Forum | Prikbord | Info | Links
 
Feyenoord - FC Groningen, 1 november 2007, KNVB-beker (3-1)
Er reizen 100 supporters mee naar De Kuip en zij zien FC Groningen slecht beginnen. Al na 3 minuten scoort Makaay na slecht verdedigend werk van FC Groningen. De Groningers gaan daarna wel op zoek naar de gelijkmaker, maar na een half uur spelen krijgt Feyenoord een penalty en is het 2-0. Net voor rust blundert Brian van Loo opzichtig en is het 3-0. Na de rust kan FC Groningen geen vuist meer maken. Nevland scoort via Greene nog wel de 3-1, maar meer zit er bij lange na niet in.

Met de halve buscombi naar Rotterdam.

Er gaan vandaag 2 bussen naar naar Rotterdam.

Tegen 17.30 uur zijn we bij opstapplaats Strand Horst.

Daar heeft men zelfs een speciaal bordje voor de opstappers neergezet.

Net na 20.00 uur bereiken we De Kuip.

Door de fouillering.

De vlaggen worden opgehangen. 'Wij gaan winnen vandaag'.

'050'.

Ook het doek van de Groningen Fanatics wordt opgehangen.

De warming-up van FC Groningen.

De warming-up van Feyenoord.

De warming-up van beide ploegen.

Feyenoord.

Tom Hiariej staat vandaag in de basis.

Gibril Sankoh staat vandaag niet in de basis.

Ron Jans begroet de uitsupporters.

FC Groningen sluit de warming-up af.

En bedankt de meegereisde supporters voor hun komst.

We wachten in spanning af.

Daar gaat de klep open.

De spelers komen het veld op.

En begroeten het publiek.

Handjes schudden.

Nevland en Van Bronckhorst tossen.

Er moet van speelhelft gewisseld worden.

Huddelen.

Feyenoord trapt af.

En daar zijn we onderweg.

Al na 3 minuten scoort Feyenoord.

1-0.

FC Groningen gaat op zoek naar de gelijkmaker.

Een moment tijdens de wedstrijd.

Dan krijgt Feyenoord een penalty.

Makaay tegen Van Loo.

Makaay schiet raak.

2-0.

10 minuten later speelt Van Loo voor clown en staat het 3-0.

Rust.

Even zitten dus.

En snacken.

In de rust warmt Luciano op.

Ook Matavz gaat invallen.

FC Groningen trapt af voor de tweede helft.

Een moment tijdens de tweede helft.

Uit het niets valt de 3-1.

Maar daarmee is alles wel zo'n beetje gezegd over de tweede helft.

Dan zit de wedstrijd er op.

De spelers van FC Groningen bedanken de supporters.

De spelers van FC Groningen bedanken de supporters.

Ron Jans ziet het even niet meer zitten.

De spelers verlaten teleurgesteld het veld.

De Kuip stroomt weer leeg.

FC Groningen ligt uit de beker.

Zie onderstaande website(s) voor een fotoverslag van 'de andere kant':

Ego2.nl::Feyenoord Foto Fansite

FR1908.net

FR-Fotopage

terug


Reacties:
#1 Er is iets goed mis bij de FC.. Waar ze een paar wedstrijden geleden nog voor elkaar door het vuur gingen, zie je nu een paar spelers op halve kracht een wedstrijd spelen, geen inzet, geen vertrouwen, dacht dat we met 1 clown wel genoeg in de selectie hadden, maar die van Loo.. ongelovelijk. Volgens de dvhn stond luciano er in om te laten zien wat hij kon, maar ja als je met 3-0 achter staat en met een team dat geen instelling hebt wordt jezelf besmet met dat virus maar hij heeft de 0 gehouden, er moet echt wat gebeuren voor zondag.. en je ziet niemand is zijn basis plaats zeker!!!
erik | 02-11-2007, 09:07:17
#2 Wat een kut wedstrijd. Leek wel alsof ze allemaal lagen te slapen. Nevland ging er wel voor! schandalig slechte 1e helft!

COME ON FC!!
Reinier | 02-11-2007, 09:42:40
#3 Wederom een schandalig nederlaag met een dramatische instelling bij veel spelers. Een wedstrijd die bestond uit voornamelijk foute pases en terugspeelballen. Feyenoord bakte er ook weinig van, maar Groningen was gewoon nog slechter. En wat een fout van Van Loo. Kan me ook nog wel voorstellen dat die zat te schelden op zijn verdedigers. Moet je toch ook moedeloos van worden als keeper als je alleen maar terugspeelballen krijgt. Maar ja, ook nu staan we weer met lege handen door twee zeer grote fouten achterin. Daarnaast ook weer nauwelijks kansen voorin gecreeerd. Nevland wel weer hard gewerkt, als een van de weinigen.

Het wordt zo een klote seizoen, waarin straks niets meer te halen valt.
Rene | 02-11-2007, 09:49:56
#4 dit zie je gewoon aankomen na vorige week. Tegen Twente ging het op het veld wel goed. Maar ik rook op de tribune dat er geen spanning meer in zit. Wees blij dat het nu even wat slechter gaat, dit komt de sfeer tenminste wel ten goede als er straks wel weer een goeie wedstrijd tussen zit.
de_groene_hel | 02-11-2007, 10:05:31
#5 Nou laten we nou niet als 020 boven onze schoenen gaan lopen... na veel succes kun je dit verwachten. Beetje sneu en provincie onwaardig om direct te gaan lopen klagen. Als we eind van het seizoen gewoon europees voetbal halen hebben we het gewoon weer goed gedaan. Laten we nu gewoon gezellig onze voetballers gaan steunen ipv gaan lopen zeiken want daar komt nix geen goed van (zie ajax en feyenoord vorig jaar)
Xalvador | 02-11-2007, 10:07:47
#6 Van Loo was slecht gister ja, maar niet alleen hij...heel het team was bagger. Zoals hierboven al gezegd werd...alles op halve kracht... Dat we vorig jaar Feyenoord uit de beker gooiden, betekend niet dat we het dit jaar op halve kracht ook kunnen.... Het is idd niet goed daar bij FC Groningen op dit moment...maar waarom? Geen idee..

Op naar de competitie dan maar weer en nu zorgen dat we geen wedstrijden meer verrot spelen. We hebben nu geen dubbel programma meer, dus LAAT ONS WEER EENS JUICHEN!

En idd...onze voetballers steunen levert meer op dan erop gaan lopen zeuren... Dat ben ik met Xalvador eens.

Tot zondag en dan winnen...dat hebben we tegen Vitesse al eerder gedaan in onze Groene Hel...

Mazzels, liefs,
Rennie
RennieServiceE | 02-11-2007, 10:21:17
#7 Na het boek "de moord in de Euroborg" komt er waarschijnlijk een vervolg met als titel: "Zelfmoord in de Kuip".
Noordhof | 02-11-2007, 11:16:03
#8 lol Noordhof je hebt iig de naam ervoor om zoiets te gaan uitgeven.
Xalvador | 02-11-2007, 11:21:42
#9 de_groene_hel

Blij zijn dat het wat slechter gaat???
Rene | 02-11-2007, 11:33:00
#10 ja zo flikkeren alle vrouwen en kleine kinderen in ieder geval op en kan ik weer tussen het echte voetbal publiek zitten, beter dan een beetje tussen het verwende publiek te zitten, die meteen weggaan als het slecht gaat.

Ik verlang naar het oosterpark, met supporters die zo nu en dan het veld bestormden, dat was mooi. Niet wat er nu gaande is: Vrouwen en kinderen eerst.
de_groene_hel | 02-11-2007, 11:39:23
#11 Harris, wat ben je weer snel met je verslag. Jij levert in tegenstelling tot de spelers wel een topprestatie, elke keer weer. Vond het een baggerpot eerste klas. Slecht voetbal van beide kanten, maar vooral van onze FC. Er moet echt iets veranderen aan de instelling, zo lijkt het. Verliezen mag, maar een beetje inzet lijkt me niet te veel gevraagd. Nevland knokte voor wat hij waard was, maar heb velen niet gezien. Deed bijvoorbeeld Berg ook mee?
En hoe oud ben jij eigenlijk, de groene hel? Mogen vrouwen en kinderen niet genieten van voetbal en FC Groningen in het bijzonder?
willem | 02-11-2007, 11:53:19
#12 Mooi verslag met een bitter smaakje. Valt me op na Florence is er iets mis met de FC. Het moet een oorzaak hebben. Maar wat? Kijken hoe het zondag vergaat.
chucky | 02-11-2007, 11:53:53
#13 Euroborg=Bioscoop aan het worden :s en dat doet mij als die-hard Grunnsupporter erg veel pijn!
Euroborg is een fantastisch stadion...maar de sfeer in het Oosterpark was een ECHTE voetbalsfeer en niet zo'n popcorn en cola sfeer als in de Euroborg :S

Iedereen heeft het over een derde ring/uitbreiding...maar laten we er eerst eens een ring afhalen! Een ring met bioscooppubliek. Let maar op als we een keer niet in het linkerrijtje eindigen (wat echt wel weer gaat gebeuren) dan is er plotsklaps geen uitbreiding meer nodig, want dan is 60% van het stadion LEEG!

GVD :@ (terug met de echte sfeer!)
M | 02-11-2007, 11:59:34
#14 Het leek wel alsof Groningen niet wilde winnen, zwakjes allemaal, en wat betreft het publiek tsja niet iedereen wil 90 minuten lang staan schreeuwen enz. moet je ook respect voor hebben, een ieder beleeft voetbal op zijn of haar manier.
kodro | 02-11-2007, 12:12:55
#15 nou, de heren hebben na Twente thuis een paar weken vakantie gehad, zondag er weer vol op!!
En uiteraard blijven we achter onze cluppie staan. Verliezen hoort erbij en een inzinking zoals die van de afgelopen week mag ook. Maar zondag, in die prachtige Euroborg, weer met het mes tussen de tanden!!
Jeepster | 02-11-2007, 12:16:44
#16 @kodro je snapt kennelijk niet helemaal wat ik bedoel....je hoeft ook niet als een malloot 90 min te gaan staan springen...heb ik ook nooit beweerd...zeg alleen dat de sfeer verrot is en dat bij slechte wedstrijden resultaten het stadion leeg stroomt...dat was in het Oosterpark toch een stuk minder!!!
Ik probeer te zeggen dat er heel veel mensen in de Euroborg zitten die weinig met FC hebben (ja nu wel nu t lekker gaat, daar wil iedereen deel van uitmaken).
Kijk de echte supporters zijn gewoon ziek van een nederlaag..maar ik bespeur bij een deel van de mensen desinteresse op dit vlak.
Kom ook laatste tijd veel onbekende gezichten in stadion tegen...en dan praten ze ook nog eens met een friese of amsterdamse tongval :s
Snap je het nu?
M | 02-11-2007, 12:20:30
#17 Zondag met zijn allen tekeer gaan :D Positief! De SFeer moet terug in de Euroborg! Laat zien wat we kunnen jongens! FORZA FC GRONINGEN!!!!! Luciaannoooo ooohhh oohhh
joene90 | 02-11-2007, 12:57:31
#18 Zondag gaan we er gewoon weer tegen aan!!
Z-SIDE | 02-11-2007, 15:22:24
#19 schandalig die nederlandse arbitrage is niet de eerste keer o.a tegen twente een joodse knvb met tukkers als scheidsrechter dan is het ook logisch dat je niks mee krijgt. jammer dat er niet meer inzat maar als meerdink de kans maakt en die penal wordt niet gegeven heb je en andere wedstrijd en wint de fc. maar het mocht niet zo zijn. nou maar alle energie in de competitie stoppen en zondag eerst die homo's verslaan
rick | 02-11-2007, 15:23:13
#20 Ben het helemaal eens met M.
Ik krijg zelf ook het gevoel dat er steeds meer van ''dat soort volk'' komt.
Oosterparkstadion had tog een andere sfeer. Een veel hardere sfeer. Was wel een beetje te vergelijken met ado den haag(in tijd van zuiderpark) nu is het allemaal heel netjes en er komen meer en meer nette gezinnetjes en al die shit. en dan zijn wat M zegt meestal successupporters en geen echte clubliefhebbers.
nulvijftig | 02-11-2007, 16:17:06
#21 Klote pot, niet om aan te kijkene.
Nog ff over dat de 'Moord in de eurnorg'. das ook een kut boek, vol spelfouten
Reinier | 02-11-2007, 16:35:20
#22 Jammer.
We liggen eruit.
lumiere | 02-11-2007, 16:43:57
#23 Voor de heel voetbalminnend Nederland zijn we zondag vernederd en gisteren afgegaan. Het wordt tijd dat bepaalde spelers en personen binnen de club eens op hun verantwoordelijkheden worden aangesproken. Het is inderdaad al jaar een softe boel. Ik hoor alleen maar volgende wedstrijd wordt het beter, we blijven de fc aanmoedigen. Heel leuk allemaal, maar zo zal het nooit wat worden
Rene | 02-11-2007, 16:54:53
#24 Vrouwen en kinderen zijn heus geen successupporters.
grunnnni | 02-11-2007, 17:12:14
#25 Mensen ... alleen kalmte kan u redden. Binnenkort gaan we weer vlammen, dan is van Loo weer een topper, is Sankoh weer geweldig, is de Euroborg weer een mooi stadion met een leuke sfeer.
We hebben al voor hetere vuren gestaan .... Volgend jaar gaan we gewoon weer Europa in ..

En om als club te groeien hebben we nou eenmaal een derde ring vol "bioscoop" publiek nodig...

Je hoeft niet in je blote pokkel op een trommel te rammen om een echte supporter te zijn ..

Wees er verdomme trots op, dat wij een club zijn waar een vader met z'n zoon naar voetbal kan kijken, zonder dat ie bang hoeft te zijn voor rellen etc...
Henk78 | 02-11-2007, 18:39:25
#26 bang voor rellen? als je gewoon weg loopt erbij. gebeurt er ook niks en hoef je ook niet bang te zijn. M probeert te zeggen dat de sfeer stukken en stukken beter was in de oosterpark omdat daar de echte supporters waren en natuurlijk komen er steeds nieuwere mensen die ook een gevoel voor groningen hebben maar minstens 7000 die er zitten. heeft niks met de fc. maar waren ze er in de slechte tijden? nee. Door het bioscoop publiek kunnen er ook echte supporters niet aan een seizoenkaart komen. dat is schandalig
sankohpower | 02-11-2007, 20:04:39
#27 Er kloten deze dip!!!!
De FC heeft zijn publiek nu echt nodig. Laten we zondag onze ploeg voor 200% steunen.....
COME ON FC !!!!
boom | 02-11-2007, 20:23:32
#28 Vorig seizoen werd er stevig tegen Ron Jans geageerd toen 't wat minder ging, gelukkig valt dat nu mee. Zondag met het hele stadion achter het team staan, dan MOET er toch een overwinning inzitten tegen Fietstas? Een scenario als vorig jaar tegen deze club, zie ik wel zitten! ;-)
Lelystad | 02-11-2007, 22:44:47
#29 Mooi verslag harris... alleen jammer dat je geen foto's hebt van bus 2 op de terug reis! :P
De mensen die in bus 2 zaten wel wat ik bedoel ;)
mkrops | 02-11-2007, 23:27:48
#30 degroenehel fcgroningen wil juist meer vrouwen naar het stadion trekken heb jij pech
petra | 03-11-2007, 10:03:59
#31 @ wie dan ook. Vrouwen houden ook van voetbal. Niet allemaal, maar ze zijn er zeker! Je ziet ze elke wedstrijd weer terug...en ze gaan echt niet voor de spelers, maar serieus voor het spel. Tenminste dat is het overgrote deel ervan.

En waarom zou een vrouwenpubliek minder zijn dan een mannenpubliek? Vrouwen gaan net zo goed achter hun club staan, dat de mannen zo af en toe willen knokken...dat is hun probleem...en zelfs daar doen sommige dames aan mee.

En het stadion Euroborg is mooi...prachtig zelfs... Oosterpark had andere sfeer. In dit nieuwe stadion hebben we echter meer mogelijkheden en een groter voetbaliefhebbend publiek!

Tot zondag mensen.

Groeten, mazzels,
Rennie
RennieServiceE | 03-11-2007, 10:20:07
#32 Ik ben het voor 200 % met M eens, daarom ben ik ook zo tegen een derde ring. die 2000 plaatsen, oke, daar kun je de wachtlijst mee wegwerken, maar 11000 erbij? Moet wel leuk zijn, straks hebben wij ook thialf publiek (in ons geval zal dat kardingepubliek worden) en daar heb ik geen zin in.

Zondag allemaal achter de fc staan en dan moet het goed komen, gewoon de vaste 11 weer opstellen, dus ook van loo, sankoh en vooral silva!!!


Ciao
Sanderonw | 03-11-2007, 12:01:34
#33 Spannend allemaal, de grote verhalen over het Oosterpark, maar daar was ook een familietribune (Oost) en een hoofdtribune. En net als toen vertikt de hoofdtribune om van hun luie reet te komen om te juichen voor 'hun' club. Trouwens, ik heb ongeveer overal wel gestaan in het oude stadion, maar ook daar waren hele stukken waar 'bioscooppubliek' zat.

Los daarvan vind ik dat Groningen weliswaar knap beroerd speelde, maar niet eens minder dan Feyenooit. Ik vraag me alleen af waarom wij zo weinig geluk hebben. Of dwing je dat dan toch echt af? Enne, ik zou het klasse vinden als Groningen gewoon na een belachelijk beslissing van de scheids de spelers van het veld haalt, de reis van de supporters vergoedt en de KNJB vertelt dat Groningen geen zin heeft om spelers te regelen als de KNJB geen scheidsrechters kan regelen!
Sparrow | 03-11-2007, 14:08:20
#34 De 3e ring in alleen in onderzoek! En voor de toekomst moet daar zeker naar gekeken worden! Als je hoger op wil in de toekomst moet je daar zeker naar kijken! Als het verstandig is om er een ring op te gooien is een 2e! Maar daar zijn mensen voor die daar voor geleerd hebben! En het gevolg kan daar inderdaad mee zijn dat het stadion zo leeg is als bij vitesse! Maar met het onderzoeken daarvan is helemaal niets mis mee!
Bovendien als je Groningen met het WK van WK 2018 op de kaart kan zetten,moet je dat zeker onderzoeken!
mkrops | 03-11-2007, 19:08:48
#35 @ Rene, dus het zal nooit wat worden? Man, het ís al wat geworden! We hebben tot tweemaal toe europees voetbal gehaald, hebben tot tweemaal toe een topprestatie geleverd tegen een topploeg in Europa (Fiorentina, dus wat nou softe boel!?), veel clubs in Nederland zijn jaloers op ons stadion en onze supportersschare-en aantallen en de club FC Groningen is financieel gezonder dan ooit, leeft meer dan ooit en is meer in beweging dan ooit op zowel spelers-als stadion/supportersgebied. Kijk, ik wil ook het liefst dat we Real Madrid, Arsenal en Barcelona achterna gaan, maar leer ook eens tevreden te zijn met wat we in al die jaren al hebben bereikt. Met jou reactie doe je veel mensen tekort.
Vak_M | 04-11-2007, 03:36:42


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl