Forum | Prikbord | Info | Links
 
De Graafschap - FC Groningen, 9 december 2000, KPN Eredivisie (0-4)
De ongeveer 500 meegereisde supporters in het bomvolle uitvak kwamen niet voor niks. In de beste uitwedstrijd van het seizoen veegde FC Groningen de vloer aan met De Graafschap. Het werd een echt Samba-avondje met twee treffers van de net herstelde Hugo en een treffer van Leonardo. Broerse bracht met een lobje de eindstand op de borden. De laatste twee goals van FC Groningen hebben veel Doetinchemmers niet meer gezien, omdat ze al teleurgesteld naar huis waren vertrokken.

Ruim voor de wedstrijd is het uitvak al behoorlijk vol, maar het wordt nog voller.

De spelers komen het veld op. Een fantastische avond voor FC Groningen kan beginnen.

Tijdens de eerste helft gaan de sjaaltjes al eens de lucht in. De Superboeren aan de andere kant van het hek worden er regelmatig uitgezongen en voor namaakboeren uitgemaakt. Want een echte boer zingt voor z'n club.

De vlaggen konden niet zo goed aan het glas hangen, dus dan maar aan de muur. Gompie staat hier voor de inmiddels beroemde 'Get up, stand up for Allach-vlag'. Jammer genoeg is Allach net voor rust geblesseerd geraakt.

Nog een fotootje tijdens de rust. Het uitvak is helemaal vol.

0-1. Hugo, toch niet echt de langste speler van FC Groningen, kopt nauwelijks dertig seconden in de tweede helft binnen.

En dus gaan de sjaaltjes ook maar weer de lucht in. QUE SERA, SERA...

Leonardo knalt met links de 0-2 binnen, en viert dat hier met zijn ploeggenoten en met het uitvak natuurlijk.

Tijd voor een fakkel, want dit gaat er erg goed uitzien voor FC Groningen. Ook Jan van Dijk wordt door alle supporters alvast even gefelicteerd met zijn verjaardag de volgende dag.

0-3. Hugo buigt naar het uitvak, en de vreugde is compleet. Nou ja, bijna...

Want twee minuten voor tijd bepaalt Joost Broerse de eindstand op 0-4, en drie belangrijke punten gaan mee naar Groningen.

De wedstrijd is afgelopen, en de spelers bedanken gezamenlijk de meegereisde supporters. Niet één keer...

Tot drie keer toe komen de spelers terug om samen met de supporters een feestje te vieren.

Ok, slechte foto. Ook Jan van Dijk deelt mee in de feestvreugde, en wordt nogmaals toegezongen door de supporters, omdat ie de volgende dag jarig is. 'Er is er één jarig, hoera hoera, dat kun je wel zien, dat is Jan'. 0-4 in Doetinchem, dat is toch een leuk cadeautje?

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl