Forum | Prikbord | Info | Links
 
Fortuna Sittard - FC Groningen, 19 oktober 2000, Amstel Cup (4-0)
Voor de tweede keer deze week gaan we richting Limburg, ditmaal voor de Amstel Cup. Er zijn ongeveer wel 25 (!) FC Groningen supporters aanwezig in Sittard en dat is wel verdomde weinig. FC Groningen speelt ook nog eens zwaar kut (totaal geen bezieling, kutpasses) en Fortuna wint simpel met 4-0. Na afloop nemen alleen Allach, Gregoor en Hugo echt de moeite om de meegereisde supporters te bedanken. Dat was de rest blijkbaar te veel moeite na hun spetterende optreden. Wat een enorme kut-instelling!

Reisverslag

Om ongeveer 15.00 uur zet de groep Magno (de enige echte), Goofy, TWB en Harris koers richting Limburg, althans dat is de bedoeling. Een oververhitte motor dwingt ons echter al bij het Julianaplein te stoppen. Beter hier dan ergens in the-middle-of-nowhere zullen we maar zeggen. Er komt rook onder de motorkap vandaan, en de koelvloeistof blijkt op te zijn. Als we op zowat de laatste kracht een pomp bereiken, staat de meter al ver in het rood. Als de koelvloeistof is bijgevuld, en de motor genoeg is afgekoeld, zetten we om 16.15 uur dan nogmaals koers richting het zuiden. In Aszen-Noord wordt TWB opgepikt, die daar inmiddels ook al anderhalf uur staat.

In Sittard komen we door ons onverwachte oponthoud pas om ongeveer 20.05 uur aan, net iets te laat dus. Doordat we bij het stadion door de bijdehante (lees: nietswetende, maar wel met een uniek ultramodern communicatie-systeem gewapende) Fortuna-stewards van het kastje naar de muur worden gestuurd om kaartjes te halen, missen we echter 20 minuten van de wedstrijd. FC Groningen staat op dat moment met één doelpunt achter, maar als we onze vlaggen hebben opgehangen zal het wel beter gaan, denken we nog. De wedstrijd is echter drie keer niks, voor een FC Groningen-supporter dan. FC Groningen laat zeer weinig zien, en heeft geen moment de bedoeling om de wedstrijd te winnen. Er is totaal geen bezieling en de foutieve passes volgen elkaar snel op.

Uiteindelijk staat er 4-0 voor Fortuna Sittard op de borden. De (meeste) spelers vinden het bedanken van de meegereisde supporters ook al onzin (wat een moeite he, even naar het uitvak lopen?), zodat we met een lekker gevoel weg rijden uit Sittard. Hier doe je het allemaal voor. In Veldhoven wordt de plaatselijke McDonald's nog even bezocht, en rijden we verder terug naar Groningen. Om ongeveer 2.15 uur is chauffeur Magno als laatste van ons thuis.

We zijn dus 20 minuten te laat, en komen midden in de wedstrijd binnen. Hier staat het nog 1-0.

Een foto tijdens de tweede helft. FC Groningen krijgt wel wat kansjes, maar de bal gaat er niet in, bij Fortuna trouwens wel.

Nou, deze enorm boeiende wedstrijd is dan afgelopen, en Hugo loopt net weer terug nadat hij de supporters heeft bedankt.

Ook Allach en Gregoor van Dijk bedanken de aanhang, de rest is erg snel bij de spelerstunnel.

Ja, ik vond het ook gek, maar ik MOEST m'n vlag meenemen op de tribunes, het staat er niet voor niks onder, hehe.

Ook anderen MOESTEN hun vlag meenemen op de tribunes.

Tja, daar sta je dan als supporters in een overvol uitvak, nadat je net de wedstrijd van je leven hebt gezien. Daar moet je wel even van bijkomen. Let ook op de rebelse actie met het colabekertje: je mag geen drinken meenemen op de tribunes, en toch staat er een colabekertje op de tribune! Wat een actie he?

Geen eten en drinken dus op de tribune. Naar verluidt zijn er bij deze wedstrijd 8 stadionverboden uitgedeeld, omdat de betrokkenen een rolletje pepermunt de tribunes op hadden gesmokkeld.

Nou, dan gaan we op de terugweg toch nog even snacken bij de McDonald's in Veldhoven.

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl