Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - NAC Breda, 27 april 2003, HC Eredivisie (0-0)
Met een weekje uitstel kan dan toch de thuiswedstrijd tegen NAC plaatsvinden. De KNVB had namelijk in al haar wijsheid besloten om het duel eerder af te gelasten vanwege een griepje bij NAC. Nou ja, het weekje extra wachten wordt niet echt beloond. De eerste helft is nog wel het aanzien waard, waarbij de vlam net niet in de pan slaat ondanks de warrige arbitrage. In de tweede helft is er werkelijk geen zak meer te beleven. De 0-0 geeft dan ook wel een aardige weergave van deze redelijk saaie krachtmeting.

Vanwege een lullig griepje vindt de KNVB het nodig om het duel te verplaatsen en daarmee andere clubs met het probleem van NAC op te zadelen. En ook als je enorme schulden hebt, kun je bij de KNVB altijd wel een gewillig oor vinden. Vandaar: "Failliet of diarree, bel de KNVB!".

Op 19 september 1912 wordt in Breda besloten om een nieuwe voetbalclub op te richten waarin NOAD (Nooit Ophouden Altijd Doorgaan) en ADVENDO (Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning) samengaan. Op 18 april 2003 heeft het huidige NAC Breda echter niet veel op met de afkorting NOAD, want een kopje slappe Kofi is al genoeg om de heren tot ophouden te dwingen.

De 'griep-geschiedenis' biedt natuurlijk veel mogelijkheden voor creativiteit. Eerst wordt het uitvak voorzien van waarschuwende 'ruim-borden'."

Ook worden er wat spoelbakken opgesteld, want hier in Groningen willen we dat virus graag buiten de deur houden. Zo kunnen de Bredase gasten netjes hun voeten afspoelen voordat ze het stadion betreden.

Met een levensgevaarlijk griepvirus in omloop, zijn mondkapjes ook geen overbodige luxe. Er worden zo'n 250 mondkapjes uitgedeeld. Een druppel op een gloeiende plaat natuurlijk, maar het is beter dan niks.

Voor de zekerheid nog maar een spoelbak voor de voeten.

Mocht de boodschap nu nóg niet duidelijk zijn, dan helpen misschien wat teksten op de grond nog wat. Veel vitamientjes B-side slikken helpt altijd wel goed tegen zo'n acuut griepje.

Niet in het gezicht van je buurman hoesten, want voor je het weet heeft het hele vak-Griep.

Nou, wij hebben er toch echt alles aan gedaan om het virus te weren in Groningen. Snel het hek dicht, want je weet maar nooit...

Ook aan de veldkant van het uitvak wordt gewezen op de gevaren.

Tuurlijk moet Bronkhorst blijven.tk.

Het spandoek vanuit een andere hoek. Door de harde wind hangt het spandoek tijdens de wedstrijd niet echt goed meer, maar de boodschap is duidelijk.

Heel West hangt weer vol met spandoeken.

Duidelijk!

Later op de avond noemen Humberto Tan en Henk Kotsler de spelling van het woord diarree 'nogal apart', dus de familieleden van beide heren hoeven dit jaar niet lang na te denken over een sinterklaascadeautje: doe maar een Dikke Van Dale of een spellingschecker voor op de kompjoetur.

Stilburgse Wesley is vandaag ook in Groningen en hij moedigt zijn helden van NAC Breda extra aan met dit spandoek. Het moet wel een hardnekkig virus zijn geweest, als het de stoere kerels van NAC Breda zomaar kan vellen. Gelukkig zijn ze nu weer beter.

Weer een cool spandoek. Ernaast hangt "Come on Salmon".

Het spandoek mag om de een of andere reden niet op Oost hangen, dus wordt ie bovenin de Tonny van Leeuwen-tribune gehangen.

'Moeke' heeft voor de zekerheid ook maar een mondkapje meegenomen.

Muijs? Het zijn toch Ratten in Breda? Nou ja, knaagdieren in elk geval.

"Wij komen altijd en overal massaal", aldus de Ratten. Nou, kijk zelf maar even en trek je conclusies.

Opblaas-Edward is gemuteerd in Opblaas-Henk, compleet met mondkapje en het nieuwe shirt van volgend seizoen.

De warming-up van FC Groningen.

De warming-up van het G(riep)-team van NAC Breda.

Veel te dicht op elkaar, denk om het besmettingsgevaar!

De warming-up zit er bijna op.

Raymond Bronkhorst staat bij het 'bank-groepje', en mag later invallen.

Nog even het laatste gedeelte van de warming-up voor de Tonny van Leeuwen-tribune.

De spelers begroeten het publiek.

Weer veel vlaggen in Vak I en J.

Ook een paar vlaggen op West.

We slaan de wedstrijd maar even over... dus: de wedstrijd zit er op. Dat is snel!

De spelers bedanken het publiek.

Hier wordt duidelijk een vervoersverbod overschreden.

Ron Jans praat nog even na met twee spelers van NAC Breda. Wacht, er staat nog iemand bij. Wie is toch die man met dat lullige kapsel? Hij schijnt Henk Kok te heten en een enorme azijnzeikerige randdebiel te zijn, die niet gehinderd door enige kennis, op TV en Radio de meest domme dingen roept. Maar dat zijn slechts geruchten...

En wie stapt er weer als laatste in de bus? Ali kan de ludieke geintjes van de Groningers overigens goed waarderen, zoals eigenlijk alle NAC'ers.

Treffende shirtsponsor. McAfee schijnt echter ook interesse te hebben om hoofdsponsor te worden, aangezien de markt voor virusscanners in Breda enorm is toegenomen de laatste tijd.

Arie Haan is vanwege de SARS China ontvlucht, maar dan komt ie als Haan in een land met vogelpest en griepvirussen. Moet ie alsnog een mondkapje op...

Zie onderstaande website(s) voor een fotoverslag van 'de andere kant':

De Rat

NAC Forever

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl