Forum | Prikbord | Info | Links
 
PSV - FC Groningen, 31 januari 2001, KPN Eredivisie (3-0)
Ongeveer 250 supporters reizen mee naar Eindhoven om de wedstrijd tegen PSV te zien. FC Groningen speelt verdedigend, en doet dat slecht tegen een individueel veel beter PSV. FC Groningen lijdt erg gemakkelijk balverlies, is niet scherp in de duels en de Eindhovenaren kunnen er keer op keer gevaarlijk uit komen. Een aantal individuele acties beslissen de wedstrijd en PSV wint uiteindelijk met 3-0. Geen ramp natuurlijk om in Eindhoven te verliezen, maar ook niet echt fraai.

Zo, na een busreis van 3,5 uur inclusief een vervelende mini-moppentrommel, zijn we dan eindelijk aangekomen bij het Philips-stadion. Op weg naar de poortjes.

Wij zijn inmiddels door de poortjes, maar er staat nog een grote groep supporters te wachten totdat ze naar binnen kunnen.

In de speciale uitsupporterstunnel van PSV. Hier word je gefouilleerd, en er staat een kerel programmaboekjes uit te delen.

Na de tunnel kom je op het 'snackplein'. Door de lange busreis wordt de snacktent meteen druk bezocht. Hamburgers zijn populair, maar die komen helaas wel uit de magnetron. Maar voor de rest is de toko wel in orde, en je hoeft ook geen elektronisch pasje te hebben. In de pauze staan er zelfs FC Groningen-stewards in dit hok.

Ook in het Philips-stadion hebben ze behoorlijk steile trappen, het lijkt de ArenA wel. Maar na 81 treden zijn we dan eindelijk boven. Dit is dus het uitzicht op de Noordtribune.

Even een blik op het veld en de Oost- en de Zuidtribune.

Nou, dan ook maar een foto van de Westtribune, anders voelt die zich weer achtergesteld.

Even de meegebrachte vlag ophangen, en maar weer even 81 treden naar beneden voor een sanitaire stop.

Zo, de vlaggen hangen allemaal en het uitvak is redelijk gevuld. Niet helemaal vol, maar wel een aardig grote groep.

De spelers komen het veld op. Dit gebeurt tot op de seconde nauwkeurig, want de wedstrijd is live op Canal + en de commercie bepaalt tegenwoordig alles. Terwijl de spelers het veld oplopen, komt er keiharde muziek uit de boxen, die het supporterslawaai overstemt. Dat is blijkbaar allemaal nodig om sfeer te creƫen bij PSV.

Ook nog maar even een fotootje van de wedstrijd. Van FC Groningen niet echt een wedstrijd om over naar huis te schrijven, dus hier wou ik het bij laten.

Nou, de wedstrijd is ook alweer afgelopen, en de spelers bedanken de supporters. Mohammed Allach staat natuurlijk weer vooraan.

We gaan maar weer terug naar de bussen. Over het snackplein.

En door de supporterstunnel.

Buiten staan een enorme rij stewards om de bussen van FC Groningen af te schermen. Zoals je ziet hebben ze allemaal braaf hun reflecterende hesjes aan.

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl