Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - Ajax, 1 september 2002, HC Eredivisie (1-3)
FC Groningen heeft tegen Ajax geen enkele intentie om te stunten. Gewillig laat men zich naar de slachtbank leiden door een verre van goed Ajax. Maar Ajax hoeft niet eens vol aan de bak, want door de slappe instelling van FC Groningen kan de ploeg van Ronald Koeman gemakkelijk naar 3-0 uitlopen. Hugo redt de Groningse eer nog enigszins, maar daar koop je verder weinig voor.

Voor de wedstrijd staat het in de Groningse binnenstad blauw van de politie. De ajax-supporters zouden namelijk massaal naar Groningen komen om (terecht) te protesteren tegen Wallage. Maar er blijkt geen ajax-supporter de stad te kunnen bereiken door een massale inzet van de politie bij de ingangswegen en in de binnenstad. Dat is best vreemd, want een overweging van Wallage om de ajacieden te verbieden was toch juist dat hij niet veel politie in wilde zetten?

Een steward met humor: "Ik heb de situatie volledig onder controle".

Humberto Tan is er ook, omdat FC Groningen - Ajax dit keer de wedstrijd van de dag is in het sportprogramma van de NOS op zondagmiddag.

"Waar zijn die joden nou?"

De warming-up van FC Groningen.

Ook de spelers van ajax zijn bezig met de warming-up. Achteraf totaal overbodig.

De wedstrijd is uitverkocht (-600 dan) en dat ziet er altijd cool uit.

Ach, als die joden toch niet komen, kunnen we de vrijgekomen ruimte ook wel gebruiken voor wat spandoeken. Lijkt ons heel logisch. Dit is het spandoek wat op de Open Dag is gespoten.

Kamata: Slave d'Auxerre et FFF. Oftewel: Kamata is de slaaf van Auxerre en de Franse voetbalbond.

De spelers staan klaar voor de wedstrijd.

De spandoeken hingen dus voor het uitvak, maar daarop reageert het bestuur van ajax furieus. "Pure provocatie", aldus de arrogante amsterdamse bobo's (jaja, een grote bek vanaf de hoofdtribune). Wij willen gewoon de schaarse ruimte voor spandoeken in het Oosterparkstadion zo goed mogelijk gebruiken. Nou ja, dan die doeken maar weer verplaatsen dus.

Deze moet dus ook verplaatst worden.

Een wedstrijd zonder uitpubliek is gewoon geen zak aan. Nog bedankt, Wallage.

Kamper van der Vaart heeft ajax op 0-1 gezet. Alleen jammer dat hij het steeds nodig vindt om na een doelpunt het thuispubliek te provoceren (niet alleen hier trouwens), net als vorig jaar. LUL!

Wederom een spandoek voor Kamata, maar helaas is de tekst onleesbaar. Aan weerszijden hangen 2 Palestijnse vlaggen als reactie op de joodse vlaggen die de ajax-supporters normaal met zich meenemen.

De politie is weer aan het filmen. Die gasten maken er een echte sport van.

Nou, de wedstrijd is dus afgelopen. ajax wint, maar nog erger: FC Groningen laat gemakkelijk van zich winnen. Wij willen verdomme bloed, zweet en tranen! Zeker tegen ajax

Nog maar wat handjes schudden dan.

Eddy Poelmann is weer sexlijnen aan het bellen. Geef hem eens ongelijk na zo'n KUTwedstrijd.

Dwight Lodeweges kijkt vrolijk als altijd.

Wie is dit ook alweer? Z'n broer Erwin doet tenminste wel normaal tegen supporters, maar Ronald is daarvoor te arrogant. Vreemd, bij welke club brak hij ook al weer door? LUL!

Don Leo kijkt ook al erg vrolijk. Dit keer zat ie niet met een shirtje in het uitvak, maar gewoon op de hoofdtribune.

Zoals gebruikelijk is er weer enig gezeik rondom het vertrek van de spelersbus van ajax.

En dus moet de ME weer uitrukken.

In café De Aftrap is de klassieker 'Er staat een paard in de gang' weer opnieuw eer aan gedaan. Na een incidentje met een gemolde politiecamera, gaat iedereen namelijk nog even gezellig een biertje drinken...

Een onafscheidelijk duo. Steward 'Moeke' Bloem drinkt na afloop namelijk ook even een biertje mee.

Zie onderstaande website(s) voor een fotoverslag van 'de andere kant':

Ajax Foto Side

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl