Forum | Prikbord | Info | Links
 
Ajax - FC Groningen, 3 april 2002, KPN Eredivisie (4-3)
Ongeveer 80 supporters reizen mee naar de UFO in Amsterdam om FC Groningen aan het werk te zien. De thuisblijvers krijgen dit keer ongelijk: in een opwindende wedstrijd pakt Ajax de punten, maar is FC Groningen de morele winnaar. De eerste helft is met een licht overwicht voor FC Groningen, na de rust scoren beide ploegen er op los. Uiteindelijk scoort Ajax een doelpunt meer, waar een puntendeling meer op zijn plaats was geweest. Maar heel FC Groningen heeft geknokt voor wat het waard was. Bedankt jongens!

Bij de poortjes wordt vriendelijk gevraagd of je ook vuurwerk of scherpe voorwerpen bij je hebt. Bij antwoord 'nee' word je daarna voor de vorm nog even licht gefouilleerd, maar voor de rest gelooft men het wel. Het kan dus best wel vriendelijk.

In de UFO van Amsterdam dus.

Bij Ajax dus. De F-side is nog behoorlijk leeg op ongeveer 3 kwartier voor de wedstrijd.

De overblijfselen van de rellen bij de bekerwedstrijd Ajaks II - FC Utrecht, waar een raam sneuvelde. Met wat knip- en plakwerk is dat ook weer opgelost. Wallie is er ook, maar helaas niet in het uitvak. Vrolijk zwaait hij met een beker bier.

De eettoko van de UFO, waar je gewoon met Euro's kunt betalen, en daar maken ze dan ook maar meteen misbruik van. 2,50 euro voor een broodje lauwe worst.

De plees van de UFO zien er hier nog redelijk schoon uit. Iets later echter niet meer...

Een vlag van Assen bij de F-side? Tja, jammer dat de vlag van TWB niet hing, want Aszenaren gaan gewoon naar FC Groningen.

De spelers bedanken na de 'huddle' de meegereisde supporters.

Een of andere B-artiest treedt voor de wedstrijd op op de middenstip, maar hoe vaak hij ook 'bedankt' naar het publiek roept, applaus blijft uit voor deze zingende werkloze. En terecht. Oprotten met dit soort gasten.

De spelers komen het veld op voor een opwindende wedstrijd. Helaas ook weer op deze foto de irritante netten die voor het uitvak hangen.

Grim staat nog verdwaasd op een kauwgombal te kauwen, als de spelers van FC Groningen de 0-1 van Van Gessel vieren.

De ruststand 1-1 biedt perspectief.

Vakkie 417 werd natuurlijk even groen-wit versierd.

80 Groningers waren mee, niet echt een indrukwekkend aantal, maar af en toe kwam er toch een hoop lawaai weg.

'Sta op voor FC Groningen'.

Een moment tijdens de wedstrijd. Het staat nu nog 2-1.

Maar hier mag Ajax aftrappen als Tuhuteru de 2-3 heeft binnengekopt(!).

Ook de vrienden van de ME komen even een kijkje nemen, maar ze worden meteen uitgescholden en besluiten zich maar weer terug te trekken. Dit soort onnodige acties wekt toch alleen maar agressie op, en het is totaal niet nodig dat er ME in het uitvak aanwezig is. Maar de aandachtsgeile Calimero's wilden even laten zien dat zij er ook waren.

Shit, de wedstrijd is afgelopen met een 4-3 eindstand. Jammer, want een punt voor FC Groningen behoorde ook tot de mogelijkheden.

De spelers bedanken collectief de meegereisde aanhang.

Beukie bedankt de supporters.

En dan wordt de uitgang van het uitvak afgesloten door stewards van FC Groningen. Gelukkig hoeven we nu maar 20 minuten te wachten, in plaats van 1,5 uur bij de bekerwedstrijd.

Wachten dus...

De UFO is inmiddels helemaal leeg, op wat Groningers na.

Dus dan maar wat geintjes uithalen met het gat in het glas.

Dus dan maar wat geintjes uithalen met het gat in het glas.

De ME, stillen en UFO-mannetjes staan op ons te wachten en wij weer op hun. Dat kost dan dus 20 minuten.

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl