Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - Roda JC, 3 februari 2008, Eredivisie (1-1)
De thuiswedstrijd tegen Roda JC wordt er eentje om niet snel te vergeten met dank aan scheidsrechter Ruud Bossen. Bossen heeft al een niet te beste reputatie in Groningen en bevestigt die door Meerdink na 25 minuten direct rood te geven voor een correcte tackle op de bal. FC Groningen staat op dat moment met 1-0 voor door een goal van debutant Powel, maar de Groningers moeten daarna pompen of verzuipen, hoewel er ook nog een aantal goede kansen volgen. 10 minuten voor tijd weer Oper toch de gelijkmaker te maken: 1-1. Bossen bedankt!

Het Supportershome is uitgebreid met dit bordje.

De Groningen Fanatics verkopen vanaf vandaag fraaie stickers.

Daar is de bus van Roda JC.

Trainer Raymond Atteveld.

Assistent-trainer Martin Koopman.

De spelers van Roda JC pakken hun spullen.

Anouar Hadouir.

Pa-Modou Kah heeft wat rustgevende muziek opgezet. Dat helpt niet.

Het affiche van vandaag.

Brian van Loo en Gijs Koopmans beginnen met de warming-up.

Net als de keepers van Roda JC.

Brian van Loo en Gijs Koopmans.

De spelers van Roda JC beginnen aan de warming-up.

Daar komen ook de spelers van FC Groningen het veld op.

Mét de nieuwelingen Danny Holla en Berry Powel.

Berry Powel.

Maakten we op 26 december 2007 voor de thuiswedstrijd tegen PSV al kennis met het vriendinnetje van Groby, dit keer showt Groby zijn twee koters.

Een bus met Limbo's, waarvan sommigen in carnavalsoutfit.

De warming-up van beide ploegen.

De spelers van FC Groningen hebben de warming-up afgerond en bedanken het publiek voor hun komst.

Daar komen de spelers het veld op.

Zwaaivlaggen op Noord.

De spelers komen het veld op.

De spelers begroeten het publiek.

Handjes schudden.

Marcel Meeuwis en de nieuwe aanvoerder van FC Groningen Arnold Kruiswijk tossen.

Huddelen.

Huddelen.

Roda JC trapt af.

De wedstrijd is begonnen.

Danny Holla.

Corner voor Roda JC.

Gibril Sankoh heeft af en toe nog steeds last van zijn oog.

Juichende FC Groningen-spelers.

Berry Powel scoort bij zijn debuut.

1-0.

Vrije trap voor FC Groningen.

Hét moment van de wedstrijd. Martijn Meerdink maakt een correcte tackle op de bal, maar krijgt direct rood. Tioté speelt de stervende zwaan.

Protesten van de FC Groningen-spelers.

Meerdink gaat de spelerstunnel in, terwijl Ron Jans het uiteraard niet eens is met de beslissing van Bossen.

Wie anders dan de in Groningen niet zo geliefde Ruud Bossen zou een dergelijke beslissing ook kunnen nemen? Na de vorige dubieuze beslissing floot Bossen 2 jaar lang geen wedstrijd meer in Groningen en dat was een heel goed initiatief. Nu graag de termijn wat langer.

Bossen krijgt het ene na het andere spreekkoor over zich heen.

Ron Jans gaat wisselen en brengt Sepp de Roover voor Berry Powel.

Als Bossen voor de rust fluit, beklagen Berg en Van Loo zich bij hem.

Penalty's in de rust.

Marcus Berg is de nieuwe leider in het klassement van de speler van het jaar.

FC Groningen trapt af voor de tweede helft.

Andres Oper gaat hard door op Van Loo

En krijgt even later een gele kaart voor tijdrekken.

FC Groningen staat in de tweede helft veelal met de rug tegen de muur.

Stef Keiland komt er in voor Goran Lovre.

Berg en Kah hebben het constant met elkaar aan de stok.

Tien minuten voor tijd valt de gelijkmaker.

Na 90 minuten vindt Bossen het genoeg.

De wedstrijd zit er op.

De spelers van FC Groningen bedanken het publiek.

En gaan richting de kleedkamer met het gevoel bestolen te zijn.

Na afloop de persconferentie.

Atteveld heeft doorgaans felle kritiek op de kwaliteit van de scheidsrechters in Nederland, maar wil nu graag expliciet melden dat Bossen het goed gezien heeft. Beetje jammer, Raymond.

Ron Jans is trots op FC Groningen omdat ze de bereidheid hebben getoond om te keihard knokken na een hectische transferperiode.

Zie onderstaande website(s) voor een fotoverslag van 'de andere kant':

Roda Fans Helden

terug Foto's: Harris


Reacties:
#1 dat bordje heb ik ook :P
jammer dat die parasiet de wedstrijd weer vergalde want ik weet zeker dat de jongens de wedstrijd hadden gewonen als ze met 11 man mochten blijven spelen.
ben het volledig eens met jans, ze hebben klasse geknokt voor het punt. uiteindelijk wel verdiend
rick | 03-02-2008, 22:02:49
#2 Flutscheids, blinde vink, eikel, corrupte mafkees, debiel, idioot. Een kleine greep uit alle termen die vandaag op Bossen werden losgelaten om me heen in Vak M en ze gaan allemaal op. Bossen is niet gemaakt voor het scheidsrechtersvak. Dat ze die vent voor voor zeer lange tijd mogen weren uit Groningen.

Verder zeer positieve verassingen in de personen van Berry Powel en Sepp de Roover, volgens mij heeft de FC er twee aanwinsten bij. En ook een mooi fotoverslag Harris, maar dat is nou weer géén verassing!
Vak_M | 03-02-2008, 22:06:32
#3 Mooi verslag Harris, zoals gewoonlijk. We kunnen alleen maar hopen dat die klojo's in Zeist hun ogen een keer open doen en die stumper van een Bossen hier heel lang niet meer laten fluiten. Het is gewoon in en in triest dat ze zulke scheidsrechters ooit een licentie hebben gegeven, die moeten ze hem bij deze meteen weer afpakken. Zelfs een wedstrijd bij de E junioren zou hij nog uit de hand laten lopen. En iedereen in Nederland maar klagen dat het zo raar is dat wij geen scheidsrechter aanstellingen in tijdens Europese wedstrijden hebben, en maar een paar op het EK. Vanmiddag is maar weer eens bewezen (niet alleen bij Groningen, maar Blom bij Utrecht en Vink woensdag bij Ajakkes ook al) dat het niveau van "onze" scheidsrechter NIET eredivisie waardig is!
Ik wil nog wel een compliment aan onze ploeg maken, want een uur met 10 tegen 11 voetballen en vooral 2e helft zo onder druk staan vind ik dat ze een knap staaltje teamprestatie neer hebben gezet! Klasse jongens! Ik ben trots op jullie. En komend weekend in Arnhem gewoon alles weer rechtzetten en dan gewoon weer door waar we gebleven waren...op weg naar de top!!!

gr
Sanderonw | 03-02-2008, 22:53:50
#4 Ik dacht dat we 2e kerstdag al een arbitraal dieptepunt hadden overleefd, maar de aanslag van Bossen was vanmiddag van een nóg zwaarder kaliber! Deze man presteert het om twee keer achter elkaar een wanprestatie te leveren in Euroborg, hetgeen mij een reden lijkt dat de scheidsrechterscommissie hem GERUIME tijd niet naar een wedstijd te sturen waarin de FC partij is. De arbitragecommissie zal toch wel zo wijs zijn dat de rode kaart voor Meerdink wordt geseponeerd?!? Laten we hopen dat de acties om Arnold Kruiswijk te behouden voor onze club succes zullen hebben: wat een kanjer! Ik was blij dat uitgerekend Powel de 1-0 maakte; een goede binnenkomer die hem vertrouwen zou moeten geven. Verder een open doekje voor onze trainer, die zich (ondanks een voorzet van Atteveld) niet liet verleiden tot boute uitspraken over de arbitrage, maar meldde TROTS te zijn op het team. Hierbij wil ik me geheel aansluiten, "we" heten toch niet voor niets "De trots van het noorden?"
Lelystad | 03-02-2008, 23:33:57
#5 klasse gespeeld groningen!!!
alleen weer jammer van die *** bossen!!!
die kerel had moeten gaan dammen
gelukkig toch nog een punt eruit gesleept nu komende week de 3 punten!!!
hennie050 | 03-02-2008, 23:58:55
#6 Sluit mij voledig aan bij mijn mede supporters hier boven.. maak er niet te veel woorden aan vuil, mijn frustratie heb ik er vanmiddag al uit gegooit.. Wat heeft Bossen op TV gezegt? bij voetbalinsite? Heb het gemist.. P.S klasse verslag zo als gewoonlijk Harris
erik | 04-02-2008, 00:03:44
#7 Mooi verslag. Dat Atteveld dat zegt over de scheids zegt al genoeg over Atteveld zelf. Bossen bedankt voor deze mooie maar vooral boeiende wedstrijd. Volgende keer weer bossen maar dan wel in het sterrebos(sen)
chucky | 04-02-2008, 00:43:31
#8 een mooie klassering en een mooie zondag om zeep geholpen door 1 van de falende scheidsrechters uit het keurkorps van uilenberg. Ik zou me diep schamen voor dergelijke missers. start de discussie maar weer over electronische hulpmiddelen en videobeelden, want de belangen zijn te groot om met falende scheidsrechters alleen verder te kunnen. conclusie de 2 oudste scheidsrechters in ons land presteren nog op niveau, de rest mag in de 3e klasse komen fluiten. Ben ik er ziek van.
peterm | 04-02-2008, 07:01:46
#9 Laat Bosse maar met carnaval in de polonaise gaan Hosse. Ik wil die man nooit meer zien in de Euroborg!
We voelen ons genaaid en balen als een stekker. FC Groningen heeft als een eenheid de voorsprong geprobeerd te verdedigen. Dat was top!! Op naar het sukkelende Vitesse die proberen thuis tevergeefs wat recht te zetten. Come on FC!
bERT | 04-02-2008, 10:16:50
#10 Bossen heeft bij voetbal insite gezegd dat ie, nu hij de beelden zag, geen rood had moeten geven. En op de vraag waarom hij niet 's middgs wou reageren zei hij: dat leek me niet verstandig met allemaal Groningers nog in de gang...' Niet verstandig? Wij hier in Groningen noemen dat BANG! Wat een mafkees... Wedden dat ie er ook nog weer mee wegkomt ook? En dan te bedenken dat eigenlijk Jan Wegereef was aangewezen, maar ja die was ziek. Bossen Bedankt!
Bernieoetdaam | 04-02-2008, 11:20:36
#11 http://www.fcupdate.nl/nieuws/2008/02/04/bossen-betreurt-rode-kaart-meerdink/
Bernieoetdaam | 04-02-2008, 11:23:03
#12 het was een mooie wedstrijd en het was inderdaad geen rode kaart maar ons is ja ook een zuiver doelpunt afgekeurd s6 nog in jullie resterende wedstrijden
rodafan | 04-02-2008, 11:34:59
#13 rodafan
ik wil alleen maar even op jou bericht reageren.
jij zegt wel dat er een zuivere doelpunt van Roda is afgekeud maar stel dat Bossen zijn kloten ogen beter open had gehad en Meerdink geen rooie kaart had gegeven ja dan was het een andere wedstrijd geweest en had onze TROTS het zeker van jullie gewonnen
en BOSSEN vuile Graftak die jij bent
blijf in het vervolg uit ons mooie Euroborg en al helemaal bij een wedstrijd waar onze Grunn aan mee doet
en onze jongens waren klasse gisteren tegen elf man,op het laatst zag je dat ze erdoor heen zaten maar dat kan ook niet anders
ze hebben zich kras gehouden tegen Roda en nu aankomende zondag Vitesse maar even 3 punten afsnoepen en bij de top blijven
oosterparker | 04-02-2008, 12:08:47
#14 tja oosterparker vorig seizoen waren wij ook al de sigaar met wiedemyer die een zuiver doelpunt niet zag de ene keer loopt het zo en de andere keer zo en dat is nog niet gezegd dat jullie gewonnen hadden zonder rode kaart want vond roda toch wel het betere van het spel hebben wat sommige van je medefans ook zeiden op andere sites als je het niet door eeen roze bril bekijkt was groningen vanaf het begin op de counter aan het voetballen waar die goal ook al uit viel
rodafan | 04-02-2008, 12:52:18
#15 ik zou zo graag aan bossen maar vooral zijn assistenten willen vragen waarom er geen overleg is voor zoiets belangrijks als een rode kaart want je verziekt er niet alleen een wedstrijd mee maar de rest van de beslissingen is dan ook niet meer serieus te nemen, gele kaart na doorlopen op van loo is toch zeker meer dan een gele kaart, voor de rest zullen we toch hopen dat de ogen bij meneer uilenberg nou toch eens echt open gaan want de wanprestatie week na week van zijn keurkorps dit valt niet langer te toloreren zelf van hanegem word gek van die mannen, voor de rest wil ik alleen maar zeggen,jongens met deze instelling en werklust zaterdag naar arnhem en dan thuis het zwalkende az en we kunnen best bij de eerste 5 eindigen come on fc
silva1970 | 04-02-2008, 13:45:33
#16 Rode kaart zojuist geseponeerd leuk voor Martijn maar wel twee punten minder Thnx BOSSEN
sappemeer | 04-02-2008, 15:27:22
#17 Gisteren bij Ajax-Feijenoord moest 4e man Wiedemeijer de grensrechter vervangen omdat hij geblesseerd was. Voor Wiedemeijer was het 10 jaar !!!!geleden dat hij had gevlagd. KNVB word eens wakker en ga eens een goed beleid voeren m.b.t. scheidsrechters en ass.
Noordhof | 04-02-2008, 16:24:51
#18 mensen die voor heerenveen gaan kiesen om een liedje, zijn veraders geen behoefte aan glory hunters
maar harris goed verslag.
jah bossen heeft de wedstrijd bepaald maar come on FC volgende week vitesse
koeienmelken | 04-02-2008, 16:57:00
#19 Volgens mij is alles al gezegd, maar ik ben blij dat ik nu eindelijk weet wat de moeder van Bossen voor de kost doet! Dat verklaart een heleboel. En PeterM, volgens mij is de derde klasse iets te hoog gegrepen voor deze flierefluiter, die niet alleen onze zondagmiddag, maar onze hele week heeft verknald met zijn wanprestatie! Respect voor de spelers van FC Groningen. Ze hebben geknokt om de drie punten binnenshuis te houden, maar helaas heeft het niet zo mogen zijn! Harris, je hebt er weer iets moois van gemaakt! En nu op naar de Fietstassen uit Arnhem!
COME ON GREEN WHITE ARMY!!!
willem | 04-02-2008, 17:11:24
#20 ALs Bossen weer komt, moet de leiding direct actie nemen en de knvb verzoeken dat er een andere scheidsrechter moet komen! Gewoon de spelers thuis laten of de wedstrijd laten uitstellen! Ook als meneer Bossen als reserve staat bij eventuele ziekte ( in dit geval van wegereef) moet Groningen maatregelen nemen!
mkrops | 04-02-2008, 18:19:31
#21 Als we nou met zn allen een klact indienen bij de KNJB miss mag die kneus dan nooit meer een grunn match fluiten.
G.V.*.
hoeveelste wedstrijd is dit wel niet die deze kneus vergalt.
Vak-D | 04-02-2008, 21:25:45
#22 er is maar 1 goede scheids in nederland en die kan geen 9 wedstrijden leiden en dat is van hulten
rodafan | 04-02-2008, 22:57:30
#23 Mooi verslag en fc goed gespeeld, eigenlijk moet zo'n wedstrijd overgespeeld worden, met 11 man.
schuitema | 05-02-2008, 08:21:16
#24 leuk dat we zongen 'bossen je komt de stad niet uit'. ik heb liever dat ie de stad niet meer in komt in de toekomst!
Ik las dat bossen in het dagelijkse leven glaszetter is. klust ie bij bij z'n moeder?
marcus | 05-02-2008, 11:30:55
#25 Helemaal eens met al het bovenstaande, maar toch geniet ik stiekem toch ook wel weer met volle teugen van de passie en liefde voor de Trots van het Noorden die op dit soort momenten door Euroborg giert. Het massale 'Bossen bedankt' en het hartverwarmende applaus na afloop van de wedstrijd toen Jans in de middencirkel begon met klappen. 's Avonds bij De Wedstrijden prachtige beelden van een heel gewoon stel op middelbare leeftijd met grijzende kapsels die overduidelijk met volle overtuiging het beroep van Bossen's moeder liepen te scanderen. Trots op mijn cluppie en mijn medesupporters! En dat Jans boven 95% van de eredivisie trainers staat bewijst hij al jaren... Top werk weer Harris!
Jeepster | 05-02-2008, 16:19:18
#26 Ik las dat bossen in het dagelijkse leven glaszetter is. klust ie bij bij z'n moeder? Haha!!
willem | 05-02-2008, 18:09:25
#27 Beste noorderburen, ik kan de reactie van jullie best begrijpen die bossen is en blijft een klootzak. meer succes bij de volgende wedstrijd. Een fries en een sc heerenveen supporter Noorden aan de top
jojerek | 05-02-2008, 21:37:16
#28 Jeepster helemaal eens met je woorden , was mooi hoe het stadion reageerde!!!
r_b | 06-02-2008, 11:26:29
#29 Beste Groningen fans,

Jullie zijn echt niet de enige die last hebben van die Bossen want hij naait VVV ook altijd! Die man kan gewoon niet fluiten!
Groeten uit Venlo
Venlo | 06-02-2008, 13:06:21
#30 Die Bossen moet gewoon een schop onder zijn reet krijgen. Zo hard dat hij een maand niet kan scheiten!

Groetn
FrankLWB | 07-02-2008, 15:15:03
#31 Bossen is glaszetter van beroep, misschien heeft ie nog een paar stukjes over om een bril van te maken....
boom | 07-02-2008, 19:20:16
#32 Bossen heeft misschien last van staar. Welke kont zou hij eigenlijk likken in Zeist? We zouden ons dat af moeten vragen. Ik denk ook niet dat hij een wedstrijd gaat fluiten bij Emmen, Veendam, Cambuur, heerenveen of Groningen denk ik de komende tijd. Nee Bossen begint aanstaande vrijdag veilig in Dordrecht tegen Eindhoven.
Trouwens puike prestatie van de FC. Zaterdag weer kop d'r veur tegen Vitesse.
vakMM | 07-02-2008, 19:44:05


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl