Forum | Prikbord | Info | Links
 
NEC - FC Groningen, 2 oktober 2002, HC Eredivisie (2-0)
50 supporters reizen mee naar Nijmegen naar de laatste uitwedstrijd van Dwight Lodeweges bij FC Groningen. En het wordt een afscheid in stijl. Want FC Groningen is wederom onmachtig en wordt simpel aan de kant gezet door NEC. Het 15 meter lange spandoek met daarop 'Bloed, Zweet en Tranen' kan de spelers blijkbaar ook al niet motiveren. En voor de zoveelste keer zien we matig en slap spel. Het vertrouwen in de coach van FC Groningen is bij de supporters inmiddels tot het nulpunt gedaald.

Verslag

Helaas kon ik vandaag zelf geen foto's maken. Bij NEC had men namelijk besloten om vandaag alle fototoestellen in te nemen. Aanleiding hiervoor was het fotoverslag van vorig seizoen op deze site. Hier had ik stewardess M. van NEC nogal close-up in beeld genomen, vervolgens een viziertje op haar voorhoofd geplakt en haar in het commentaar een publieke vrouw genoemd. Dit omdat zij een FC Groningen-supporter aangaf bij de politie. Na veel getouwtrek werd het voorlopige stadionverbod van deze supporter gelukkig teruggedraaid, wat de woede over deze actie echter alleen maar versterkte.

Het bestuur van NEC vatte mijn subjectieve weergave van de wedstrijd van vorig seizoen echter nogal zwaar op en zodoende besloot men om dit jaar geen fototoestellen toe te laten. Na een gesprek met de betreffende stewardess heb ik besloten om de foto van vorig seizoen te verwijderen, om toch enige goeie wil te tonen. Ik was kwaad, heb ook geen spijt van die foto, maar ik vind het ook niet nodig om de situatie te laten escaleren, want dan hebben we volgend jaar weer precies dezelfde situatie. Op haar beurt zou zij dan weer een goed woordje bij NEC doen, en dus hopen we maar dat we volgend jaar weer gewoon onze fototoestellen mee mogen nemen.

Om de spelers dan voor eens en altijd duidelijk te maken wat we graag willen zien, besloten we maar even een spandoek te spuiten. Met 15 bij 1,5 meter toch een aardig gevaarte. De letters moeten de volgende keer blijkbaar nog groter, want ook in Nijmegen was het huilen met de pet op ('Tranen'?), en bloed en zweet vloeide er nauwelijks.

De huddle.

De spelers bedanken de 50 meegereisde supporters.

De spelers komen het veld op.

En begroeten het publiek.

Hier worden nog wat vriendelijkheden uitgewisseld.

Hier is het een stukje onvriendelijker.

Het spandoek hangt goed, maar de boodschap wordt door de spelers niet helemaal begrepen.

Uitdagen over en weer.

Tja, niet echt druk ofzo.

Ow, ze zijn er dus wel? Hmm, niet gehoord.

De arbitrage is zo slecht, dat ook daar een wissel plaatsvindt.

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl