Forum | Prikbord | Info | Links
 
Roda JC - FC Groningen, 14 oktober 2000, KPN Eredivisie (2-0)
Ongeveer 60 met de bus en een stuk of 40 supporters op eigen vervoer reizen mee naar het nieuwe stadion van Roda JC. FC Groningen verliest de wedstrijd, maar om nou te zeggen dat Roda JC zoveel sterker was? Twee momenten van Anastasiou beslissen de wedstrijd. Joost Broerse schiet een vrije trap op de lat en Gregoor knalt een grote kans naast. FC Groningen had in elk geval één penalty moeten krijgen en misschien zelfs twee, maar Van Dongen had z'n bril niet bij zich.

In het Parkstad Stadion moet je elektronisch betalen, zelfs in het uitvak. Als je eten of drinken wilt hebben, moet je eerst een pasje van een tientje kopen. Deze pasjes zijn misschien erg handig in de andere vakken, maar ze horen niet thuis in het uitvak. Want je wordt gewoon verplicht om een tientje uit te geven en op te maken, ook al wil je één cola. Er wordt in vriendelijk Limburgs nog gevraagd of je het lege pasje weer in wilt leveren, maar ja... wij verstaan geen Limburgs natuurlijk.

We zijn net op de tijd met de bus. Want hoewel we toch al ruim een half uur van tevoren op de afrit naar het stadion stonden, zijn we pas 5 minuten voor tijd binnen. Hier zijn de spelers net het veld opgekomen.

We moeten nog even wachten voor het begin van de wedstrijd, omdat ene Eric van der Luer vandaag z'n 500e competitie-wedstrijd speelt. Nou, dat zal dan wel.

Een moment tijdens de eerste helft: een corner van Roda JC.

De wedstrijd is afgelopen, en de spelers hebben het publiek bedankt. Er moet echter nog één speler komen: Mohammed Allach.

Daar is ie, en hij bedankt zoals gewoonlijk de meegereisde aanhang. De nieuwe held in wording: Mohammed Allach.

Johnny Bravo was ook even naar Kerkrade gekomen om FC Groningen te ondersteunen. Hij had speciaal z'n FC Groningen-shirt aangetrokken, maar het mocht niet helpen.

Tja, dit gaat dus niet helemaal op. Maar deze vlag verliet tenminste ongeschonden het stadion weer. Dat kan niet gezegd worden van de Roda-vlag, die werd meegenomen en buiten in de fik werd gezet. Dan moet je de uitsupporters maar niet voor een thuisvak langs laten lopen, waar ze uitgescholden worden. Dat is natuurlijk niet aardig en dan kan er wel eens een vlag afgescheurd worden en in de fik gezet worden. Die dingen gebeuren nou eenmaal...

terug Verslag: Harris en Vinnie


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl