Forum | Prikbord | Info | Links
 
Excelsior - FC Groningen, 14 september 2002, HC Eredivisie (4-2)
Op Woudestein zien ongeveer 350 meegereisde supporters FC Groningen verliezen van Excelsior. De eerste helft komt traag op gang, maar uit een vrije trap scoort Paul Matthijs de openingstreffer. Excelsior scoort daarna echter snel twee keer, en moet FC Groningen met een achterstand de kleedkamers in. Na rust zet FC Groningen de eerste 20 minuten flink aan en dat resulteert in de gelijkmaker. Daarna zijn de krachten op en kan Excelsior de trage verdediging van FC Groningen een paar keer op de proef stellen en nog twee keer scoren.

Na bij een benzinepomp nog een bus van de MI-side van Cambuur ontmoet te hebben (leuk joh, die gasten kunnen echt heel gevoelig 'Kanker Groningen' ten gehore brengen), zijn we dan uiteindelijk aangekomen in Rotterdam. Op naar Woudestein dus.

Gelukkig, het ontvangstcomité staat al klaar. Dit is slechts een deel van de politiemacht die op de been was. Het is een waar uitje voor de heren van de politie, want ze kunnen eindelijk weer eens los gaan. De FC Groningen-supporters gedragen zich namelijk normaal en willen gewoon de wedstrijd zien. Tja, en dat kan natuurlijk niet. Dat zou een mooie boel worden, als iedereen zich maar normaal zou gaan gedragen. Daar moet je hard tegen optreden. In Zeist blijven ze zich nog steeds afvragen wat er toch bedoeld wordt met 'criminalisering van supporters'.

Na de 'wijze' raad van enkele stewards buiten ("je mag geen camera meenemen, want daar zijn ze heel streng in") volledig genegeerd te hebben, vindt men het bij de poort geen enkel probleem dat je een camera meeneemt. Gelukkig maar. Anders hield hier het fotoverslag op...

Een uur voor de wedstrijd zit Kralingen nog achter de aardappels met jus.

Zou deze tribune echt vol komen te zitten? Nee, natuurlijk niet.

Dan zelf ook maar eens een hapje eten. Bij de plaatselijke blokhut worden de bestellingen opgenomen.

De spelers van FC Groningen zijn bezig met de warming-up.

Nog even een huddle.

Dan even de supporters bedanken voor hun komst.

En dan zijn we klaar voor de aftrap.

Het uitvak is behoorlijk gevuld.

Paul Matthijs heeft FC Groningen op 0-1 gezet en viert dit feestje met medespelers en trainer Lodeweges.

Het uitvak ontploft van vreugde.

En dat levert best artistieke foto's op.

Maar als Excelsior vrij snel op 2-1 komt, wordt besloten om de discussie over staanplaatsen weer eens nieuw leven in te blazen.

De ME heeft zelfs een eigen skybox bij Excelsior. Je moet als ME'er natuurlijk wel even rustig uit kunnen rusten na al dat agressieve gedoe.

Broerse heeft de stand net op 2-2 gezet. Echt baten mag dit niet, want Excelsior zal nog twee keer scoren.

De wedstrijd is afgelopen. Kut, weer geen punten.

Dejan, Martin en Mile bedanken het uitvak voor de steun.

En als de ME dan ook (bijna) opgerot is bij de uitgang, kunnen we weer terug naar Groningen.

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl