Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - Willem II, 16 december 2007, Eredivisie (1-0)
In een zeer matige wedstrijd is FC Groningen de eerste helft sterker dan Willem II en krijgt het drie goede kansen om de score te openen. Gescoord wordt er echter pas in de tweede helft, als Bruno Silva zijn vrije trap het doel in ziet verdwijnen. Daarna zakt FC Groningen in en gaat Willem II op zoek naar de gelijkmaker. In de slotfase krijgen de Groningers ook nog een aantal kansen op een doelpunt, maar het blijft 1-0.

Deze agent staakt vandaag niet en schrijft vrolijk een bon uit.

Daar is de spelersbus van Willem II.

Een bus vol met 'Stoere kerels'.

De stoere kerels van Willem II pakken hun spullen.

De stoere kerels van Willem II pakken hun spullen.

En lopen richting de kleedkamer.

Het affiche van vandaag.

De collecte van de Groningen Fanatics bracht in totaal maar liefst 9544,27 euro op en daarvoor bedanken de Groningen Fanatics iedereen hartelijk.

Het veld is voor een groot gedeelte nog wit, slechts een kleine strook is ontdooid.

Brian van Loo en Gijs Koopmans zijn begonnen met de warming-up.

Ook Kenneth Vermeer en Maikel Aerts zijn bezig met de warming-up.

In het uitvak hangen inmiddels al wel enkele spandoeken en staat wat zwaaivlaggen opgesteld, maar de supporters zelf zijn niet te bekennen.

De spelers van FC Groningen zijn begonnen aan de warming-up.

De spelers van Willem II zijn begonnen aan de warming-up.

Erik Nevland kan gelukkig toch spelen vandaag.

De warming-up.

Koffie is erg populair vandaag.

In de koude Euroborg.

De spelers van FC Groningen hebben hun warming-up afgerond en bedanken het publiek.

De Groningen Fanatics vouwen een spandoek uit.

'Mathias bedankt!'.

Even verderop hangt een bekende vlag.

We nemen vandaag namelijk officieel afscheid van Mathias Florén.

Mathias bedankt de supporters voor hun steun.

Daar komen de spelers het veld op.

De spelers begroeten het publiek.

Handjes schudden.

Tossen.

Huddelen.

Huddelen.

Een nieuwe layout voor de tussenstand.

Willem II trapt af.

En daar zijn we onderweg.

Een moment tijdens de wedstrijd.

De laagstaande zon zakt onder de dakrand weg.

Vrije trap voor FC Groningen.

In de rust wordt er weer gestreden om de penalty-bokaal.

FC Groningen trapt af voor de tweede helft.

En al snel komen de Groningers op voorsprong door een vrije trap van Silva.

In de commotie raakt Lovre geblesseerd, maar hij kan verder spelen.

1-0.

Blote buiken op de Noordcurve.

Corner voor FC Groningen.

Willem II gaat op zoek naar de gelijkmaker.

Maar na 90 minuten staat er 1-0 op de borden.

De wedstrijd zit er op. Iedereen wordt bedankt.

Behalve het thuispubliek.

De spelers van FC Groningen besluiten namelijk om meteen van het veld te lopen zonder het publiek te bedanken.

Nog even een kleine discussie in de spelerstunnel.

Maar toch allemaal de kleedkamer in. Beetje jammer.

Dan maar een bedankje via de schermen.

In het Supportershome is het aardig druk.

Ook de televisie is nog niet helemaal ontdooid.

Daar is Mathias Florén.

De loting voor het Takje Toernooi vindt ook in het Home plaats.

Mathias Florén wordt bereid gevonden om de loting te verrichten.

De loting.

Mathias is nog niet klaar, want ook de Supportersvereniging neemt officieel afscheid van hem.

Uiteraard een pakket Grunn-bier.

En een oliebollenpakket, pindakaas, hagelslag en drop.

Mathias bedankt de supporters voor hun steun in de afgelopen jaren.

Deze stropdas kan voorlopig even de kast in, want na de loting blijkt dat de Supportersvereniging en de teams van Groningen Fanatics niet in dezelfde poule zitten.

terug


Reacties:
#1 Mooie das...
Roger | 17-12-2007, 08:27:32
#2 Over die nieuwe lay-out. Had ik het goed begrepen dat alle 'beeldschermen' vanaf nu ondergebracht zijn in een aparte vereniging? www.stadium-impact.nl. Alle beeldschermen in Nederland zijn daar op aangesloten en vanaf nu hebben ze ook allemaal dezelfde lay-out.
Dirty Harry | 17-12-2007, 08:59:13
#3 Leuk verslag Harris.
Mooi afscheid voor Mathias!
Reinier | 17-12-2007, 09:34:44
#4 Tja, wat moet je er van zeggen... 3 punten en verder niet zeuren?? Dat de spelers een deel niet bedankt kan ik nog wel in komen, maar de Z-side moet altijd bedankt worden vind ik, ik zit zelf aan de lange zijde en daar kwam veel comentaar vandaag aan het adres van Sankoh en van Loo.. ( door de vele vertragingen en niet communiseren) maar ja zoals ik al zei 3 punten op naar Almelo!!
erik | 17-12-2007, 09:47:06
#5 Kan me het wel voorstellen, ze misten veel kansen maar verder was het een leuke game met goede inzet, en om dan te fluiten??!!! irriteerde me er ook al aan dus kan me er wel iets bij voorstellen. In de rust gebeurde het ook al terwijl Groningen niet slecht speelde en genoeg kansen creeerde, als je dan je club steunt en niet fluit leg je ook niet zoveel druk bij spelers en helemaal de jonkies niet zoals Nijland. We willen geen Hoereenveen publiek worden toch???? En we hebben drie punten vergeet dat niet...
ram | 17-12-2007, 10:09:03
#6 Krijgen we nu dezelfde discussie als bij Oranje? Het publiek komt voor de voetballers, niet andersom.. Dus bedank je ze toch even?! Zelfs al verliezen ze, lopen ze vaak in ieder geval nog rond de middencirkel! We bleven op Noord massaal staan, maar NIKS.. Bij zo'n wedstrijd is geen euforische sfeer of constant applaus, beetje logisch lijkt me...
Maar no hard feelings. Ben benieuwd waarom het was, en dan op naar Almelo
MrWobbel | 17-12-2007, 10:44:59
#7 Harris is razende reporter en heeft snel weer een topverslag. Wedstrijd vond ik maar niks. Het lag niet aan de inzet, dus dat spreekt voor de FC Groningen spelers. Maar voetbaltechnisch was het gewoon erg slecht. En dan mag er best wat gemord worden op de tribunes. En de fans die hun club door dik en dun steunen, moet je altijd bedanken!
Op naar Almelo! COME ON GREEN WHITE ARMY!!!
willem | 17-12-2007, 11:07:10
#8 De spelers zullen er vast een reden voor hebben om direct van het veld te lopen. De club wordt door de meeste supporters gesteund door dik en dun. Deze 'fluiters' moeten een abonnement nemen op Tele2. Lekker thuis voetballen kijken. Ik zit zelf aan de lange zijde en ook daar zaten een paar mopperkonten. Vorig jaar moest Bas Roorde vervangen worden door Van Loo. Nu Van Loo speelt moet hij er weer uit. Ook talent Nijland kon er niks van volgens hun. Deze zeikers steunen de FC alleen maar in goede tijden, oprotten zou ik zeggen. Wat de wedstrijd betreft moeten we blij zijn met de 3 punten. Onder deze omstandigheden zat goed voetbal er niet in. Met een beetje meer geluk wordt het 3-0. Als we zaterdag de punten mee nemen uit Almelo kunnen we ons opmaken voor de kraker tegen PSV. Dertig punten aan het einde van het jaar moet mogelijk zijn. En dan gaan we ons voorbereiden op de betere tweede seizoenshelft.
Lucky13 | 17-12-2007, 11:21:41
#9 Ik dacht dat het veld van de Euroborg voorzien was van veld verwarming, of heb ik het mis?
EFCEEGEE | 17-12-2007, 11:25:16
#10 sommige supporters moeten ff nadenken.. als je na 4 minuten al roept: schiet op van Loo klootzak dan begrijp je het niet. zou het ook kunnen dat hij wacht tot spelers in positie staan ? en dat er dan zon mafkees begint te zingen Luciano !! verschrikkelijk gewoon.. dat zijn geen supporters en ik stel voor dat die mensen hun seizoenskaart niet verlengen..
nee, de wedstrijd was niet goed, maar ik ben dat snel vergeten want we hebben 3 punten en daar gaat het nog altijd om. het mooie voetbal komt wel weer.. als we tot die tijd matig spelen en wel punten pakken is dat toch prima ?
dus of positief achter de club staan of thuis blijven !!
GROETEN PIPO !
PiPo_Vak_E | 17-12-2007, 12:43:07
#11 @ erik
ik vond het niet echt een boeiende wedstrijd maar de 3 punten zijn binnen. Je bent het toch wel met mij en ongetwijfeld meerdere supporters eens dat de fc een betere keeper verdient dan van loo (ondanks dat hij gisteren goed keepte hoor) maar het blijft een onzekere factor en pakt zo goed als nooit punten. over nijland. je kan aan alles zien dat het een goede voetballer is. maar je ziet ook dat hij op dit moment te kort komt voor de eredivisie als je hem vergelijkt met metaj en hiariej. dan lijkt het me verstandiger om nijland net als holla uit te gaan lenen aan een jupliler league ploeg of bijvoorbeeld heracles. dan kan die ervaring opdoen en komt hij beter terug want bij onder 21 scoort hij aan de lopende band.
trouwens waar was matavz geblesseerd, of gepasseerd ?
rick | 17-12-2007, 12:56:19
#12 @ erik.

het komt over dat de z-side veel belangrijker is dan mensen die aan de andere kant of op de lange zijde zitten? als je een paar supporters gedankt. moet je ze allemaal doen
sankohpower | 17-12-2007, 13:11:51
#13 sankohpower
daar heb jij ook wel gelijk in
maar de noordcurve niet groeten of wat dan ook is wel dom
iedereen in het stadion mag toch wel wat zien voor zijn duur verdiende centen(euro`s)
en als er nou nooit weer een of andere sfeer in het stadion zou komen,wat altijd begint aan noord,wat een dooie boel zou het dan zijn
maar ja,zo heeft ieder zijn eigen mening,en dat is maar goed ook en dat moet kunnen.
wat ik wel leuk vond was dat de lange zijde begon met het lied sta op voor Fc Groningen,en zo hoor het ook,er moet eigenlijk een lied komen dat het de hele stadion doorgaat of heen en weer
maar ja,dat zal wel een droom zijn en blijven
oosterparker | 17-12-2007, 14:29:51
#14 misschien een keer de wave inzetten voor een wedstrijd tegen willem 2 ondanks dat de wedstrijd geen spektakel is is er wel een sfeertje de wave lukt altijd :)
rick | 17-12-2007, 15:36:48
#15 Was al benieuwd wat Harris van het ontbrekende ererondje zou vinden... 'Beetje jammer' was ook het gevoel bij de El Torro Del Norte / Green White Viking club op Z. Ach, kan toch een x gebeuren. Bij de meeste clubs lopen ze alleen een rondje na een spektakelpot. We mogen dus niet klagen met onze jongens! Ik heb trouwens wel een schurfthekel aan dat gefluit. Een ploeg die hard werkt mag je eigenlijk nooit uitfluiten. We hebben toch allemaal wel eens in onze sport een mindere dag gehad? Bovendien deelde ik mening van Jans. Moeilijke omstandigheden en met een beetje geluk was het met rust gewoon 2 of 3 nul geweest. Ondanks toppers als Nevland en Berg vliegen ze er dit seizoen niet zo makkelijk in...

wave liever niet, dank u! Come On Green White Army heen en weer door het stadion heb ik veeeeeeeeeeel liever..

Come on FC!!
Jeepster | 17-12-2007, 17:51:52
#16 lucky hoe lang ga je zelf al heen dan, iedereen heeft het recht om te fluiten of wat dan ook, heb alleen uitfluiten na de wedstrijd gehoord en TERECHT als je als speler niet je suporters bedankt, en ook mijn mening is dat nijland nog niet rijp is voor de eredivisie
avenance | 17-12-2007, 18:22:19
#17 3 dik verdiende punten na een slechte wedstrijd! Wat wil je nog meer :D
Slechte wedstrijden wil ik elke week wel winnen!
mkrops | 17-12-2007, 19:08:57
#18 Ook ik heb me erover verbaasd dat de spelers (voorzover ik weet: de eerste keer in Euroborg) nalieten de supporters te bedanken voor hun steun. Ben zeer benieuwd of we mogen vernemen welke de reden hiervoor was. Uitlenen van Nijland aan een Jupilerleague-club: zinloos. M.i. steek je nog meer op van wedstrijden met de beloften van onze FC dan van wedstrijden tegen TOP Oss of Omniworld (met alle respect). Ook de verhuur van Danny Holla aan FC Zwolle schaar ik onder de noemer "zinloos"...
Lelystad | 17-12-2007, 19:38:47
#19 Gelukkig weer drie punten!!! Daar gaat het toch om. De wedstrijd was niet geweldig, maar dat kan ook niet altijd. Alles moet wel enbeetje meezitten. De spelers waren schijnbaar niet blij met de reacties van het publiek tijdens de wedstrijd. Ik kan me dat wel voorstellen. Ze hebben tenslotte wel gestreden!!! Op naar de volgende overwinning......
boom | 17-12-2007, 20:09:15
#20 avenance: Als je zo nodig wilt fluiten moet je een blokfluit gaan kopen en op de momenten dat de FC thuis speelt het Wilhelmus een keer of 28 achterin in je tuin gaan spelen. Dan hebben de echte supporters daar tenminste geen last van. Maar ja successupporters, zoals jij, denken dat ze de spelers mogen uitfluiten. Oh ja, ik ben al supporter sinds 1980. Maar waarom dat nou belangrijk is....
Lucky13 | 17-12-2007, 20:58:28
#21 Mooi verslagje!!
Niet echt een geweldig potje zondag , maar toch die 3 punten binnen en daar gaat het tenslotte om!! Mooi ook dat silva hem erin kreeg...
Ik vond het uitfluiten van de spelers want vind dat ze wel echt geknokt hebben. Tuurlijk waren er weer wat persoonlijke fouten en was het allemaal niet zo best... mr we winnen wel en dat is het belangrijkst! Jammer dat de spelers niet bedankten , mr kan me best voorstellen dat die ook verlangen na een warme douche!!
Sfeer kon wel wat beter in het stadion moet ik zeggen , geweldig was wel zo'n klein meisje aan de lange zijde even het hele stadion laat staan...Top!!!
Op naar de volgende wedstrijd.. Nu moet een uitwedstrijd een topper worden!!
r_b | 17-12-2007, 21:37:00
#22 Renny, waar was je nou?
Remko | 18-12-2007, 02:40:20
#23 Mooi verslag, jammer dat de spelers gelijk wegliepen en wat een mooie uitspraak van v halst; GTPV (groningen thuis pressie voetbal), Geweldig! op naar almelo!
pridefarmer | 18-12-2007, 15:35:44
#24 he lucky als je eerst eens beter leest voor je een reactie plaatst, ik heb geen blokfluit helaas, ten tweede ik zeg niet dat ik fluit alleen na afloop omdat de spelers niet het publiek bedankte , voor de rest heb ik geen gefluit gehoord en ik zit op noord onderin, ten derde ik ben geen succes suporter ben wel niet zo oud als jij ben 26 maar ga al wel meer dan 10 jaar heen zowel alle thuis wedstrijden en veel uitwedstrijden als het eigen vervoer is dus zeg A:U.B niet dat ik een succes supoter ben, heb vanaf mijn 15 maar 1 thuiswedstrijd gemist
avenance | 18-12-2007, 16:53:24


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl