Forum | Prikbord | Info | Links
 
NAC - FC Groningen, 26 augustus 2000, KPN Eredivisie (5-1)
Ongeveer 125 supporters reizen met de bus mee naar Breda. FC Groningen begint de wedstrijd goed, en komt op voorsprong. Na een half uur krijgt Mohammed Allach rood voor het neerhalen van een NAC-speler in het strafschopgebied. De penalty wordt benut, en daarna komt FC Groningen er eigenlijk niet meer aan te pas. FC Groningen houdt stand tot halverwege de tweede helft, maar dan is het helemaal gebeurd en werkt NAC nog aan het doelsaldo.

We komen ongeveer drie kwartier voor het begin van de wedstrijd aan in het Fujifilm-stadion. De B-side zit inmiddels al op haar plaats.

De rest van het stadion ziet er aanzienlijk leger uit, waardoor de motieven in de stoeltjes zichtbaar zijn.

De vlaggen hangen ook al. Het ophangen hiervan gaat niet helemaal zonder problemen, want in het uitvak is een soort dictatortje aanwezig die iedereen wel zal vertellen hoe en waar de vlaggen worden opgehangen. Niet dus. Iedereen stapt gewoon over het afzetlint, en hangt z'n vlag op. Waar je al niet problemen over kunt gaan maken.

De spelers van beide teams zijn bezig met hun warming-up. Op de voorgrond zijn de spelers van FC Groningen rustig aan het intrainen.

Op het eind van elke warming-up volgen drie 'huddles'. Dit is net na de derde huddle, als de spelers van FC Groningen de meegereisde aanhang bedanken voor hun komst.

De spelers zijn net het veld opgekomen, en bedanken het publiek. De wedstrijd kan nu elk moment beginnen. In Breda begint men het liefst om 19.30 uur en de B-side rolt haar spandoek uit met de tekst 'B-side groet NAC'. Dit is voor hun altijd het begin voor het 'avondje NAC'.

Een moment tijdens de eerste helft. Joost Broerse heeft inmiddels uit een scrimmage gescoord en de 0-1 staat op de borden.

Tijdens de rust wordt de snacktent goed bezocht. Het eten kan echter wel wat beter: een ijskoud broodje met daarop een hete hamburger is toch niet echt een ideale combinatie.

De wedstrijd is afgelopen. Na de rode kaart van Mohammed Allach werd het helaas een kansloze nederlaag. De spelers bedanken de supporters voor hun steun. Nou, terug naar Groningen maar weer.

terug Verslag: Harris en Claus


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl