Forum | Prikbord | Info | Links
 
Cambuur Leeuwarden - FC Groningen, 12 januari 2001, Oefenwedstrijd (1-2)
De vorige vier oefenconfrontaties tegen Cambuur werden danwel in de gevangenis of op een geheime plaats gespeeld, maar dit keer wordt er echt afgetrapt in het stadion in Leeuwarden. De wedstrijd is bedroevend. Cambuur komt op voorsprong door een vrije trap, Curovic tekent voor de twee Groningse treffers. De eerste krult hij mooi binnen, de tweede komt tot stand doordat hij een hard schot van Gregoor toevallig van richting verandert. De wedstrijd lijkt vandaag echter niet het belangrijkste...

Reisverslag

Eindelijk weer eens een oefenwedstrijd tegen de Friese tegenstander uit Leeuwarden. Bijna tot iedereens verbazing gaat de wedstrijd deze keer wel gewoon door, en wordt het duel niet in een gevangenis of op een geheime plek uitgevochten. We besluiten om met de auto naar Leeuwarden te gaan. Eenmaal in Leeuwarden aangekomen zetten we de auto ergens neer en lopen we richting het stadion. We moeten de kaarten kopen aan de Zuidzijde van het stadion, terwijl het uitvak aan de Noordzijde ligt. Dus wederom een stuk lopen langs allerlei supermarkten die blijkbaar bij het stadion horen. Altijd handig om op het laatste moment nog even wat bier te halen.

Na grondig gefouilleerd te zijn door sportschooljongens uit Leeuwarden, en nadat we echt het allerlaatste zandkorreltje uit onze broekzak hebben laten zien, mogen we dan eindelijk doorlopen. In Leeuwarden zijn de stewards wel erg grondig, maar dat zal ook wel wat te maken hebben met hun geaardheid. Het blijft voor de wedstrijd redelijk rustig, maar er wordt wel over en weer uitgedaagd tussen het uitvak en de gasten van de MI-side. Totdat er een of ander blauw-geel (homosexueel) spandoek tussen beide vakken wordt gehangen. De wedstrijd begint en er is echt geen flikker aan. Een saaie wedstrijd op een bevroren veld. Dan wordt er opeens een vuurwerkbom het uitvak ingegooid. Een harde knal volgt. In ruil voor deze vuurwerkbom krijgt het thuispubliek vervolgens een stapel bierviltjes (altijd leuk) en enkele losgetrapte stoeltjes terug.

Het rumoer op de tribunes is de politie niet ontgaan, en er rennen 25 ME'ers het uitvak binnen. Ze stormen de trap op en beuken een paar supporters, zelfs gastjes van een jaar of 10, opzij. Met een knuppel en een schild ben je best een flinke kerel! Intimiderend gaan ze boven in het vak staan. Iedereen vindt dit een behoorlijke kutactie, want wat moeten deze 'Calimero's' in ons uitvak bij een oefenwedstrijd? Ze vinden het zeker veel gezelliger bij al die Groningers. In de rust komen er opeens stillen het vak binnen, die een stoeltjesgooier arresteren. Ook in Leeuwarden is het fenomeen 'stille politiehomo' dus bekend. Voor de rest blijft het redelijk rustig, maar iedereen baalt van de mannetjes met de schildjes en de knuppeltjes in het uitvak.

In de tweede helft is het nog steeds een kutwedstrijd, maar Curovic scoort fraai: 1-1. De ME vertrekt dan opeens weer uit het uitvak, terwijl er massaal 'en laat je club maar in de steek' wordt gezongen. Via een hard schot van Gregoor, die van richting wordt veranderd door Curovic, komt FC Groningen aan de leiding. Er zeilt een whiskyfles het uitvak binnen. Meteen staat het geel van de stewards in het MI-side vak. Een hoop rumoer in het MI-side vak volgt. Stewards proberen de dader te pakken, maar die wordt verdedigd door z'n vrienden. De inmiddels opgetrommelde politie raakt tijdens de gevechten op de tribune een knuppel kwijt, die richting het speelveld vliegt. Uiteindelijk staat het halve vak beneden en staat de andere helft nog in het vak.

De wedstrijd duurt maar voort, maar eindelijk is daar dan het eindsignaal. FC Groningen wint natuurlijk. De spelers bedanken de supporters en we gaan maar weer eens naar huis. Eenmaal buiten het uitvak gaan we linksaf richting de auto. We moeten nog wel over de parkeerplaats voor het stadion. Daar staat het blauw van de ME en supporters. Terwijl er hier en daar nog wat supporters worden opgepakt lopen we over het plein. Opvallend veel jonge gastjes van een jaar of 13 op het plein. Hier en daar kunnen we niet doorlopen omdat de ME er voor staat, maar uiteindelijk zijn we dan weer aan de Zuidzijde van het stadion en we zoeken onze auto maar weer eens op. Altijd gezellig, een oefenwedstrijdje in Leeuwarden.


ME grijpt in bij oefenpartij FC Groningen

LEEUWARDEN - De oefenwedstrijd tussen Cambuur Leeuwarden en FC Groningen, gisteravond in de Friese hoofdstad, verliep in een onrustige sfeer. Supportersgroepen van beide clubs kregen het met elkaar aan de stok. De ME moest er aan te pas komen om de rust in het Cambuur-stadion te herstellen. Ook voerde de Mobiele Eenheid een charge uit op het stadionplein. Er werden zes relschoppers aangehouden. (bron: NvhN, 13 januari 2001)


Politie grijpt raddraaiers bij Cambuur

LEEUWARDEN - De politie heeft vrijdagavond zes raddraaiers gearresteerd tijdens en na afloop van de vriendschappelijke wedstrijd Cambuur - FC Groningen. Ze pleegden vernielingen in en rond het Cambuurstadion. Twee supporters werden tijdens de wedstrijd in het stadion opgepakt. Zij vernielden tijdens de eerste speelhelft stoeltjes en gooiden die op de grasmat. De Mobiele Eenheid, die met 25 man in het stadion aanwezig was, hield de supporters de rest van de wedstrijd in toom. Na afloop van de met 1-2 door Cambuur verloren wedstrijd pleegden supporters vernielingen rond het stadion. Daarbij zijn vier arrestaties verricht. De politie zette honden in en riep een aanhoudingseenheid op. Een deel van de arrestanten moest de nacht doorbrengen in de cel.

Foto boven: Een FC Groningen-supporter wordt door de politie afgevoerd. (bron: LC, 13 januari 2001). Foto: © Het Hoge Noorden, waarvoor dank.

Het Cambuur-stadion. De spelers zijn bezig met de warming-up. Het is een beetje mistig, vandaar die rare vlek op de foto.

Tussen het uitvak en het MI-side vak wordt een blauw-geel (homosexueel) doek opgehangen.

De spelers maken de laatste 'huddle'.

Een fotootje van de wedstrijd.

Er worden wat stoeltjes afgebroken, maar geen nood: het thuispubliek krijgt het restant van de stoeltjes keurig terug.

O jee, het gebaar van de stoeltjes wordt niet gewaardeerd. Opeens komt er een peloton ME'ers het vak binnengestormd.

Het is ook veel gezelliger in het uitvak, vandaar.

Dan moeten ze zonodig allemaal bovenin staan. Ja, daar staan al mensen, die met dwang worden verzocht toch maar ergens anders te gaan staan.

Even lachen...FLITS!

Een apart gezicht. Heb je opeens 25 extra 'supporters' in het uitvak staan. Jammer dat ze allemaal dezelfde outfit aantrekken.

'Op de foto met je favoriete ME'er'.

Dan komt er opeens nog een groepje erg stille 'supporters' het uitvak binnen, die hier een Groninger arresteren.

Nou, de ME heeft het ook wel weer gezien en vertrekt weer.

O ja, er is ook nog een wedstrijd aan de gang. Curovic scoort 1-1.

Er ontstaat wat ophef in het MI-side vak. Hier wordt een MI-sider door de stewards meegenomen.

Het staat geel van de stewards in het MI-side vak.

Het MI-side vak is inmiddels half leeg, en voor het hek in het uitvak is het behoorlijk druk.

O ja, de wedstrijd: Curovic scoort ook de 1-2.

Hij viert het feestje met de supporters.

Nou, eindelijk is deze wedstrijd afgelopen, want eigenlijk was er bar weinig aan. De spelers bedanken de meegereisde supporters. Ook Mohammed Allach, inmiddels al in trainingspak, komt de supporters nog even bedanken.

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl