Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Twente - FC Groningen, 26 november 2000, KPN Eredivisie (3-0)
Ruim 600 supporters vertrekken 's ochtends vanaf de Sontweg om FC Groningen bij onze 'vrienden' in Enschede te zien spelen. De eerste helft is slecht van beide kanten, maar in de tweede helft krijgt FC Groningen opgelegde kansen om de score te openen. Deze worden echter om zeep geholpen. En dan vallen de goals natuurlijk aan de andere kant. Drie goals tegen in het laatste kwartier en de wedstrijd is gespeeld. FC Groningen had recht op een gelijkspel, maar staat uiteindelijk met lege handen.

Op de Sontweg is het al vroeg een drukte van belang. Er moeten dan ook 11 bussen, waaronder 2 dubbeldekkers gevuld worden. Onduidelijk is waarom er in twee groepen gereisd wordt. De eerste groep komt op tijd aan, maar de tweede groep is ongeveer tien minuten te laat.

Aangekomen in het Arke-stadion. Met op de voorgrond de bank van FC Groningen, zijn de teams bezig met hun warming-up.

Een blik op de andere kant van het stadion.

Ook het grote spandoek met de stier was mee. Dit gedeelte van het uitvak ziet er nu nog leeg uit, maar later komen hier de supporters uit de tweede busgroep.

Een blik op het andere gedeelte van het uitvak. In dit vak staan ook de 'Sambaboeren', die met hun ritmische getrommel de stemming er goed in houden. Na afloop krijgen ze op de parkeerplaats dan ook massaal applaus.

Ruim voor het begin van de wedstrijd is het dringen voor de snacktent. Er is hier trouwens bier te krijgen, en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt.

De spelers staan klaar voor de wedstrijd. Op de achtergrond proberen tukkers het woord 'REDS' te spellen, maar de middelste twee vakken werken niet echt mee.

Met een behoorlijke knal ontploft er vuurwerk ontploft voor het uitvak. De rookwolk is nog te zien.

In de rust is goed te zien hoe vol het uitvak is. Toch een aardig grote groep van 600 man voor deze beladen uitwedstrijd.

Ook tijdens de tweede helft gaan de 'Sambaboeren' door met hun ritmische getrommel.

De sjaaltjes gaan de lucht in.

Aan de andere kant van het glaswandje staan wat provocerende tukkers, dus op een gegeven moment vliegen de bekertjes bier (al dan niet eerst bewerkt door de nieren) over en weer door de lucht. Ook een luchtbed en een stuk vuurwerk belanden in dit vak met tukkers.

Een vrije trap voor FC Groningen op ongeveer 25 meter van het doel. Boschker kan de harde knal van Broerse echter keren.

Drent zit verslagen op de grond op de penaltystip, als hij na een aanval van FC Groningen onderuit is getrokken. Van Egmond heeft niks gezien.

De wedstrijd is afgelopen en de spelers bedanken de supporters nog even.

Natuurlijk bedankt Mohammed Allach de meegereisde supporters weer met het shirt op de schouders.

Het uitvak.

Het uitvak.

Na afloop gaan we toch maar niet meteen de bussen in. De ME moet nog even ingrijpen op het station.

Iedereen blijft gewoon op de parkeerplaats staan.

De Twente-stewards staan er ook maar wat bij.

Na afloop op de parkeerplaats.

Na afloop op de parkeerplaats.

Uiteindelijk wordt dan iedereen na een half uur door de ME de bussen in gedreven en we gaan maar weer eens naar huis. Als we wegrijden staan er nog wat tukkers op de spoorlijn (handig, hier komt maar elke 5 minuten een trein langs) die de bussen proberen te bekogelen. Om 19.15 uur rijden de bussen de Sontweg weer op.

Er wordt ook weer eens een pamfletje uitgedeeld:

Betreft: wedstrijd FC Twente - FC Groningen, d.d. 26 november 2000

Geachte FC-supporter,

Vanmiddag spelen FC Groningen en FC Twente voor het eerst sinds tweeënhalfjaar weer een onderling duel. Veel van onze supporters kijken al lange tijd uit naar deze wedstrijd. Dat blijkt ook uit het aantal van ruim 500 Groningers dat met de FanTour naar Enschede zal reizen. De rivaliteit tussen beide supportersgroepen zal hierbij een grote rol hebben gespeeld. Wij hebben vernomen dat er de afgelopen tijd veel kwetsende teksten zijn bedacht over de vuurwerkramp, afgewisseld met vuurwerkgeluiden, explosies. Ondanks deze rivaliteit willen wij namens heel FC Groningen een dringend beroep op u doen:

Laat kwetsende spreekkoren achterwege. Het schaadt FC Groningen !!!

Dit hoort niet en het schaadt bovendien FC Groningen, want FC Groningen zal moeten opdraaien voor de gevolgen: forse geldboetes van de KNVB, een wedstrijd die wordt stilgelegd, een forse deuk in het imago van FC Groningen (schadelijk bij onderhandelingen over miljoenencontracten met een nieuwe hoofdsponsor en founders voor het nieuwe stadion). En dat alleen om een aantal FC Twente-supporters te pesten. Gedraag je als een echte supporter en laat 'onze jongens' op de mat het duel maar uitvechten. Laat vanmiddag de clubliefde winnen. Laat gezond verstand zegevieren. Ga daarom vierkant achter je club staan. FC Groningen heeft jullie steun nodig!!! Wij rekenen op jullie.

Met vriendelijke groet, Hans Nijland, Algemeen Directeur FC Groningen.


Deze kan weer bij de verzameling truttige pamfletjes van FC Groningen.

terug Verslag: Harris, TWB en Warre


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl