Forum | Prikbord | Info | Links
 
Front Anti Abe - H'veen aan de strop, FC Groningen aan de top

Fries slachtoffer van gezonde 'rivaliteit' in Loppersum

LOPPERSUM - Als echte voetbalfan verhul je nooit de liefde voor je club. Ook als je voor Heerenveen bent en in het Groningse Loppersum woont. Zo bazuint Justus Wouda (52) ook trots zijn trouw aan de Friese club in het dorp rond. Lastig dat zijn dochter zo ontzettend pro-FC Groningen is en vrienden heeft die wel houden van een grap.

De grap die de vriendenclub uithaalt hangt vrijdagmiddag aan het huis van Wouda aan de Fivelstraat. Meterslange vlaggen en spandoeken van FC Groningen bedekken de woning van de Lopster. In de boom voor het huis bungelt aan een touw een pop. Gekleed in een voetbalshirt van Heerenveen. Op de oprit staat een heuse tractor, met nog een pop achter het stuur. Nu wel in het groen en wit van FC Groningen. 'Proud to be a farmer', staat op een doek bij de trekker.

Alles werd maandagavond in café de Lopster Kroon bekokstoofd. De vrienden uit Loppersum en Garrelsweer troffen elkaar aan de bar en legden wat geld neer om de benodigde spullen te kopen. Jaap Knol (30): " We hebben als fans natuurlijk veel materiaal van Groningen. We hebben hier nog wat bijgekocht en zelf veel gemaakt."

Wouda is geboren Fries. "Als klein jongetje liep ik aan de hand van mijn vader naar het stadion van Heerenveen. We gingen naar alle wedstrijden. Toen ik naar Loppersum verhuisde, ben ik fan van Heerenveen gebleven. Als de Groningers tegen de Friezen spelen, ben ik voor de Friezen. Als Groningen tegen een andere club speelt, steun ik de FC", zegt Wouda. Zijn dochter Rianne (23) snapt niets van de passie van haar vader. Zij steunt altijd Groningen. "Als Groningen vanavond verliest, ga ik naar de kroeg. Dan kom ik laat thuis", zegt ze.

In het stadion van Heerenveen zitten 's avonds vader en dochter in gescheiden vakken. De club is dan even belangrijker dan de familie. (bron: DvhN, 10 december 2004, Mick van Wely)


De voorbereidingen


Strijken van het doek.

Strijken van het doek.

Het knippen van het doek.

Het plaatsen van de spuitmallen.

Het plaatsen van de spuitmallen.

De Groningen-G.

Het doek.

Het doek.

Het doek.

Het doek.

Het doek.

H'veen aan de strop, FC Groningen aan de top.

Een sfeervol plaatje.


De uitvoering


De pop wordt in de boom gehangen.

Het spandoek gaat aan de gevel.

Een trekker op de oprit.

Groen-witte tegels voor de deur.

De tuin wordt groen-wit.

Een totaaloverzicht.

De trekker nogmaals.

De pop in de boom.

Proud to be a Farmer!

Een groen-witte ereboog.

Een totaaloverzicht.

De groep achter deze actie.

De groep achter deze actie.

Een totaaloverzicht.

De bewoner des huizes.

terug Met dank aan: Sander E.


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl