF nauwlettend volgen ... maar goed sambal d'r over, uiteindelijk hebben we één gemeenschappelijke liefde.
Henk78 | 18-02-2008, 10:35:07
#19 Nevland en Lindgren... Ze kunnen nog zoveel voor de club betekend hebben, feit is dat ze midden in het seizoen MIJN club de rug toedraaien, en zodoende MIJN club in de steek laten. Oprotten met die gasten. UItfluiten was terecht, had alleen harder gemoeten.
Straks in April maar es opletten waar het gefluit dan vandaan komt als Lindgren een van zijn passes strooit waaruit gescoord wordt. Walgelijke huichelaars.
0vijftig | 18-02-2008, 11:33:45
#20 @tijn_GF:

Ik vind dat je vreemde argumenten gebruikt om geen spandoeken meer voor individuele spelers te maken. Erik Nevland heeft zich altijd 100% ingezet voor de FC. Waaraan kun je godsnaam meten dat deze actie geen zin heeft gehad ? Dit wil dus zeggen als een sfeer actie voor een speler houdt dat je dan verplicht ben om bij je club te blijven.

Ik schaam mij inderdaad voor de fanatics ( niet voor iedereen) maar twee grote sporthelden uitfluiten vind ik totaal respectloos.
Grunn | 18-02-2008, 11:35:55
#21 Respectloos is de manier waarop onze FC midden in het seizoen verzwakt wordt om bijv 020 te versterken...

Hou alsjeblieft op met woorden als respectloos als je niet weet wat t inhoudt.
0vijftig | 18-02-2008, 11:42:14
#22 Je doet echt kansloze uitspraken. Hoezo verraad? Lees dat bericht van Hans Nijland nog maar eens goed door (clausule). Ajax is gewoon een grotere club, hier kan hij (waarschijnlijk) meer prijzen pakken en geld verdienen.Een duidelijke sportieve verbetering. Je moet wel realistisch en rationeel blijven.
Grunn | 18-02-2008, 11:42:35
#23 Mijn PERSOONLIJKE mening is dat er in het hedendaagse voetbal bijna geen enkele speler is die een grote actie verdient. Het staat mij ontzettend tegen dat voetballers altijd doen alsof het hele voetbal om hen draait. Laatst hier in Groningen nog met Silva, die alle aandacht opeist met zijn kinderachtige gedrag. Zo zijn er steeds meer en meer voorbeelden van spelers die denken dat zij 'het voetbal' zijn.

Een grove misvatting: 'het voetbal' zijn de clubs! De clubs met daarin de echte clubmensen en de supporters. Zij vormen de club en de clubs vormen het voetbal. Spelers zijn hierin slechts de acteurs, de passanten. Niks meer en niks minder.

Als ik dan zie hoe er met miljoenen gesmeten wordt, hoe spelers continu de aandacht in de media opeisen en hoe weinig ze ondertussen eigenlijk presteren voor hun geld, dan heb ik het er wel mee gehad.

Mijn PERSOONLIJKE mening is dan ook dat je pas een sfeeractie moet doen voor een speler als die meer dan 10 jaar bij FCG speelt en altijd heeft geknokt voor het groen en wit. Maar dat zal dus wel nooit gebeuren...
Tijn_GF | 18-02-2008, 11:45:39
#24 @ 0vijftig

Zo wat een positiviteit. Je moet niet vergeten wat voor dingen beide spelers voor de club gedaan hebben. Daarnaast heeft Nevland zelf geld aan de FC betaalt voor zijn eigen transfer. Als je een uitspraak doet moet je alle kanten belichten. Blijkbaar heb je dat niet echt door. En wat die tranfers betreft: Groningen is er financieel niet op achteruitgegaan. Daarnaast is het altijd zo geweest dat grotere clubs zich met spelers van subtoppers versterkten. Dit is de wet van het transferbeleid.
Grunn | 18-02-2008, 11:48:50
#25 Je praat nu meer over voetbal in het algemeen. Op sommige punten heb je gelijk.

Ik vind zelf dat een speler een actie verdient als hij zich altijd voor 100% heeft ingezet voor de club. Erik Nevland is zo'n speler. Ik vind een termijn van tien jaar nietszeggend. Het gaat mij echt om de inzet en beleving.
Grunn | 18-02-2008, 11:55:37
#26 @ Tijn Gf.

Ik ben benieuwd wat je vond van het uitfluiten van de twee?
Grunn | 18-02-2008, 11:57:31
#27 @ Grunn

Dat Nevland zelf geld heeft betaald om hier weg te kunnen zegt genoeg over wat Fulham er voor overhad om hem te halen. En hoeveel hij er zelf voor overhad om ons de rug toe te draaien. En of Groningen er nou financieel op achteruit gegaan is of niet, ik heb aan het eind van het seizoen liever een prijs dan een volle portemonnee...
0vijftig | 18-02-2008, 12:04:08
#28 @ 0vijftig

nevland en lingren hebben er wel aan mee geholpen ONZE club te verbeteren!! en hebben veeel meer krediet verdient!! als alle spelers nou zo waren als jij zou willen zou groningen nooit gegroeid zijn!! hoe zouden wij dan aan betere spelers moeten komen?? als iedereen bij z'n club blijft wil dat togh niet!! denk eerst ff na voor dat je wat roept!!!
Houkes | 18-02-2008, 12:10:28
#29 @ 0vijftig

Ik ben het totaal met Houkes eens. Wat een negativiteit. Ben jij vroeger gepest ofzo?
Grunn | 18-02-2008, 12:19:39
#30 Nou Houkes, misschien wil ik wel helemaal niet ten koste van 'alles' op weg naar succes.

Als er spelers in het team spelen die duidelijk een Groningen-hart hebben en die de club trouw zijn en blijven, dan is het meer 'mijn' team en zou ik me meer kunnen identificeren met de spelers(groep).

Natuurlijk wil ik ook succes, maar mijn ideaalbeeld is een iets genuanceerdere balans tussen die twee.

Dit ideaalbeeld zal wel niet overeen komen met dat van bijna elke andere supporters, maar noem mij dan maar raar.

En over het uitfluiten: Nevland uitfluiten vond ik nogal ongepast, Lindgren uitfluiten vind ik terecht.

Natuurlijk gaat hij naar die club als het kan en door die gelimiteerde transfersom valt niemand iets te verwijten, maar het is wel Ajax en bovendien op een moment dat FCG het juist niet kon hebben. Ik snap Lindren wel, maar hij laat FCG wel in de steek voor een rivaal...
Tijn_GF | 18-02-2008, 12:24:02
#31 bij dit fotoverslag gaat het er toch om om over de wedstrijd te praten? Toch niet alleen over nevland en lindgren?? iedereen heeft zijn eigen mening toch anders ga bij elkaar op de koffie.
Van de rest klasse fotoverslag weer harris, toppie.
Mie | 18-02-2008, 12:26:14
#32 @ Grunn

Of iemand vroeger gepest is, is totaal niet relevant voor deze toch al nutteloze discussie.
Malachi | 18-02-2008, 12:29:41
#33 @ Grunn:
Kun je ook gewoon op de inhoud van mijn schrijven reageren?

@ Houkes:
En zo zullen er nog 20.000 andere meningen zijn.
0vijftig | 18-02-2008, 12:37:34
#34 @ 0vijftig

Inhoud...Welke inhoud? Je lult als een kip zonder kop en alleen maar negatief. Zeiken noem ik dat.

@ Melachi verstandig om een discussie uit de weg te gaan. Aangezien je waarschijnlijk beide helden hebt uitgefloten.
Grunn | 18-02-2008, 12:44:22
#35 @ 0vijftig

gelukkig wel!! als iedereen zoals jou dacht zouden we echt een k*t publiek hebben!!! net als die fannetnixx!!! stelletje kneuzen!!
Houkes | 18-02-2008, 12:59:55
#36 Nou Grunn, ik vindt het helemaal niet zo vanzelfsprekend dat een speler naar Ajaks vertrekt, maar ik kijk dan ook door een bril met groene glazen en geen rode.

Spelers komen en spelers gaan, en ik heb ook geen problemen met Nevland of iets dergelijks. Maar door dingen in het verleden betreffende Silva en Suarez en dan vertrekt die Lindgren ook nog eens stillitjes, dan begint mijn bloed te koken. Het rapport dat zojuist is uitgebracht over de gang van zaken bij Ajaks zegt daar eigelijk alles over.

Ik vindt jou vrij kansloos dat jij je schaamt voor hooguit 2 of 3 mensen van de Fantics terwijl de groep uit een man of 40 bestaat, en dat jij daarom maar meteen de hele groep veroordeeld. Serieus, ik vindt het te walgelijk voor woorden.
Dirty Harry | 18-02-2008, 13:05:44
#37 @ Grunn,

waar basseer jij die vooringenomen conclusie op? Waar zeg ik dat ik wie dan ook heb uitgefloten? Ik heb helemaal geen stelling genomen.

@ Houkes,

Ga iets nuttigs doen, lulletje.
Malachi | 18-02-2008, 13:06:23
#38 laten we nou maar weer over Nevland en Lindgrun ophouden want de beste stuurlui staan aan wal
wat de wedstrijd betreft was het soms best met de billen knijpen en ik ben van mening dat de Fc toch wel hun best heeft gedaan tegen dit Az
en de jongens uit eigen jeugt waren ook weer klasse
en wat was die neus van Van Gaal lekker rustig he
en wat trouwens ook geweldig was dat was dat iedereen in het stadion even naar Van Gaal aan het zwaaien was,petje af voor de Fc
oosterparker | 18-02-2008, 13:08:38
#39 die paar die floten horen wel bij de fannetnixx volgens mij... als dat de sfeer makers moeten zijn. Jullie vinden jezelf te goed! Ik vind dit hetzelfde als die belachelijke actie na de wedstrijd tegen twente vorig jaar! DAT is walgelijk
Houkes | 18-02-2008, 13:12:06
#40 Lindgren en wereldvoetballer die nix fout heeft gedaan bij zijn vertrek word uitgefloten door de groninger dramatics.... zwak hoor zwak... ik gun die man gewoon het beste...

3 punten zwaar verdiend:D

Come on FC!
RitselaaR | 18-02-2008, 13:18:10
#41 Hallo hey, wat een zinloze boel met jullie discussie. Laten we het over de wedstrijd hebben en niet over persoonlijke dingen. Dat vecht je maar onder elkaar uit! Ik ben het er wel mee eens dat de beide spelers die afscheid genomen hebben geen fluitconcert verdienden. Degenen die dat wel verdienen, die komen 13 april wel.

Verder vond ik het een redelijk ok wedstrijd. Lekker spannend en goed genieten. Die bal die hoog tegen het balkon ging was zeker voor Silva bedoeld...die zat daar ergens...haha...

En top dat we 3 punten hebben gehaald...we konden alsnog zwaaien naar Van Gaal...en een deel van het uitvak zwaaide met ons mee. Heerlijk...;-)

Blijf doorgaan, het publiek was gejaagd en actief en stond volledig achter ons FC Groningen...blijf dat doen...dat was gezellig en toffe sfeer.

Tot over 2 weken....mazzels,
Rennie
RennieServiceE | 18-02-2008, 14:40:15
#42 @ iedereen

spelers van tegenwoordig hebben geen clubliefde meer en hebben alleen maar dollartekens in hun ogen staan.
logisch dat je het dan als publiek niet kunt waarderen?
ze hebben zich natuurlijk ook wle heel er ingezet voor de club maar als ze nou in de zomerstop weggingen was wat anders, nu laten ze de fc gewoon keihard vallen
Dereal | 18-02-2008, 15:01:53
#43 lekker weer 3 punten, mooi verslag en wat een zinloze discussie hier, we zijn er nu toch wel over uit dat iedereen een andere mening heeft en dat je die ook moet respecteren.

Groet'n
pridefarmer | 18-02-2008, 15:15:59
#44 @ Rennie Service

Je hebt commentaar op onze discussie maar neemt zelf ook een standpunt in. Een beetje raar en daarnaast waar is dit forum anders voor?

@ Melachi
Je geeft aan dat een discussie zinloos is. Ik vind het helemaal niet zo zinloos. Ik vind het een schande dat als spelers zich een aantal jaren prima inzetten voor onze FC uitgefloten worden. Stelletje verwende honden. Blijkbaar zegt dit meer over sommige supporters dan de vetrokken spelers.

"Ik schaam mij inderdaad voor de fanatics ( niet voor iedereen) maar twee grote sporthelden uitfluiten vind ik totaal respectloos"

Goed lezen voordat je weer iets doms zegt.
Grunn | 18-02-2008, 15:33:43
#45 Even voor de mensen die meteen beginnen over geen geld meer geven aan de gf. Als er iemand uit het bestuur van de supportersvereniging heeft lopen fluiten stap je daar dan ook uit?? (ben geen gf)
Houkes volgens jou mogen wij dus geen commentaar hebben op de spelers die alleen maar voor het geld hebben gekozen? en kom niet aan met ze hebben altijd hun best gedaan voor de fc. Nee voor zoveel geld zou ik me ook de tering in lopen elke week.

Laat iedereen gewoon zijn eigen mening hebben dan wordt het een stuk makkelijker aangezien je er toch niet uitkomt.
G-town | 18-02-2008, 15:52:34
#46 @ Houkus

Meelopen met de massa en ja en amen zeggen. Sukkeltje. Zo zijn er bij FCG helaas steeds meer. Zolang de club maar een lief imago heeft he, geweldig. Klappen voor Lindgren, doe je dat ook als ie op 13 april in het joden-shirt speelt? Vast. Want oh wat was hij geweldig voor ons... Lindgren is net zo'n huichelaar als Silva. Alleen liet Silva blijken dat ie hier niet meer wilde spelen. Lindgren was achterbaks door te zeggen dat hij de Randstad maar kut vond, maar vervolgens wel een paar weken later naar die joden gaan.

En nee, als hij naar Feyenoord was gegaan was ie niet uitgefloten, want aan Feyenoord hebben we hier nou eenmaal minder hekel. Het gaat erom dat ie ons in de steek laat halverwege de competitie en dat ie overstapt naar de vijand. Maar jij ziet Ajax vast niet als vijand. Want bij een lief en braaf imago passen geen vijanden.

En een beetje de GF over één kam scheren op internet, tss. Zeg het ze dan recht in hun gezicht.
Noordcurve | 18-02-2008, 15:55:06
#47 Mooi fotoverslag en weer drie punten erbij!

Ook een fotoverslag op www.warffumontour.nl
Jeroen | 18-02-2008, 15:55:21
#48 Lindgren in de VI 1 week voordat hij vertrok:''De arrogantie van de Randstad staat me toch iets minder aan.'' Plus het feit dat je je club midden in het seizoen verlaat en ons daarmee zwaar in de problemen brengt, plus dat ik persoonlijk nooit meer terug zou keren naar de club die me eerst te slecht vond. Conclusie: It's all about the money. Lindgren had dus nog veel harder moeten worden uitgefloten.

En de mensen die hier zeggen dat als iedereen zoals de 'Noordcurve' was geweest, we wel erg zielig publiek waren geweest, die mensen zijn helemaal zielig, ga dan naar de Arena waar geen sfeer hangt. Slechte jeugd gehad zeker?
de_groene_hel | 18-02-2008, 16:25:09
#49 eindelijk weer een overwinning en natuurlijk wel dik verdient. en vergeet niet dat we dit seizoen nog niet van psv, ajaks, feyenoord en az verloren hebben, al hoewel az er eingenlijks niet meer bij hoort.
wil nog even reageren op de_groene_hel: het is inderdaad lelijk van lindgren dat die weg is gegaan midden in het seizoen maar je moet niet vergeten wat die voor ons gedaan heeft!
bertjager | 18-02-2008, 16:38:48
#50 aan een ieder die meent deze 'discussie' in het persoonlijke te moeten trekken...

Grow up!
0vijftig | 18-02-2008, 16:46:32
#51 @ Noodcurve

Je bent duidelijk weer goed in het belichten van de negatieve kant. Lindgren had een clausule in zijn contract staan. Als er een grote club zich zou melden zou hij kunnen vetrekken. Dit hadden ze bij de FC kunnen weten. Tuurlijk kiest Lindgren voor sportieve en financiele verbetering. Dit is zijn goed recht en de eeuwenoude wet van het voetbal. Daarnaast oordeel je over iets wat je zelf ook doet. Zaken over een kam scheren ( Silva en Lindgren). Terwijl de zaak Silva een heel ander verhaal heeft dan die van lindgren
Grunn | 18-02-2008, 17:07:38
#52 Daarnaast hoor ik je helemaal niet over het vele werk wat deze mannen hebben verzet. Ga toch weg, Glory hunter!
Grunn | 18-02-2008, 17:09:02
#53 Ovijftig
Gelukkig zijn er niet veel mensen die zo dom kunnen lullen als jij. Jammer dat je alleen maar kunt kotsen! Nevland en Lindgren hebben veel voor de FC betekent, daar horen wij ze voor te bedanken!

jij kunt je holle kop altijd nog als trommel laten gebruiken, komt er tenminste nog positief geluid uit!
boom | 18-02-2008, 17:13:06
#54 De pot verwijt de ketel! Hoe bestaat het dat Grunn medesupporters verwende honden en gloryhunter durft te noemen terwijl ze gefundamenteerd hun mening geven over de onstane situatie?! Ik zei al eerder dat, gezien de reacties op voorhand op het web her en der, deze situatie zo enorm voorspelbaar was. De één vind dit en de ander dat, maar over het algemeen blérren zij die tegen een fluitconcert zijn wat harder. Dan wordt die zeven minuten actie er uiteraard ook nog even bij gesleept...een herhaling van zetten, zucht...

Wanneer mensen onze naam (GF) consequent op een heel kinderachtige manier gaan verbasteren, dan kunnen wij het commentaar niet serieus nemen. Geef opbouwende kritiek, of hou alsjeblieft je mond anoniem op het web te zeiken. Het waren individuen die Lindgren hebben uitgefloten. Wanneer je een serieus probleem hebt, stuur je maar een mailtje of kom je een keertje langs.

Ons officiele standpunt is te lezen op onze website.
Malachi | 18-02-2008, 17:22:32
#55 Belachelijk al die negatieve reacties over de Groninger Fanatics.
Als hun er niet waren, zou er totaal geen sfeer zijn en zouden we een soort Hoereveen of Stilburg stadion hebben. En dat mooie Nevland spandoek zou er dan ook niet geweest zijn. Ik zit zelf ook op de familietribune, maar erger me soms zelf ook aan 'ons' publiek. Met liedjes word maar half meegezongen.
Oke, je hoeft niet de hele dag te zingen en te juichen, maar kom op! Het is een voetbalwedstrijd, geen theatervoorstelling!
Oke, het is niet terecht dat Lindgren word uitgefloten, maar ik begrijp dat het gevoelig ligt (Ajax). Verder wil ik er geen aandacht aan besteden, omdat het over de FC gaat en niet over de suporters. Geweldige wedstrijd!!
Eline | 18-02-2008, 17:24:48
#56 YES YES WE HEBBEN GEWONNEN!!! We doen nog mee om de bovenste plaatsen! Onze jonkies (Hiariej en Metaj) speelden geweldig. Berg knalde ze er weer in! En we zwaaien met z'n allen naar Van Gaal!! Heb een heerlijke wedstrijd gezien en vond de sfeer ook goed. Harris levert weer topwerk af en over spelers die er niet meer bij zijn, praat ik niet....
COME ON GREEN WHITE ARMY!!!!!!!
willem | 18-02-2008, 18:13:21
#57 Geen zin om nog energie in die smerige overloper te steken. Afscheid Nevland had ik al eerder genomen.

Top dat we die punten nog binnen halen, ontlading was enorm. Vond Powel fysiek erg sterk overkomen en liet af en toe ook echt klasse zien met bepaalde aannames. Ben nu al erg gecharmeert van deze speler. Wat heeft die kerel al die tijd in de gouden gids gedaan?

Top verslag harris.
SWD_ | 18-02-2008, 18:19:55
#58 Onze spits Marcus Berg is echt een "Topper" en heeft ook GEEN gelimiteerd bedrag is zijn contract, dus dat wordt weer "cashen" voor FC Groningen al hoewel ik liever zie dat Marcus nog jaren in de spits bij onze FC is te bewonderen.
prpi | 18-02-2008, 18:40:27
#59 @ Malachi

Hoe kun je nou zeggen dat het gefundamenteerde meningen zijn over de onstane situatie. De vele reacties zijn weinig opbouwend en onderbouwend. "over het algemeen blérren zij die tegen een fluitconcert zijn wat harder" Je hebt het zelf over opbouwende kritiek, moet zeggen dat ik hier weinig opbouwends aan vind.

Zelf heb ik veel respect voor de Fanatics. Ze leveren erg veel goed werk. Ik heb het steeds over een aantal gehad.
Grunn | 18-02-2008, 18:49:03
#60 even tussen alle over en weer verwijten door:
heeft de rest van het stadion nog vernomen hoe geweldig de AZ lui uit de tent gelokt werden door de supporters naast het uitvak en vanuit de vakken SS en TT gewoon schitterend. ook het lied de groene hel die staat in brand werd luidruchtiger dan ooit door het stadion gezongen en het zwaaien naar van Gaal was helemaal het hoogtepunt. Kortom ondanks de tegenstijdigheden hier in de commentaren, was het voor mij een geweldige middag. nou ja het mag een graadje of 10 warmer.
Mooi verslag
opzuid | 18-02-2008, 18:52:49
#61 Hoezo moet je respect hebben voor Lindgren? Nevland kan ik begrijpen maar iemand die naar de joden gaat heb ik geen respect voor! We zijn geen Hoerenveen toch?
Otto | 18-02-2008, 19:17:23
#62 @ Grunn

Jij begint met andere supporters voor rotte vis uit te maken, omdat ze een andere mening hebben. Verwijt de pot alweer de ketel. Ik reageer slechts op de nonsens die hier geschreven wordt. Mijn vorige post was wel duidelijk genoeg denk ik. Ik ben klaar met de supporters die zo graag anderen willen vertellen hoe ze supporter moeten zijn. Die moeten en die zullen...
Malachi | 18-02-2008, 20:42:39
#63 "Ik schaam mij inderdaad voor de fanatics ( niet voor iedereen)"

Over dom gesproken Grunn, jij spreekt jezelf hier in één zin tegen. Jij schaamt je voor de Fanatics, en dan ook weer niet. Lekker kerel ben jij.
Dirty Harry | 18-02-2008, 21:08:56
#64 En zo bliekt moar weer aains dat voetball'n de belaangriekste biezoak van het haile leev'n is... wat 'n discussies ja, tou eem... Nou ik vond mooi guster, en gelukkig staak'n wie drei punt'n in de knip! Op noar 5e plek! (En din stiekem Ajakkes versloan om Tjempiuns Liek-veurronde, haha) Trust'n allmoal!
Bernieoetdaam | 18-02-2008, 21:55:20
#65 Tja wat moet je hier nog van zeggen?

Ten eerste clubliefde bestaat niet meer. Er is maar 1 speler op deze aardbol die weet wat clubliefde inhoud en dat is Maldini.
Ten tweede, de buitenlandse spelers beseffen echt niet wie nu de vijand of vriend is van een voetbalclub. Zij proberen hun best te doen (wat Suarez, Silva, Lindgren en Nevland en nog vele anderen altijd hebben gedaan) en willen dan naar een club om meer te verdienen en weer naar een andere club om nog meer te verdienen enz enz enz.
Maar eerlijk is eerlijk, het waren zeer goede spelers met allen hun eigen kwaliteiten. Maar om nu zoveel woorden vuil te maken aan 3 of 4 gasten die Lindgren en/of Nevland uitfluiten. Maar om dan de GF over 1 kam te scheren, is niet nodig. Zij zorgen met fantastische acties voor een mooie sfeer, waar bijna alle ploegen in NL jaloers op zijn. En 13 april hoop ik echt dat die K*tjoden dik in blessuretijd verliezen door eigen doelpunten van Lindgren, Suarez &Silva;-), maar voor de rest wil ik die spelers bedanken voor hun mooie jaren bij onze Trots!! En nu op naar VVV Venlo:D
eduardo | 18-02-2008, 22:26:55
#66 @ noordcurve

hoe zo ik loop mee met de rest?? ik laat toch mijn mening weten en nee de joden zijn wel mijn vijand! maar toen lindgren van ajax kwam hoorden we jullie ook niet!! tuurlijk baal ik ervan dat hij naar die kutclub gaat! maar hij is fair weggegaan! suarez en silva mogen van mij dood vallen die zal ik ook uitfluiten. dit is ook het laatste wat ik erover zeg!! baal gewoon van die fannetnixx! die ik zie als een organisatie! als jullie last hebben van een paar rotte appels... schop je die er togh gwoon uit!
Houkes | 18-02-2008, 22:39:20
#67 Jahaaaaa!!! Lekker potje hoor mannen!! Trots op mijn (huidige) spelers, mijn cluppie en trots op mijn medefans. In de volkskrant en op tv hadden ze het over de 20.000 man die zwaaiden naar van Gaal!

Top werk Harris!!

Nu ook uit weer punten pakken Green Whhite Army en die 5de plaats komt serieus binnen bereik!!

Forza FC
Jeepster | 18-02-2008, 23:00:07
#68 @ Houkus

Omdat je je mening laat weten wil dat gelijk zeggen dat je niet meeloopt met de massa? Iedereen zal een mening hebben, dus ook jij. Helaas is die anders dan die van mij, maar laten we er maar over ophouden. Jij vindt dat Lindgren een applaus verdiende en jij accepteerd het dat ie tussentijds Groningen in de steek laat en ik niet. We kunnen elkaar toch niet overtuigen.

Trouwens: "maar toen lindgren van ajax kwam hoorden we jullie ook niet!!"

Wie bedoel je met jullie, je hebt het toch tegen mij?
Noordcurve | 18-02-2008, 23:58:50
#69 Fanatnixx? Nou nou Houkes, de anderhalve hersencel die jij hebt naar mijn vermoeden gebruik jij ook nog eens niet goed. Wel jammer, maar blijkbaar is de Euroborg tegenwoordig gevuld met Josti's die een hoop kritiek hebben op een ander maar zelf ook niet het initiatief nemen iets op poten te zetten wat betreft tifo. En ja, daar reken ik jou voor het gemak ook maar even onder.
Dirty Harry | 19-02-2008, 09:10:25
#70 heej Houkes opzoderflikkeren, donder op ga lekker een twente of ajakkes forum besmeuren met je onzin.
En zonder de z-side en fanatics was deze club/stadion een dooie bedoeling.
avenance | 19-02-2008, 17:11:45
#71 Beetje kansloze discussie naar mijn mening. Je moet geen spelers de schuld geven. Spelers komen en gaan, dat weet je als supporter. Spelers als Lindgren en Nevland moet je respecteren, altijd goed geweest voor de club, geen gezeik, maar voetballen. Die moet je dankbaar zijn, en niet uitfluiten. Maar ja, over 2 weken is iedereen dit weer vergeten en gaan we gewoon verder, zijn er nieuwe helden...(misschien gaan die ook wel naar jodendam, of kopen zichzelf weg) Je kunt het nooit zeker weten. Wees gewoon blij met wat er rond loopt en moedig ze aan, geef ze de respect die ze verdienen (ik doel nu niet op mensen als suarez en silva)
Was er helaas niet bij zondag maar erik en rasmus hadden mijn handen wel op elkaar gekregen; zeker geen gefluit!!!
Zondag lekker ff naar Venlo, kijken of daar 3 punten te halen zijn.

TABEE
Sanderonw | 19-02-2008, 20:15:58
#72 ff in venlo 3 punten pakken hopen dat heerenveen punten laat liggen zodat grunn 5de plek overneemt.
fcderoover | 19-02-2008, 22:23:48
#73 Tja, mijn mening is: ik ben gewoon supporter van FC Groningen, simpel he.
Dat heb ik de afgelopen transferperiode wel geleerd. Wat heb ik me druk gemaakt, en kut gevoeld (verraad).
Conclusie: Spelers komen, spelers gaan, FC Grunn blijft altijd bestaan!
northernlady | 19-02-2008, 23:39:10
#74 waarom zijn mijn reacties van laatst weggehaald?? ik mag toch zeggen wat ik vind, of niet soms?? dat mannetje met de naam Grunn loopt hier ook mensen uit te schelden, doet zijn naam niet bepaald eer aan, ik zeg hem wat ik er van vind, scheld hem uit, en mijn reactie wordt verwijderd?!!

Natuurlijk mag je - tot op bepaalde hoogte - zeggen wat je wilt, maar kom dan met een inhoudelijke reactie. Als je hier alleen maar komt om mensen uit te schelden... blijf dan maar weg.
Frankbq | 20-02-2008, 15:57:10
#75 dan zal ik nog maar een keer herhalen wat ik een keer eerder zei, maar nu iets netter: Grunn donder lekker op naar Amsterdam, ga lekker naar ajakkes lopen kijken daar, koop een seizoenskaart in de hoerena, juich voor die verrader, donder toch op, klotesupporter!

Bedankt voor deze zinnige bijdrage...
Frankbq | 20-02-2008, 16:01:16
#76 @ Frankbq

Ik heb naar mijn weten helemaal geen mensen uitgescholden. Als jij dit zo wilt interpreteren moet je dat vooral doen. Dat jij nu over gaat tot een kansloze totaal NIET onderbouwde reactie zegt meer over jou dan over mij.
Grunn | 20-02-2008, 22:46:24
#77 Kijk eens wat ik heb gevonden!

http://www.fcgforum.nl/

Goedenmorgen trouwens
Remko | 21-02-2008, 09:49:45
#78 OK ik ben het er mee eens dat ik niet zo tekeer had moeten gaan, maar @ grunn:
volgens mij ben jij hier de kansloze persoon die een beetje mensen gaat lopen verdedigen die midden in het seizoen naar de aardsvijand vertrekken, hoewel dat op dit moment helemaal gaan stap vooruit is met dat wanbeleid in amsterdam! Van mij had hij ook niet uitgefloten hoeven worden, ik vind het alleen wel een kutactie wat lindgren ons geflikt heeft, en ik heb geen respect voor jou dat je die vent loopt te verdedigen....
Frankbq | 21-02-2008, 14:24:23
#79 @ Frankbq

maar goed dat is jouw mening. Ik heb het alleen over het uitfluiten gehad. Ik vind zelf dat Ajax wel een sportieve en financiele verbetering is voor Lindgren en Silva. Een mens streeft meestal naar verbetering van zijn situatie. Ik vraag me af wat jij in deze situatie had gedaan.
Grunn | 21-02-2008, 16:05:57
#80 tuurlijk is het een verbetering van zijn salaris, maar moet je zien wat ajax tegenwoordig voorsteld, nou dat is lang niet meer wat het geweest is. terwijl groningen nu toch echt misschien wel kan profiteren van het gedaalde niveau van "de top 3", gaat lindgren weg, dat vind ik dom. ik weet wel wat ik in deze situatie had gedaan: ik had in ieder geval gewacht tot de zomer, en dan maar verder gekeken. Nou vind ik het eigenlijk ook al helemaal belachelijk dat je silva ook nog gaat verdedigen, dat verdient hij niet nadat hij zo gehandeld heeft......
Frankbq | 21-02-2008, 21:58:39


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl