Forum | Prikbord | Info | Links
 
Front Anti Abe - Verklarende woordenlijst FAA
Annie, Hoerenveen, Abe en Naaien. Allemaal woorden die iedereen wel kan plaatsen in het rijke vocabulaire van het Front Anti Abe. Maar er is natuurlijk meer. Aangezien het FAA staat voor duidelijkheid en transparantie, moet er wat worden gedaan aan de termen die voor een buitenstaander soms moeilijk te begrijpen zijn. Eindelijk is het dan zover: op veler verzoek is er een verklarende woordenlijst van het FAA gemaakt. Dus doe er je voordeel mee. Natuurlijk is zo'n lijst nooit helemaal af, dus alle aanvullingen zijn welkom.

A
Annie: Vrouw van Riemer, hoer van Hoerenveen, matras van friessland.
Andries: Friesse sukkel uit het BB-huis. Had als enige in het huis niet door dat Kelly eigenlijk Ferry was. Wipt ook met schapen.
Abe Lenstra Stadion: Voetbalveldje zonder sfeer, beleving, passie, werklust en supporters.
Articuleren: Activiteit die menig friess niet beheerst, namelijk het duidelijk uitspreken van de woorden.
Azijnpisser: Negatieve hond. Zie ook Heuvelman, Kok en Mennega.


B
Basel: Prima club. Schakelde Heerenveen uit in de Intertoto en hun supporters zongen in Heerenveen originele liederen als 'Hoera, das ganze Dorf ist da' en 'Ihr sind nur ein Tennispublikum'.
Bioscooppubliek: Bijnaam van de toeschouwers in Heerenveen.
Beenhakker, Leo Stelde als coach van Feyenoord ooit heel terecht dat zijn ploeg niet langer wenste mee te werken aan het nationalistische gedoe rond het friesse volkslied en liet zijn ploeg tijdens het friesse volkslied gewoon verder gaan met de warming-up. Daar zouden meer ploegen een voorbeeld aan moeten nemen.
Beeld van Abe Lenstra: Werd ooit door supporters van FC Groningen in de groenwitte kleuren gespoten.
Buitenlanders: Worden in friessland gezien als ongewenste gasten (zie ook Lenstra).
Bordjes: Stukken karton met teksten als 'Fuck Foppe' en 'Fuck Fryslan' die FC Groningen-supporters hadden meegenomen in het uitvak.


C
Certificaat: Beloning die wordt uitgereikt aan nieuwe leden van het FAA, die om wat voor wijze dan ook friesland en/of Heerenveen te kakken hebben gezet.
Crossfiets-side: Stoere pubers op Batavus-fietsen, die op Internet hun bek hard opentrekken, maar in het stadion de kaken stijf op elkaar houden.
Cambuur: Prima club en supporters, die eveneens een hekel aan Heerenveen hebben. De tweede échte club van het Noorden, na FC Groningen natuurlijk.


D
Derksen, Johan Deze marionet van Johan Cruyff heeft op alles en iedereen kritiek, maar vindt Heerenveen wel ok. Denkt ook dat heel Nederland van Heerenveen houdt. Van sigaren word je blijkbaar dement. Zie ook: VI
Deurmat Aanschaf van een nieuwe staat in Heerenveen gelijk aan 'verbouwing'. Dit om dispensatie te krijgen voor het uitvak en zo weinig mogelijk uitsupporters toe te laten. (zie ook Verbouwing).
Dildo: Lievelingsvoorwerp van Annie en Anthony.
Dijk van, Dominique: Liefhebber van meloenthee. Kwam inmiddels al voor 2 volksclubs uit het Noorden uit en heeft een hekel aan het bioscooppubliek in 'het stille Abe Lenstra Theater'. Liet weten nooit voor Heerenveen te willen spelen. Prima kerel.
Dijk van, Gregoor: Scoorde in de wedstrijd FC Groningen - sc Heerenveen (2000/2001) de winnende treffer: 2-1.
Dispensatie: Regeling waarvan Riemer misbruik maakt om zo weinig mogelijk uitsupporters toe te laten.


E
Ebbinge, Arjan: Groningse overloper.
Egbers, Tom Beschrijft in zijn boek 'de zwarte meteoor' op een heldere manier de racistische uitingen van Abe aan het adres van Steve Mokone.


F
FAA: Front Anti Abe, gericht op het in de zeik nemen van Heerenveen. Mag op een steeds grotere belangstelling rekenen.
friessland: Nietszeggend saai stukje land dat van tradities een traditie maakt. Iets anders hebben ze dan ook niet.
friessen: Onverstaanbaar volk. Dom en neuken met schapen.
friesse vlag Verwerpelijk dundoek, brandtijd: circa 9,5 minuten.
Fluit: Attribuut waarmee het friesse volkslied overstemd kan worden.
Fiod: Instelling die binnenkort de boeken van Heerenveen in beslag neemt.
Feyenoord: Prima ploeg die bij het draaien van het friesse volkslied demonstratief Heerenveen de rug toedraait en zich richt naar de eigen supporters. Zie ook Beenhakker.
FC Groningen: Trots van het Noorden en fanatiek anti Heerenveen om diverse redenen.


G
God: Liet ooit een enorme bolus op de aarde neerdalen en noemde dat vervolgens friessland.
Gloryhunters: Grote groepering in Heerenveen, zie ook Mongolen.
Groningen: Mooiste stad van het Noorden en bakermat van de Trots van het Noorden.
Gessel van, Sander: Liet FC Groningen op een belangrijk moment stikken voor sc Heerenveen en kwam later met hangende pootjes terug.


H
Haan, Foppe de: Schijnheilige trainer die voor de camera zegt te gruwelen van ellebogen, maar dezelfde overtredingen van eigen spelers blijkbaar wel goedkeurt. Holmaat van Riemer. Zie ook Lippenhuizen.
Huidskleur: Moet in friessland wit zijn.
Heuvelman, Dick: Nageboorte, subjectieve azijnpisser, werkzaam bij het Kutblad van het Noorden en Heerenveen-aanhanger, nadat zijn dochter bij Riemer 'stage' had gelopen. Tevens anti-FC Groningen.
Heuvelman, dochter van Dick: Liep na bemiddeling van Pik enkele maanden 'stage' bij Heerenveen en was voornamelijk actief onder het bureau van Riemer.
Heuvelman, vrouw van Dick: Zit vaak naast Pik op de perstribune van Heerenveen voor 'journalistieke werkzaamheden'.
Hoerenveen: Wordt buiten friessland gebruikt als de normale benaming voor de gemeente waar die blauw-witte homo's spelen.
Hoer: Zie Annie.


I
Inteelt: Veelvoorkomende voortplantingswijze in friessland.
Intelligentie: Onbekend begrip in friessland.


J
Jan de Jonge: Jeugdtrainer van Heerenveen. Wordt ook wel verrader genoemd omdat hij bij zijn overgang van Emmen naar friesssland achter de rug van de Drentse club om een half elftal talenten meenam.
Jansma: Mongolide opa van kale Kees is mede-oprichter van Heerenveen.
Josti-band: Orkest dat onterecht wordt vergeleken met de toeschouwers bij Heerenveen: een belediging voor de Josti-band.


K
Kist, Kees: Wordt in Heerenveen beschouwd als de grootste voetballer na Abe. Keessie is in de rest van Nederland echter bekend van het opzettelijk in de fik steken van z'n eigen woning om de verzekering op te lichten.
Kievitseieren: Worden in friessland uit de nesten gejat. Abe Lenstra was een groot liefhebber van deze sport en jatte vele eieren. Tenminste, als ze niet te bruin waren.
Kollum: Dorp met racistische Heerenveen-aanhangers. Zeggen zelf niet racistisch te zijn want "ze eten ook chinees en bruine eieren".
Kok, Henk: Subjectieve azijnpissende journalist van RTV Noord, onderhoudt een 'warme' band met Annie. Werd ooit door Foppe de Haan op schandalige wijze beledigd, maar het is Henk Kok maar.
KNVB: Malafide voetbalbond, houdt Heerenveen de hand boven het hoofd.


L
Lurling, Anthony: Grootse matennaaier op de Nederlandse velden. Valt bij het kleinste tikje kermend neer. Zie ook: Stervende zwaan
Lenstra, Abe: Voormalig voetballer die zijn tegenspelers racistische leuzen toewierp. Zei ooit tijdens een wedstrijd tegen Steve Mokone dat 'bruinjoekel moest oprotten naar z'n eigen land'.
Lunatic News: Houder van een FAA certificaat. Dit naar aanleiding van de actie 'fluit het friesse volkslied eruit'.
Lippenhuizen: Plaats waar men de nageboorte houdt en dat vervolgens Foppe noemt.


M
Maikel: FAA certificaathouder te Alkmaar. Dit naar aanleiding van een creatieve anti-Heerenveen-uiting.
Matennaaier: Iemand die zijn tegenstanders opzettelijk een kaart probeert aan te naaien. Zie Lurling
Matras: Zie Annie.
Mennega, Jan: Subjectieve azijnpissende journalist van het Nieuwsblad. Jan schreef ooit in het fanblaadje van Heerenveen deze club de beste en mooiste van Nederland te vinden.
Middenstip: Werd door supporters van FC Groningen teruggehaald uit friessland.
Middelvinger: Middel om de toeschouwers in Heerenveen mee te begroeten.
Mokone, Steve: Eerste speler in het Nederlands betaalde voetbal met een donkere huidskleur. Werd door Abe Lenstra structureel en op schandalige wijze gediscrimineerd.
Mongolen: Grote groepering in Heerenveen.


N
Naaien: Favoriete bezigheid van Annie en Anthony. Wie of wat maakt Annie eigenlijk niet uit, Anthony heeft een voorkeur voor maten.
Naaimachine: Mahoniehouten attribuut uit 1745, die 's nachts door FC Groningen-supporters bij Lurling in de tuin werd afgeleverd. Tevens bijnaam van Lurling en Annie.
Nieuwsblad van het Noorden: Subjectief sufferdje met grote voorliefde voor Heerenveen. Presteerde het enige jaren geleden om daags na de Open Dag van FC Groningen het sportkatern te openen met een elftalposter van Heerenveen. Het NvhN is anti-FC Groningen.


O
Oosterparkstadion: Thuishaven van FC Groningen en voorbeeld van een echt stadion.


P
Plaatsnaamborden: Werden aan de rand van Heerenveen ontdaan van een hinderlijke spelfout.
Pompebleden: Soort rode eikels, 't is friess dus kut.
Pronkkamer: Kamertje in het Heerenveen waar de Abe wordt vereerd. Staat ook wel bekend als peeskamer van Annie.


R
Rode kaart: Kaart die Lurling een tegenstander probeert 'aan te naaien'.
Racisme: Verwerpelijk gedachtegoed van Abe Lenstra.


S
Schoenmakers, M.: Kwam na enige studie tot de prima conclusie: "FC Groningen heeft supporters, Heerenveen heeft toeschouwers".
Sfeer: Onbekend woord in het Abedome.
Smeets, Mart: Vet varken uit Arnhem, die opvallend en zeer irritant heult met alles wat friess is.
Spreekkoren: Onbekend woord in friessland.
Stervende zwaan: Favoriete rol van Lurling om tegenstanders een kaart aan te naaien.
Stilte: Te horen in het Abedome tijdens een wedstrijd.
Supporters: Onbekend fenomeen in friessland, ze hebben daar toeschouwers.


T
Talenten vastleggen: Beginnersfout van FC Groningen volgens Riemer van der Velde. Twee namen: Robben en Hoogstrate. Riemer koopt liever een paar Scandinavische boys voor eigen gebruik onder de douche.
Tan, Humberto: Stelde ooit heel terecht Abe's racistische opmerkingen aan de kaak, hetgeen een woedende reactie opleverde van Riemer van de Velde. "Dat wjaren hjeel andere tyden".
Toeschouwers: Te vinden in het Abedome. Is iets anders dan supporters.
Trommels: Mogen van ome Riemer niet in het Abedome. "Laiwaai daar howen we niet fan".
Tjeukemeer: Plaats waar de as van Abe is verstrooid. Momenteel onvruchtbare plaats waar iedere vorm van flora en fauna om onverklaarbare redenen is uitgestorven.
Tjalleberd: Plaats waar supporters van FC Groningen een viaduct groenwit schilderden.
Trots van het Noorden: Ontegenzeggelijk FC Groningen.


U
UEFA: Prima instelling dat Heerenveen verbood om voor aanvang van de wedstrijd de friesse volksdeun te spelen.
Uitvak: Capaciteit wordt door Heerenveen structureel laag gehouden om de plaatsen vervolgens te verkopen aan de eigen toeschouwers.
Univé: Inferieure verzekeringsmaatschappij dat denkt door friessen te sponsoren in de rest van Nederland aan de weg te kunnen timmeren. Het tegendeel blijkt echter het geval.


V
Viaduct: Werd bij Tjalleberd door FC-supporters voorzien van groenwitte kleuren en de tekst: FC Groningen Trots van het Noorden Forever!
Velde, Riemer van der: Achterbakse, dictatoriale oud-voorzitter van Heerenveen. Boort alle contacten aan om bedrijven, die geen sponsor willen worden van Heerenveen, in een kwaad daglicht te zetten. Type dat bij daglicht de kat aait en het beest 's nachts een rotschop geeft.
Velde, Annie van der: Vrouw van Riemer, hoer van Hoerenveen, matras van friessland.
Volkslied: Stupide, onverstaanbare deun dat voor iedere wedstrijd van Heerenveen wordt gedraaid. En dat voor een elftal met wel 0 friesse voetballers. (zie ook Feyenoord).
VI: Ranzig blaadje, de Story van de voetballerij. Scheef ooit op de cover: 'Heel Nederland houdt van Heerenveen' maar werd vervolgens bedolven onder hoongelach van datzelfde Nederland.
Verbouwing: Wordt ieder jaar aangevoerd om de capaciteit van het uitvak van het Abedome structureel laag te houden. Blijkt echter een leugen.


W
Waalderbos, Wallie Zei ooit: "Bij Heerenveen zullen ze me nooit zien. Al word ik persoonlijk uitgenodigd, dan nog kom ik er niet." Wallie rules!
Wachtlijst: Zeggen ze in Heerenveen over te beschikken, maar blijkt een grote leugen.
Wit: Favoriete huidskleur in Heerenveen.
Wapenaar, Harald: Stopte tijdens het bekerduel FC Utrecht - sc Heerenveen een (onterecht toegekende) penalty van Lurling en zorgde zo voor de uitschakeling van de friessen.


Y
.. ..


Z
Zeurling: Bijnaam van matennaaier Lurling.
Zeep(je): Laat Lurling dikwijls vallen onder de douche, net voor de voeten van Hans Vonk.
Zwart: Huidskleur die niet gewenst is in Heerenveen (zie ook Lenstra).

terug Met dank aan Yaboo


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl