Forum | Prikbord | Info | Links
 
NAC - FC Groningen, 9 november 2002, HC Eredivisie (0-0)
Naar de uitwedstrijd in Breda reizen dit jaar maar liefst 40 supporters mee, een record. En zij krijgen best een aardige wedstrijd voorgeschoteld. FC Groningen speelt helemaal niet slecht en houdt NAC aardig in toom. Salmon mag in de eerste helft zelfs twee keer aanleggen voor de 0-1. Ook in de tweede helft kent FC Groningen een aardige fases, en het geloof in eigen kunnen lijkt een beetje terug te komen. NAC komt nog wel een paar keer gevaarlijk voor de goal. Uiteindelijk blijft het 0-0, maar het gelijkspel in Breda wordt door Groningers gevierd als een overwinning.

Om 14.45 uur vertrokken en even na 17.15 uur zitten we al in de buurt van Meerkerk. Omdat we anders wel errug vroeg in Breda aankomen, besluiten we om even te gaan snacken bij de plaatselijke hamburgerboer. De bus paste net niet in de McDrive, dus gaan we maar naar binnen.

Na een goed gesprek besloot Ronald McDonald steward bij FC Groningen te worden.

Drukte en angstige gezichten (oei, er zitten hier ook FC Groningen-supporters) in de McDonald's van Meerkerk.

Drie kwartier voor het begin van de wedstrijd.

Cool, Dosko D1 is er ook. Nu wordt het pas echt een gezellige avond.

Het FujiFilm-stadion dus.

FC Groningen heeft nog wél een Braziliaan.

De dikke en de dunne zijn er ook weer.

De vlaggen hangen.

Je kunt hier van de grond eten.

Ruime toiletten in Breda.

De snacktoko. Actuele prijzen: bekertje koffie: 1,50 euro (!), broodje hamburger speciaal 2,50 euro. Melkpoeder voor in de koffie wordt hier alleen in vaste klonten geleverd. Maar we moeten ook niet zo zeiken, die koffie is tenslotte al praktisch gratis.

De spelers zijn bezig met hun warming-up.

De spelers van FC Groningen doen hun laatste loopoefeningen voor het uitvak.

Dat uitvak is maar matig gevuld.

De spelers komen het veld op.

De B-side is de hele middag bezig geweest met het opblazen van gele en zwarte ballonnen. Buiten adem laten ze de ballonnen los.

In Breda heeft men inmiddels een passend vervoermiddel aangeschaft voor het geval er 'zomaar' golfballen op het veld mochten belanden.

Die lui van SpaarSelect zijn wel solidair. NAC in de financiële shit, dan ook SpaarSelect in de financiële shit. Dat krijg je ervan als je geld blijft steken in de bodemloze put NAC.

Salmon raakt geblesseerd aan zijn wenkbrauw en moet gehecht worden.

Een moment tijdens de wedstrijd. De paragnosten van de B-side en Vak Gay scanderen 'Niemand wint er in Breda'. En inderdaad, het blijft 0-0.

Een dubieuze vrije trap van NAC. Vak Gay zet 'Alles of niets' in. Uiteindelijk geen van beiden dus.

De wedstrijd zit er op en FC Groningen verdubbelt haar puntentotaal vanavond.

Applaus voor de meegereisde supporters.

De spelers bedanken de supporters ook nog even gezamenlijk.

En we stappen maar weer eens in de bus.

Nadat de homo's uit Vak Gay ons tijdens de wedstrijd al bekogelden met kleingeld (steek die centen maar in je eigen club, die heeft het iets harder nodig) breken ze ook nog even door de hekken. Eens kijken of zo'n touringcar ook een achteruit-versnelling heeft. Ja, die heeft ie. Handig!

Met een alternatieve route onder politiebegeleiding Breda uit. Erg artistieke foto.

Het restant van 'The World Is Not Enough' wordt na de kwetsende spreekkoren 'Kutgeluid, filmpje uit' gestaakt. De KNVB heeft inmiddels besloten om het restant van de film zonder publiek uit te zenden.

Zie onderstaande website(s) voor een fotoverslag van 'de andere kant':

Fanzine De Rat

NAC Forever

terug Verslag: Harris en Clausje


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl