Forum | Prikbord | Info | Links
 
Willem II - FC Groningen, 31 januari 2002, KPN Eredivisie (3-1)
Ongeveer 80 supporters reizen mee naar de Tilburg voor de wedstrijd tegen Willem II. De eerste helft is Willem II beter en komt ook op 1-0, maar FC Groningen komt toch langszij uit de enig goed opgezette aanval. In de tweede helft speelt FC Groningen feller, maar krijgt Willem II een dubieuze penalty cadeau op advies van de zeer slecht vlaggende grensrechter Van der Pas. FC Groningen zet vol aan na deze forse tegenslag, maar de tweede gelijkmaker zit er niet in en Willem II loopt zelfs uit naar 3-1.

Zo te zien zijn we hier op de juiste plek.

De prachtige supporterstunnel naar het uitvak.

Het Willem II stadion is een uurtje voor de wedstrijd nog behoorlijk leeg.

Het Willem II stadion is een uurtje voor de wedstrijd nog behoorlijk leeg.

Ook deze mag natuurlijk niet ontbreken.

De spelers komen het veld op.

Hevige protesten van de FC Groningen-spelers na het meest dubieuze moment van grensrechter Van der Pas. Wat deze man nog op de Nederlandse velden te zoeken heeft, is volstrekt onduidelijk. Hij ziet in een buiteling van een Willem II-speler een zuivere penalty, en de laffe scheidsrechter Van Egmond neemt hem nog serieus ook.

Vooral Matthijs blijft doorgaan met protesteren na deze overduidelijke blunder van bijziende Van der Pas. Toch maar eens langs de Hans Anders om dit soort belachelijke beslissingen voortaan te voorkomen. Een nog betere oplossing is om deze karikatuur van een grensrechter zijn licentie af te nemen.

Inmiddels is het 3-1 en de wedstrijd zit in het slot. Enkele supporters willen een paar minuten voor tijd alvast naar hun auto's, maar ze worden tegengehouden door stewards en agenten. Niet voor lang overigens.

De wedstrijd is afgelopen en de spelers hebben net de meegereisde supporters bedankt. Mootje Allach voorop natuurlijk.

'Kut NAC' staat er op één van de gebouwtjes van het stadion. Nee, dan de geweldige kidsclub Stillem II, waar van beleving bij toeschouwers weinig te merken is. Dan toch honderd keer liever NAC.

Waarom mislukken de foto's van die snorren altijd? Wel leuke reflecterende hesjes trouwens.

De politie in Stilburg belaagt de groep FC Groningen-supporters op een ongekend agressieve manier. Terwijl iedereen gewoon naar z'n auto wil, zet de Stilburgse politie iedereen klem en roept vervolgens dat je op moet rotten. En als je dan niet snel genoeg weg kunt komen, word je meteen opgepakt.

Agressieve mannetjes in uniform, voor wie een groep rustige FC Groningen-supporters blijkbaar het uitje van het jaar is. Ze weten er een hele show van te maken, wat resulteert in drie onnodige arrestaties. Groningse supporters worden door deze blauwe mannetjes 'kutboeren' genoemd, maar als je zo graag een knuppel in je hand hebt, toont dat wel aan dat een echte vent geen agent wordt.

De McDonald's in Oosterhout wordt ook weer eens met een bezoekje vereerd. Misschien de volgende keer even een 'Sta op voor FC Groningen'-bannertje ofzo achterlaten.

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl