Forum | Prikbord | Info | Links
 
RBC Roosendaal - FC Groningen, 17 september 2000, KPN Eredivisie (0-2)
Ongeveer 60 met de bus en een stuk of 120 supporters op eigen vervoer reizen mee om FC Groningen in Roosendaal aan het werk te zien. Al na 7 minuten komt FC Groningen op voorsprong door een intikker van Drent. De rest van de eerste helft gebeurt er weinig. Het eerste kwartier van de tweede helft is RBC sterker, maar na een uur krijgt FC Groningen een penalty. Gregoor schiet de bal binnen, en de zege is bijna veilig. RBC zet nog even aan, maar FC Groningen speelt de wedstrijd rustig uit.

We zijn net binnen in stadion De Luiten. Het is één van de laatste wedstrijden in dit stadion, want RBC heeft inmiddels een nieuw onderkomen. Voor de poort staat nog een aantal supporters te wachten tot ze naar binnen kunnen.

Een blik op het stadion. De lichtmasten zijn al verplaatst naar het nieuwe stadion van RBC Roosendaal. Vandaar dat sommige supporters eerst bij het nieuwe stadion stonden. Uiteindelijk is iedereen dan toch aanwezig.

Het uitvak begint al lekker gevuld te raken. Dat is ook niet echt moeilijk, want echt veel ruimte is hier niet. Maar goed, het is gezellig druk.

Een blik op de hoofdtribune.

De spelers zijn klaar met hun warming-up, en bedanken de meegereisde supporters voor hun komst.

De spelers staan op het veld. Nog 90 minuten en FC Groningen heeft weer 3 punten in de zak. In de eerste helft scoort FC Groningen vrij snel, en krijgt daarna nog een aantal kleine kansjes.

Penalty! Maximiano wordt onderuit gehaald in het strafschopgebied, en Gregoor van Dijk mag aanleggen vanaf elf meter.

Iedereen is in spanning voor de te nemen penalty. Als ie er ingaat zijn de drie punten namelijk zo goed als zeker binnen.

Gregoor faalt niet en knalt de bal tegen de touwen. Hier viert hij het doelpunt samen met ploeggenoten en uitvak.

De wedstrijd is afgelopen. FC Groningen wint en de drie punten gaan mee naar Groningen. Hier bedanken de spelers het uitvak.

De spelers bedanken de supporters. We gaan met z'n allen maar weer terug naar Groningen. Sommigen echter plakken er eerst nog een hele korte vakantie in België aan vast. Iets na 20.00 uur rijden we Groningen weer binnen.

terug Verslag: Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl