Forum | Prikbord | Info | Links
 
RBC Roosendaal - FC Groningen, 12 november 2002, HC Eredivisie (2-0)
Voor de tweede keer binnen drie etmalen moet FC Groningen naar Brabant voor de inhaalwedstrijd tegen RBC Roosendaal. Zo'n 90 supporters ondernemen de tocht om FC Groningen te steunen. FC Groningen speelt een behoorlijke wedstrijd, zeker gezien de eerste helft. Uit een corner weet RBC vlak na rust echter te scoren. FC Groningen gaat driftig op zoek naar de gelijkmaker, maar dit leidt niet tot echte kansen. Die kan RBC echter ook niet creƫren. Een paar minuten voor tijd wordt het beslist. FC Groningen staat met lege handen, waar het op basis van het vertoonde spel minstens recht had op een gelijkspel. Dat telt helaas niet.

De achterkant van een vrachtwagen, nadat er wat Groningers On Tour zijn langsgeweest.

Het Vast&Goed-stadion.

Het Vast&Goed-stadion.

Drie kwartier voor de wedstrijd is het nog redelijk rustig in het uitvak.

De vlag van Vinnie.

Nog een vlag.

Deze is ook wel gaaf.

De plaatselijke eet-toko. Sjefke is bezig met de laatste voorbereidingen.

Het prijslijstje. Shit man, koffie hier ook al 1,50 euro? Dure koffie in Brabant hoor. Maar het allerbelangrijkste natuurlijk: BIER! Alleen weer jammer dat ze dat in kartonnen cola-bekers serveren, waardoor het erg gaat schuimen en eigenlijk niet te zuipen is.

Groepsvorming in Roosendaal. In plaats van op de tribune te gaan zitten, gaan die Brabanders massaal in de regen staan wachten. Raar volk.

Sander Keller ontbreekt bij deze wedstrijd. Hij heeft net vanavond een kleine verbouwing gepland.

Roy Beukenkamp komt het veld op en begroet de meegereisde supporters.

De warming-up van beide ploegen.

Volleybal-scheidsrechter Oskam heet vanavond de leiding. Hij maakt de spieren alvast wat los, want later op de avond moet ie ook weer voorover buigen in de bossen van Zeist.

Heej, wie is dit? Een nieuw gezicht in de selectie van FC Groningen: Harold de Vries. Speelde gisteren nog met Jong FC Groningen en staat nu bij de warming-up in Roosendaal.

De plaatselijke jeugd maakt voor de wedstrijd een ereronde met de RBC-vlaggen.

Ja hoor, kinderen op het veld. Dan komt ook meteen de plaatselijke kinderlokker in een stierenpak het veld op. Sint Maarten was gisteren man, doe dat pak nou maar weer uit.

Het laatste deel van de warming-up voor het uitvak.

De spelers komen het veld op.

In de rust wordt er gesnackt.

Tja, na 90 minuten staat er dus 2-0 op het bord. Dat had ook heel anders kunnen zijn na het offensief van FC Groningen aan het einde van de eerste helft.

Handjes schudden.

De spelers bedanken de supporters.

Na afloop nog een opstootje. Een supporter wordt door de 'vriendelijke' Brabantse stewards meegenomen voor het mollen van een stoeltje. Wat hij niet gedaan had. Later wordt ie ook weer gewoon vrijgelaten.

Het blijft onrustig.

De meute staat inmiddels hier.

Er ontbreekt dus een stoeltje.

Ook buiten de poort blijft het onrustig. Zeker als de sportschooljongens van RBC met het IQ van een bloemkool maar wat dom staan te lachen.

Nog steeds niet opgelost.

De vastgehouden supporter is weer vrij en staat bij de poort. En dus gaan we ook maar eens op huis aan.

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl