Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - FC Utrecht, 14 september 2007, Eredivisie (0-2)
Ook de tweede thuiswedstrijd van FC Groningen loopt uit op een teleurstelling. Het loopt eigenlijk geen moment bij de Groningers, die wel willen maar niet kunnen. Ook FC Utrecht stelt daar weinig tegenover. In de tweede helft gaat Nelisse tegen de grond en krijgen de Utrechters een penalty. Gregoor van Dijk benut de penalty, waarna de Groningers vol overgave op zoek gaan naar de gelijkmaker. Die valt niet. Net voor tijd maakt Somers er zelfs nog 0-2 van.

In de fanshop zijn vanaf vandaag sjaals en t-shirts te koop met het oog op de UEFA Cup-ontmoeting tussen FC Groningen en Fiorentina. De sjaal kost 14,95 euro, het t-shirt kost 17,95 euro.

Er is ook nog een andere gelegenheidssjaal in omloop. Deze sjaal kost 10 euro.

Daar is de spelersbus van FC Utrecht.

Bochtje achteruit.

De spelers van FC Utrecht pakken hun spullen.

En gaan richting de kleedkamer.

'Welkom in de Euroborg'.

De Rollyside is weer present.

Net als de Pelidames.

Van Loo en Luciano zijn begonnen de warming-up.

Net als Vorm en Grandel.

Groby.

De wedstrijd is vandaag live op televisie.

De spelers van FC Groningen beginnen met de warming-up.

Net als de spelers van FC Utrecht.

Shkodran Metaj staat vandaag wederom in de basis.

Er reizen zo'n 100 Utrechters mee naar de Euroborg.

De warming-up van beide ploegen.

'Stef Keiland'.

De spelers van FC Groningen hebben hun warming-up afgerond en bedanken het publiek.

Banners en zwaaivlaggen op Noord.

Want daar komen de spelers het veld op.

De spelers begroeten het publiek.

Handjes schudden.

Gregoor van Dijk en Paul Matthijs tossen.

Huddelen.

FC Groningen trapt af.

Een moment tijdens de wedstrijd.

Corner voor FC Groningen.

Corner voor FC Utrecht.

Het hoogtepunt van de eerste helft: de grensrechter krijgt een nieuw vlaggetje.

Paul Matthijs moet al vroeg het veld geblesseerd verlaten.

Vrije trap voor FC Groningen.

In de rust wordt er weer gestreden voor de shoot-out bokaal.

FC Utrecht trapt af voor de tweede helft.

'Vincent groet de FC'.

Nelisse gaat naar de grond en FC Utrecht krijgt een penalty.

Gregoor van Dijk neemt de penalty.

En scoort.

0-1.

FC Groningen gaat daarna wanhopig op zoek naar de gelijkmaker, maar die blijft uit.

Net voor tijd scoort Hans Somers.

0-2.

De wedstrijd zit er op.

Zij bedanken de meegereisde fans.

Zij bedanken het thuispubliek.

Zij bedanken het thuispubliek.

En ze gaan teleurgesteld naar de kleedkamer.

John van Loen vindt de overwinning van FC Utrecht terecht.

Ron Jans baalt als een stekker en wil sterker uit deze wedstrijd komen. Te beginnen komende donderdag tegen Fiorentina.

terug


Reacties:
#1 Prima verslag weer... Alleen kut dat we weer thuis hebben verloren!
Jeroen | 15-09-2007, 16:18:21
#2 Shirt kost zelf 17,95.....
Vez | 15-09-2007, 16:28:02
#3 Zonder spits is het moeilijk scoren, jammer volgende week met Berg en Nevland in de spits tegen Fiorentina.
Quintos | 15-09-2007, 16:31:15
#4 Wederom een schandalige thuis-nederlaag. Het wordt tijd dat die joker van een Ron Jans eens zijn biezen gaat pakken. Ons ook nog het verwijt maken dat wij in de eerst thuiswedstrijd te kritisch zijn geweest. Rot op!!! Vrees aanstaande donderdag een nog veel grotere afstraffing.
Rene | 15-09-2007, 17:00:06
#5 Quintos,

Berg en Nevland doen donderdag zeker nog niet mee!!! Ja en hadden we nou Suarez nog maar, dan hadden we zeker gisteren niet verloren. Maar ja geld is belangrijker!!
Rene | 15-09-2007, 17:02:08
#6 Snap best dat je boos bent Rene maar om Ron Jans nou weg te sturen dat is wel heel erg kort door de bocht. Geef eens duidelijk aan waarom je wilt dat Ron weg gaat. Dat je teleurgestelt bent in de resultaten van de twee thuiswedstrijden is te begrijpen maar mede door Ron Jans heeft FC Groningen weer een positieve uitstraling in Nederland. ben benieuwd.
Lucky13 | 15-09-2007, 17:15:46
#7 @ rene
Suc6 Suporter!!!
beetje jammer zulke uitspraken..
ben het met lucky13 eens!
fcgole | 15-09-2007, 17:24:29
#8 Sodemieter op fcgole!

Jij mij suc6 suporter noemen terwijl ik al 24 jaar in het bezit ben van een seizoenkaart, laat me niet lachen. Jij bent zeker 1 van idiooten die na een nederlaag altijd uitbundig staat te klappen.

Jans moet opstappen, omdat hij de suporters verwijten maakt zoals dat we te kritisch waren thuis tegen de Graafschap. En dat er nu al zoveel gebleseerden zijn zegt in mijn ogen ook iets over de technische staf.
Rene | 15-09-2007, 17:35:18
#9 Rene: wat kan de technische staf doen aan alle geblesseerden? En als je het stukje van Ron Jans nog een keer goed doorleest zul je misschien ook beter begrijpen wat hij bedoelde met zijn opmerkingen over de wedstrijd tegen De Graafschap.
Lucky13 | 15-09-2007, 17:51:20
#10 Allereerst weer de complimenten voor Harris,alleen jammer dat hij de AC Fiorentina vlag op Noord gemist heeft welke op last van de beveiliging verwijderd moest worden!Het was als vakantiesouvenir gekocht en was bedoeld als een ludieke actie zo vlak voor de ontmoeting met AC Fiorentina maar ja .....
Ik wil wel even kwijt dat als je zoveel spelers mist vanwege ziek,zwak of misselijk dan moet je roeien met de riemen die je hebt.Je begint met 0-0 en verdedig die dan en gok dan maar op een counter ondanks thuisvoordeel, dan had je nu minimaal 2 punten meer gehad.Iets is beter dan niets.Het positieve is dat de bereidwilligheid om voor mekaar te werken nu veel beter was dan tegen degradatiekandidaat De Graafschap want dat was pas echt verschrikkelijk om te zien.Het komt wel goed!De arbritage was nu een drama: een 100% strafschop in de eerste helft voor de tegenstander niet gegeven, een assistent die de vlag er bij neer gooit en niet durft te vlaggen voor overtredingen(Man of the match Bruno Silva was aangeschoten wild en niet beschermd),vlaggen voor een hoekschop terwijl het een doeltrap moest zijn, gele kaart geven aan verkeerde speler en ga zo maar door.Arbitrage ten amateuristische top.Desondanks verheug ik me op donderdag a.s. op geweldige ambiance tegen AC Fiorentina.Forza FC Groningen,laat De Groen Hel branden en laat Nederland zien wat ze missen.
japlo | 15-09-2007, 18:00:58
#11 Rene, ben jij nou werkelijk helemaal gek geworden in je donder? Onder Ron Jans zijn we van een steevaste degradatiekanidaat verworden tot een subtopper in de eredivisie en hebben we zelfs tweemaal Europees voetbal bewerkstelligd! Al die jaren heeft de man met zeer veel verschillende spelers moeten werken, telkens heeft hij van het geheel weer een team weten te smeden, een elftal dat voor elkaar door het vuur gaat. Het is een man die zich Groninger voelt, realistisch blijft, en de club een positieve uitstraling geeft. Iemand die jonge spelers de kans geeft. Iemand die spelers beter maakt. Iemand die kortom al enorm veel voor onze club heeft betekend en ook nog kan betekenen. Weet je wel hoe VERSCHRIKKELIJK blij we mogen zijn dat we Ron Jans bij FC Groningen als trainer hebben?? En dan blaten dat hij maar z'n koffers moet pakken omdat hij vindt dat de aanhang te kritisch is, guttegut. Ga je schamen!
Vak_M | 15-09-2007, 19:16:55
#12 nou sorry jongens, maar ik ben het met Rene eens, de supporters zijn er voor de club, maar de club is er NOG NOOIT voor de supporters geweest, kijk maar eens naar die verrotte combi-regeling... als de supporters zich er niet mee waren gaan bemoeien, was het nog erger geworden..

en Jans moet inderdaad opstappen omdat het ajax-voetbal sinds kort ook te bewonderen is in de euroborg, plichtsmatig via de zijkanten en geen leuke combinaties meer(bahalve kruiswijk-matthijs-sankoh, de combinatie die wel 8 tot 12 keer per wedstrijd wordt tentoongesteld)

nee jongens Rene heeft compleet gelijk over een aantal dingen, hoewel ik het niet eens ben over de technische staf, die konden hiet niets aandoen, hoewel ze dat met Nevland ook wel in de vakantie hadden kunnen onderzoeken, dan was die nu topfit geweest, ook wil ik de CV even bedanken voor eht inleveren van leuk voetbal en het terughalen van sober voetbal, Dank Daarvoor!
de_groene_hel | 15-09-2007, 19:31:53
#13 Beste Rene:

Berg geblesseerd. Nee hoor, Jans zei op televisie dat hij alleen wat moe was. Had verder geeneens last meer, zei hij op de TV: Met Nevland gaat het langer duren denk ik, misschien een helftje: Berg is voldoende, als de FC Groningen net zoals in de Arena speelt. Maakt het wel een kans:
Davidhelder | 15-09-2007, 19:40:20
#14 De Groene Hel, je zegt het zelf al: SINDS KORT. De trainer ontslaan na slechts een paar tegenvallende wedstrijden is pure waanzin! Jans heeft toch al bewezen dat hij diverse spelers goed kan laten samenspelen. Alleen kost dit gewoon tijd soms. En zeg nou zelf, hoe vaak heeft Jans de spelers in z'n favoriete samenstelling kunnen laten spelen, hoe vaak heeft hij al een comleet fitte selectie tot zijn beschikking gehad? Nog niet één keer. Kom op jongens, geduld is een schone zaak en in dit geval eigenlijk niet meer dan logisch als je het mij vraagt.
Vak_M | 15-09-2007, 19:44:14
#15 He renee waarom nou zo over de FC paraten?. FC verliest 2 wedstrijd en je is FC niks meer. Ron Jans heeft wel 2 keer europees voetbal gehaald. Dus vind niet dat je nou echt zegt van je bent een slimme jongen. Maarja ik heb een tip voor je, ga lekker naar de arena en laat je verwenen door sprookjes voetbal. Mooi verslag.
chucky | 15-09-2007, 21:13:48
#16 Je hoort mij helemaal niet zeggen dat de fc helemaal niets meer is. Ik geef slechts aan dat het twee schandalig slechte thuiswedstrijden zijn geweest. En laat het even duidelijk zijn dat Ron Jans echt niet alleen de club daar heeft gebracht waar het nu staat. Daar zijn veel meer partijen voor verantwoordelijk geweest waaronder de suporters. Die Jans en Nijland worden veel te veel de hemel in geprezen. En sodemieter nogmaals op met die klotenarena.
Rene | 15-09-2007, 21:32:01
#17 Rene, Ik wil niet eens weten hoe je was toen de FC nog streed tegen degradatie.
2 schandalige verlies partijen ben ik met je eens maar om de rest wat je zegt kan ik niet anders dan lachen.
DannyGrunn | 16-09-2007, 01:23:23
#18 Ron Jans moet blijven, wat zijn dat voor uitspraken dat ie zijn spullen moet pakken. Ongeloofelijk!! Die kut utregters krijgen 2 kansen en scoren er 2. jammer
Reinier | 16-09-2007, 10:20:45
#19 mooi verslag
maar slechte wedstrijd
nou maar eens wat laten zien tegen fiorentina.
mzzzl
gkerkerfanatic | 16-09-2007, 10:22:36
#20 Kom kom Rene, ik ben het met je eens dat het 2 schandalige thuiswedstrijden waren, maar heeft ook met de blessures te maken.
En ja, het meeste hebben we wel ff aan Nijland, Veldmate en Jans te danken.
Tuurlijk horen de supporters daar ook bij, maar meer dan een seizoenkaart kopen en support geven doen we ook niet en kunnen we ook niet, op het veld moet het gebeuren, en daar is Jans, technische staf etc. verantwoordelijk voor.
Dankzij o.a. Jans spelen we na jaren afwezigheid weer eens UEFA cup....zodra de spitsen er weer zijn en iedereen compleet komen de punten wel weer.
paddepoel | 16-09-2007, 11:54:34
#21 ik vind dat Ron Jans niet alle verwijten naar zijn kop moet krijgen.
hoevaak worden de trainers niet de laan uitgestuurd als het even slecht gaat met de club.
en nu we tegen Fiorentina moeten spelen in de Uefa is toch geweldig
en dat hebben we mede te danken door Ron Jans
en wat Paddepoel zegt,ik ben het volkomen met hem (haar)eens
oosterparker | 16-09-2007, 12:56:35
#22 René je bent onterecht te kritisch op Jans! Die man verdient een standbeeld man. Als je als amateur trainer zo'n prestatie als de afgelopen 2 jaren neer kan zetten(samen met de hele staf) dan verdien je nog jaren krediet. Maar als het even 2 wedstrijden minder gaat, moet ie maar oprotten?? kom op zeg!! Kom maar eens met goed onderbouwde argumenten en een goede opvolger dan. ik weet zeker dat je er geen 1 op kan noemen.
Smallie | 16-09-2007, 12:57:57
#23 @ de groene hel: Ga even lekker uitjanken bij je moeder ofzo. Wat een gezeik zeg.. Hoezo is die combiregeling er beter door geworden dan? nu moet je eerst met de auto en dan alsnog met de bus.. Wat een verbetering! maar goed, ze hebben het geprobeerd tenminste, waarvoor respect! En qua blessures mag je best je vraagtekens erbij zetten, maar ze weten echt wel waar ze mee bezig zijn hoor en als je een blessure vantevoren aan ziet komen, zou t wel heel makkelijk zijn he. Helaas is dat niet zo PUNT
Bovendien word ik mo van dat verwende gezeik, alsof we een topploeg zijn.. Wat ga je voor onzin uitkramen dan als we straks 2 keer verliezen van Fiorentina? Wees dankbaar dat de spelers ons 2 europese avonturen hebben gegeven na meer dan 10 jaar! Hoezo, we krijgen niks van de FC? Onze steun is al dubbel en dwars terug betaald.
Smallie | 16-09-2007, 13:08:58
#24 Tja het had beter gekund hé=
Sander0509 | 16-09-2007, 14:45:15
#25 Smallie, ik zeg niks over de technische staf, behalve dat ze nevland ook wel in de zomer hadden kunnen of moeten laten opereren..verder kan ik me niet herinneren dat we met zo weinig inzet speelden... ook in de slechte tijden in het oosterpark was er altijd strijd...ook de doelstelling is dit seizoen bij de eerste 9 eindigen, maar als alle spelers zo blessure-gevoelig blijven kunnen we dat ook nog eens mislopen, tuurlijk is het schitterend dat we weer Europees voetbal terug hebben in Groningen, maar ik voetbal liever niet Europees dan dat ik mn ploeg straks 2 keer vernederd zie worden... maar dat zegt niet dat ik er niet achter ga staan donderdag, we gaan ervoor en zien wel waar het schip strand...

maargoed jij mag na zulke wedstrijden(de graafschap,utrecht) wel vrolijk met je handjes staan te klappen, maar kritiek mag ook worden geuit, dat hoort er namelijk bij.PUNT
de_groene_hel | 16-09-2007, 16:20:42
#26 Ron Jans weg ? Diegene die dat roept heeft er echt geen verstand van. Die beste man heeft ervoor gezorgd dat we er nu voorstaan zoals we er voor staan ( 2 keer uefa ).. het is kut om 2 keer te verliezen maar verder moeten we nu niet hopeloos gaan worden.. nog wedstrijden genoeg !!zonder spits kun je geen vuist maken en word het lastig een wedstrijd te winnen.
hopen dat donderdag iig 1 van de spitsen weer present kan zijn !!! en dan met zn allen schreeuwen en zingen tot we er bij neer vallen !! en 2 week later in het uitvak in Florence prcies hetzelfde. COME ON FC !!!!
PiPo_Vak_E | 16-09-2007, 16:39:52
#27 jammer, maar wat wil je met maar 1 echte spits. Denk dat Berg er donderdag wel weer bij is ;) dat hoop ik tenminste, donderdag gaan we dr helemaal voor...Allemaal achter de FC staan!!!
fc_grunn | 16-09-2007, 18:01:55
#28 VOlgens mij doen we het niets slechter als vorig seizoen!
Vorig seizoen verloren we van Utrecht thuis, ajax uit en degradant Ado thuis! Nu verliezen we van Utrecht en promovendus graafschap thuis en pakken we een puntje in de Arena! We pakken 3 punten in Breda.. Ook 2 punten meer als vorig seizoen!

En het was inderdaad niet om aan te zien! Maar als Nevland, Berg en v.d Laak er weer fit bij zijn, gaan we gewoon weer doelpunten maken! Dus aan die discussie van Jans is compleet overbodig!
mkrops | 16-09-2007, 18:18:05
#29 Berg is fit, was alleen nog een beetje moe vertelde Jans. Maar als je Veldmate weer hoorde, die zei dat Berg nog wel wat last had. Naweeen denk ik..
Davidhelder | 16-09-2007, 19:17:40
#30 hey rene ik weet niet hoe lang jij (fann) bent was maar zulk gezeur heb je helemaal nix aan jij was waarscheilijk ook 1 van de 10,000 mensen die eerder weg ging lekker farmer till I die verwende suppotres zijn dat die lijkt wel een beetje op het ajax publiek
rudi | 16-09-2007, 22:51:38
#31 maar ik ben het wel met je eens dat er wel meer stijd in mag als je matijs en felderus er soms bij ziet tjokken stopelen denk je betaal ik daar 160 eurie's voor als het dan niet voetballend wil dan de beuk er maar in
rudi | 16-09-2007, 22:53:40
#32 Jans verdient een standbeeld en een contract voor onbepaalde tijd!
Lelystad | 16-09-2007, 23:39:31
#33 Rudi,

Ik denk dat ik al suporter was toen jij nog in de kinderwagen lag. En ik ben één van de weinigen die de persconferentie nog volgt na de wedstrijd en erger mij daar de laatste tijd groen en geel aan.
Rene | 17-09-2007, 11:38:54
#34 Harris, mooi stuk. Met 'ze wilden wel maar konden niet' sloeg je de spijker op z'n kop. Aan de werklust heeft het in ieder geval niet gelegen. Aan de supporters ook niet, ik vond de sfeer uitstekend! Goeie warming up voor donderdag. Laten we er een mooi feest van maken!
Jeepster | 17-09-2007, 14:46:20
#35 ik hoop dat ozturk een keer de kans krijgt i.p.v nijland. die jongen loopt zich kapot maar het lukt steeds niet. ozturk heeft zich ook bewezen in de voorbereiding
rick | 17-09-2007, 16:13:19
#36 Beste Rene,

En zoals je ziet ergert praktisch iedereen hier zich groen en geel aan jouw reacties. Wordt het misschien niet heel langzaamaan tijd om toch eens een beetje zelfkritisch te worden, in plaats van steeds anderen (lees: Ron Jans en fans in dit topic) buitenproportioneel te bekritiseren?
Vak_M | 17-09-2007, 18:41:07
#37 jammer dat de discussie hier wordt neer gezet dat doet het verslag van harris onder sneeuwen laten we deze discussie op het prikbord doen of in het forum maar niet hier. en harris bedankt weer donderdag proberen winnen zondag 3 punten halen in rotterdam
walteR5 | 17-09-2007, 18:50:54
#38 ja rene beter hou jij je gewoon stil.. want aan dat domme gelul van jou heeft niemand wat.. en wat is het probleem 2-2 tegen ajaks en 3-0 nac. dus er is tot nu toe nix aan de hand!!
DieHard | 17-09-2007, 21:18:33
#39 Beste Rene,

Word jij ook onslagen als je een paar slechte dagen hebt gehad?????

bovendien vindt ik dat de fc niet slecgt gespeeld heeft! Als de spitsen aanwezig waren geweest hadden we binnen een half uur op 2-0 kunnen staan!!!!!!!!!!
Ramius | 18-09-2007, 00:21:43
#40 Beste Rene, ik schaam me diep dat ik dezelfde voornaam heb als jij!
Ron Jans heeft in paar jaar Fc Groningen naar een positie geholpen waar we alleen nog maar over konden dromen. We zijn een club waar half Nederland jaloers op is, prachtig stadion, sfeervolle supporters, leuke fansites en tegenwoordig een goed beleid!
Dus Rene met je al 25 jaar een seizoenkaart, rot zelf lekker op dan kan er voor je plaats een enthousiast Fc Groningen Fan komen *hint *hint
Xalvador | 18-09-2007, 17:04:17
#41 Zeer goed nieuws!!!
Jans langer bij FC Groningen
Gepubliceerd op 18 september 2007, 16:01 (bron dvhn)

Hopenlijk heeft Rene meer verstand van verzekeren =')
Xalvador | 18-09-2007, 17:10:05
#42 @rene:

Jans langer bij de Fc... En we zwaaien met zn allen naar Rene......
Richard | 18-09-2007, 18:41:06
#43 dat wordt feest bij de fc(supporter) rene en veel plezier bij het kijken van de persconferentie
rudi | 18-09-2007, 18:48:38
#44 René,

Normaal reageer ik nooit op dit soort dingen, maar jou mening sprak me wel zo enorm aan dat ik wel even moet reageren.

Ten eerste krijgen we weer het ik-ben-de-goeiste-supporter-verhaal. "Ik was al fan toen jij nog in de kinderwagen lag!" Alsof een mening van een oudere supporter zwaarder telt dan van een jongere. Lekker boeiend. Wat doet dat af aan de mening die iemand heeft over Jans? Geen ene zak. Zo lust ik er nog wel één.

Ten tweede: Jans is natuurlijk een coach die het qua gemiddelde niet zo slecht doet. 78 gewonnen, 73 verloren. Dat is voor een trainer voor de FC lang niet gek. We verliezen thuis wat meer, aan de andere kant pakken we de laatste tijd weer steeds meer punten uit. De laatste reeks is zelfs zo dat we van de 6 uitwedstrijden maar 1 verloren hebben en de rest gewonnen.

Ik snap persoonlijk niet wat jij zo tegen die man hebt. Hij heeft altijd een praatje klaar, hij heeft goed door waar de fouten zitten en hoe hij die kan proberen te verbeteren.

Ik vindt je verhaal dus eentje in de catogorie lik-me-vestje.

En beter lees je mijn reactie even, zodat ik je kan overtuigen van mijn mening. Bij deze.
Dirty Harry | 18-09-2007, 19:39:42


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl