Forum | Prikbord | Info | Links
 
Vitesse - FC Groningen, 12 november 2000, KPN Eredivisie (2-2)
Voor het duel tegen Vitesse reizen er zo'n 250 supporters in 5 bussen mee naar Arnhem. En het is de moeite waard. Voor rust komt FC Groningen door goed uitgespeelde aanvallen op 0-2. Vitesse krijgt ook gevaarlijke kansen, maar komt niet tot scoren. Na rust begint Vitesse sterk, en al snel staat het weer gelijk. FC Groningen houdt de resterende 35 minuten echter stand, en neemt een punt mee uit het Gelredome. Het spreekt voor zich dat niemand ontevreden is met dit resultaat.

In het Gelredome moeten de uitsupporters ook al elektronisch betalen, net als bij Roda JC. Bij Roda JC staat gewoon 10 piek op je kaart, maar in Arnhem zijn ze gul en krijg je wél 20 OHRA (ook wel OHaRA's genoemd). Met dit spectaculaire bedrag kom je echter niet ver, omdat je voor de snacks diep in de OHRA-buidel moet tasten. Handige tip: met de gehaktballen kun je prima tennissen.

De bussen komen aanrijden bij de rotonde in Assen-Noord.

De bussen rijden het terrein van het Gelredome op.

We zijn aangekomen bij het Gelredome. Ingang Q dus, de ingang van het uitvak.

De spelers kunnen nu elk moment het veld opkomen.

Het dak is dicht, en het licht is er fel. Hier ligt Allach trouwens geblesseerd aan de zijkant. Hij moet later vervangen worden.

Nog even een blik op de wedstrijd en het Gelredome. Het staat nog steeds 0-0, maar daar komt verandering in.

Vitesse moet weer aftrappen op de middenstip, want Martin Drent heeft FC Groningen op 0-1 gezet na een goeie combinatie met Joost Broerse na een vrije trap.

0-1 in Arnhem: sommige mensen (ik noem geen namen) zijn net patat aan het halen, en komen bij het horen van het doelpunt zo hard aangerend met een patatbakje in de hand, dat 60% van de patat op de grond belandt. En dan moet Theo de Steward dat allemaal weer opruimen. Jammer hoor.

Maar goed dat de patat net opgeruimd is, want 4 minuten later is het alweer raak. Kurt Elshot scoort z'n eerste competitietreffer voor FC Groningen, en brengt de stand op 0-2.

Dat wil het uitvak wel even weten en vieren: iedereen door het dolle heen!

De handen blijven wel even in de lucht. Sommige sportjournalisten, zoals Paul Bosman (mailen!) bijvoorbeeld, zouden een dergelijke foto als fascistisch uitleggen trouwens.

Een blik op het uitvak.

De boodschap lijkt me duidelijk: PRO FCG en ANTI NvhN. En ik ben niet de enige. Naar aanleiding van het 'lovende' stukje van Paul Bosman (mailen!) in het NvhN hadden we dit spandoekje even gemaakt. Hij hing er al in de thuiswedstrijd tegen AZ, maar in Arnhem was ie natuurlijk ook aanwezig.

De gebruikelijke vlaggen waren er ook.

Een klein opstootje op het veld.

De wedstrijd is afgelopen. FC Groningen behaalt in Arnhem een gelijkspel, en dat is niet slecht.

De spelers bedanken de meegereisde supporters en andersom.

De spelers bedanken de meegereisde supporters en andersom. Allach komt natuurlijk ook nog even langs.

Het gelijkspel wordt gevierd als een overwinning.

Het gelijkspel wordt gevierd als een overwinning.

Zingend en feestvierend door de catacomben van het Gelredome.

Ja, we gaan maar weer eens terug naar de bussen.

Het uitvak weer uit...

En de bussen in. Buiten de hekken zwaaien wat Arnhemmers ons nog vriendelijk uit.

terug Verslag: Harris en TWB


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl