Forum | Prikbord | Info | Links
 
NAC - FC Groningen, 24 november 2001, KPN Eredivisie (5-0)
Na de 5-1 van vorig jaar kon het dus nog wel erger. Vorig jaar kreeg Allach in Breda nog een rode kaart en een penalty tegen, dit keer veroorzaakt de altijd fanatieke verdediger wederom een penalty en scoort in eigen doel. Tel daar nog drie doelpunten van NAC bij op, en dat is dan de zevende verloren uitwedstrijd voor FC Groningen dit seizoen.

NB: Bij deze wedstrijd konden helaas geen foto's genomen worden, omdat de vriendelijke stewards van NAC de foto-apparatuur in beslag namen. Het is ons een raadsel waarom, want deze apparatuur is toch verre van professioneel te noemen en om nou je camera als projectiel te gebruiken is ook niet helemaal de bedoeling. Of is het in het FUJIFILM-stadion helemaal verboden om foto's te nemen? Daar hebben we de afgelopen twee ontmoetingen dan weinig van gemerkt. NAC-supporters mogen golfballen en aanverwante projectielen het stadion binnensmokkelen onder toeziend oog van dezelfde stewards, maar een lullig cameraatje wordt ingenomen...wow. Hulde voor de NAC-stewards! Toch maar even om een toelichting van NAC vragen... De snelle en keurige reactie van NAC BV(!) luidt:

"In het gehele stadion van NAC (ook al heet het het FUJIFILM-stadion) houden wij gelijke rechten voor supporters aan. Eén van de regels die wij in het stadion hanteren in overleg met locale overheid is: het niet toelaten van fototoestellen. Wij scharen fototoestellen onder voorwerpen waarmee gegooid cq geslagen kan worden. U vindt dit waarschijnlijk overtrokken, maar een grens leggen en toelaten tot een bepaalde prijs of leeftijd van de camera is geen doen. Slechts met een vooraf verkregen toestemming (schriftelijk na controle van de persoon en indien deze akkoord is met de gestelde voorwaarden) is de enige ontheffing. Zo is het voor NAC supporters en zo is het geregeld voor onze gasten.

Inderdaad bent u dus de voorgaande edities in ons stadion erdoor gerold. Om volgend seizoen in ons stadion een camera mee te nemen, adviseer ik u om contact op te nemen met de veiligheidsmensen van FC Groningen. Indien zij positief over u adviseren, krijgt u een toestemming om uw camera mee te nemen.

Om willekeur tegen te gaan willen wij de keuze ook niet weg leggen bij de stewards (grenzen: uiterlijk, leeftijd of geslacht zeggen niet altijd wat) daarnaast weten wij dan als er toch iets mis is gegaan WIE wij moeten aanspreken. Dus toch een veiligheidsreden en niet bedoeld om ongastvrij te zijn. Sorry voor de overlast.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben ingelicht."

Met vriendelijke groet, NAC BV


Nou, de vorige keren ben ik dus door de beveiliging gesneakt, hehe. Ik had eigenlijk drie jaar van tevoren schriftelijke toestemming in 15-voud aan moeten vragen ofzo. Nadat ik straks volledig gescreend ben door de BVD en de veiligheidsmensen van FC Groningen en uitgebreid trouw heb gezworen aan volk en vaderland, mag ik misschien volgend jaar wel een paar kiekjes maken.

NAC is op dit moment overigens bezig om formulieren te ontwikkelen om toestemming aan te vragen voor het meenemen van rolletjes pepermunt, zakdoekjes, hoofddeksels en sleutelbossen, omdat al deze attributen eveneens als voorwerpen worden beschouwd waarmee gegooid danwel geslagen (vooral die zakdoekjes) kan worden.

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl