Forum | Prikbord | Info | Links
 
AZ - FC Groningen, 27 september 2002, HC Eredivisie (4-1)
Zo'n 100 supporters reizen mee naar Alkmaar, maar dat blijkt verspilde moeite en geld. Al na 2 minuten staat FC Groningen achter. Men besluit dan om AZ alle duels te laten winnen en de verdediging compleet open te gooien. Zo krijgen de spelers en trainer van FC Groningen precies wat ze willen: een complete vernedering. Waar AZ aardig combineert, kunnen de spelers van FC Groningen niet eens de moeite opbrengen om fatsoenlijk een duel aan te gaan. Als 3 minuten voor tijd pinchhitter Bronkhorst invalt, wordt het doel zowaar nog gevonden. Applaus voor deze geweldige prestatie.

Na een lange omweg zijn we dan bijna 3 uur na vertrek eindelijk in Alkmaar aangekomen.

Het is even dringen bij de poort en daar wordt natuurlijk weer moeilijk gedaan over het meenemen van fototoestellen. Diverse toestellen worden in beslag genomen. Belachelijk. Het kost supporters veel tijd en geld om een uitwedstrijd te bezoeken, mogen we dan verdomme misschien alsjeblieft een camera meenemen? Uiteindelijk moeten de veiligheidscoördinatoren van FCG en AZ er aan te pas komen om de rest van deze pagina mogelijk te maken.

De Alkmaarderhout.

De Alkmaarderhout.

De spelers van FC Groningen zijn bezig met de warming-up. Waarom ook alweer?

Ook AZ is bezig met de warming-up.

Deze gepantserde keet gaat door voor de snacktoko. De huidige woekerprijzen zijn: koffie: 1 euro; broodje frikandel: 2,50 euro. Betaalt die Scheringa niet genoeg geld ofzo? En als die rommel nou goed binnen te houden is, maar helaas... De koffie is water met een smaakje, om over dat broodje (?) frikandel maar te zwijgen.

De 'skyboxen' van AZ hangen heel origineel aan het plafond van de tribune.

"Waar blijven die bitterballen?"

De spelers komen het veld op.

Beukenkamp bedankt de meegereisde supporters.

Voor 14 euro heb je in Alkmaar echt een voortreffelijk uitzicht op het veld.

Deze figuur heeft ook al slecht zicht op het veld. Maar dat kan ook komen omdat ie stront in z'n ogen heeft. En dan kun je heel slecht waarnemen dat iemand 3 meter buitenspel staat bij de tweede goal van AZ. Hij kan trouwens wel vanaf halverwege de helft heel goed zien dat een bal zogenaamd over de achterlijn is geweest (?). Dus toch alleen bijziend met stront in je ogen.

Nou, de vernedering is bijna afgelopen. De spandoeken zijn ingepakt en het is het wachten op het einde van de wedstrijd.

Tja, daar staan Broerse en Allach toch even van te kijken: de lijdensweg is zomaar afgelopen.

DJ bedankt de meegereisde supporters. Ikedia en Elshot verbeteren trouwens het wereldrecord 'zo snel mogelijk van het veld onder de douche'. De nieuwe toptijd staat op 3.67 seconden.

Beukenkamp en Allach bedanken de meegereisde supporters.

Nijland, bel ze even. Het is namelijk tijd voor een grote schoonmaak in het Oosterpark.

Iemand gooide tijdens de wedstrijd een halfleeg bekertje (gore) koffie richting het hek. Het rampgebied werd meteen afgezet en de zaak wordt tot op de bodem uitgezocht.

Tijdens de wedstrijd wordt de spelersbus snel verplaatst. Na afloop nog een paar knollen (en twee paarden) ervoor en dat scheelt weer een setje nieuwe banden.

In de bus staat er snel een rij om met behulp van wat bier de terugreis door te komen.

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl