Forum | Prikbord | Info | Links
 
Front Anti Abe - Peerd van Ome Loeks schijt op Heerenveen
Ook deze editie uiteraard weer een ludieke actie tegen onze grote vrienden van sc Heerenveen:

Persbericht

'Peerd van Ome Loeks schijt vlaggetje Heerenveen onder'

"Vanavond staat hij weer op het programma: de titanenstrijd tussen de twee noordelijke clubs uit Groningen en Heerenveen. En dat betekent uiteraard wederom een ludieke actie tegen de Friezen die denken dat de rest van het Noorden zo ongelooflijk trots is op de friese namaakcultuur.

Voor deze actie vonden we een bijzondere icoon van het Groninger land bereid om zijn ongezouten mening te spuien over die friese club die zich meent de titel 'Trots van het Noorden' aan te moeten meten op basis van wat meevallende resultaten de afgelopen jaren. Enkele moedige Groningers brachten hem het megadoek dat de Friezen plegen te gebruiken bij hun wedstrijden en legden het onder zijn kont. Vervolgens wist het Peerd van Ome Loeks wel raad met dit vieze doekje en scheet bijna het complete doek onder. Dit alles onder het motto: "Heel Groningen schijt op Heerenveen".

Het is weer eens duidelijk, voor de zoveelste maal zijn de Frieze supporters afgetroefd op creativiteit en lef. Uiteraard zal het Friesemeeloopvolk wel weer gaan janken dat hun fraaie vlaggetje tijdelijk in Groningse handen is, maar zij hoeven niks te vrezen: zij krijgen het doekje ongeschonden terug. Maar of ze hem dan weer gaan gebruiken voor sfeervolle acties is nog maar de vraag. De sfeer in het Abe Is Dood Stadion is geheel volgens Friese tradities bedroevend zielig te noemen en dan is zo'n megavlaggetje eigenlijk maar een hinderlijke onderbreking van de grafstemming die daar doorgaans heerst.

Huh? Wat ligt daar nou in het weiland?

Dat is toch niet de vlag van Heerenveen?

Goed voorbeeld doet straks goed volgen.

Het Front Anti Abe slaat weer toe.

Het Front Anti Abe slaat weer toe.

En daar schijt het Peerd van Ome Loeks de friese trots onder! Heel Groningen schijt op Heerenveen!


FC-supporters ontvoeren spandoek sc Heerenveen

GRONINGEN - SC Heerenveen-supporters die hun megaspandoek al een tijdje kwijt zijn, hadden donderdag even aan de Stavangerweg moeten kijken. Daar, onder het fraaie achterwerk van het Peerd van Ome Loeks, lag de vlag van ongeveer vijftien bij vijftien meter. "FC Groningen schijt op Heerenveen", luidde de weinig tactvolle, maar duidelijke boodschap.

De diefstal van het spandoek (opdruk: SC Heerenveen GOAL) vormt de opmaat voor de wedstrijd FC Groningen - SC Heerenveen, vrijdagavond in het Oosterpark Stadion. Het is inmiddels een traditie geworden een grap uit te halen voorafgaand aan dit duel. De afgelopen seizoenen verfden Groningse fans het standbeeld van Abe Lenstra al eens groenwit en werd in de tuin van matennaaier Anthony Lurling een naaimachine neergezet. Heerenveen-supporters stelden daar de diefstal van de Groningse middenstip tegenover. Ook bezorgden ze keeper Roy Beukenkamp een visakte voorafgaand aan de noordelijke derby. (bron: DvhN, 19 maart 2004, Sander van der Werff)


FC-fans stelen clubvlag van Heerenveen

GRONINGEN - FC Groningen-fans hebben donderdagavond de clubvlag van voetbalclub Heerenveen gestolen en onder de staart van het Peerd van Ome Loeks gelegd. Volgens de fans wist het Peerd vervolgens wel raad met het vele vierkante meters grote doek. De actie past in de inmiddels jarenlange traditie van ludieke acties waarmee supporters van beide clubs elkaar bestoken voor de wedstrijden tussen Groningen en Heerenveen. (bron: RTV Noord, 19 maart 2004)


FC-supporters brengen stand in ludieke acties op 8-3

Donderdagavond ontving de internetredactie een persbericht met de titel 'Peerd van Ome Loeks schijt vlaggetje H'veen onder'. Duidelijk is dat de aftrap voor de derby opnieuw is gegeven door de FC-fans. De stand in ludieke acties is inmiddels 8-3 in het voordeel van de Groningen-aanhangers.

[persbericht]

De historie: 8-3

In de afgelopen seizoenen deed met name het supporterskamp van de FC vaker van zich spreken. Zo schilderden FC-fans een viaduct in de clubkleuren en werd het beeld van Abe Lenstra groenwit geverfd. Daarnaast veranderen plaatsnaamborden van Heerenveen in Heerenveen en werden Anthony Lurling en Foppe de Haan in de nachtelijke uren bezocht en richtten FC-supporters een grenspost op. In september 2003 vloog er een vliegtuig rond met de tekst 'FC Grunn Trots van het Noorden'

Heerenveen-toeschouwers ontvoerden vorig jaar de middenstip uit het Oosterpark en bezorgden doelman Roy Beukenkamp een vissetje. In september 2003 was een derde actie tegen de eigen club gericht. Het Friesh Dagblad schreef vorig jaar een artikel over de rivaliteit tussen Groningen en Heerenveen. (bron: FC Groningen Online, 19 maart 2004)


Flagge SC Hearrenfean stellen

Supporters fan FC Grins ha de grutte flagge fan SC Hearrenfean stellen. De flagge wurdt by wedstriden altyd oer de koppen fan it publyk útrôle. De supporters ha de flagge ûnderskite litten troch it 'Peerd van Ome Loeks'. Dat byld stiet foar it Grinzer stasjon. Op de site trotsvanhetnoorden.nl steane ek foto's fan supporters dy't op de flagge poepe. Alle jieren hâlde de supporters ludike aksjes. Se ha beloofd de flagge wer werom te bringen. (bron: Omrop Fryslân, 19 maart 2004)


Groningers gappen goalvlag

Met het duel tegen FC Groningen voor de deur kon je erop wachten: onze oosterburen maken hun traditionele grap.

Dit jaar slaagde men erin de bekende vlag met de opdruk 'Goal' buit te maken. Enkele foto's van de ludieke actie zijn zoals altijd te vinden op Harris' FC Grunnen site. In een weiland, ongetwijfeld in de buurt van de stad van de Martinitor'n, werd het enorme doek bijkans ontheiligd door een hondje en nog drie halfnaakte wezens. Uiteindelijk belandde het onder het achterwerk van het 'Peerd van Ome Loeks' bij het NS-station, waarmee volgens het organiserende 'Front Anti Abe' maar wordt aangegeven dat ook het beestje schijt op SC Heerenveen.

De Groningers ageren al enkele jaren tegen SC Heerenveen. Zo vinden ze dat de Friese supporters hun club ten onrechte de 'Trots van het Noorden' noemen - in hun ogen is de rijkere historie van de FC dat predikaat meer waard. Al blijft de titel natuurlijk vrij leeg, om van subjectief nog maar te zwijgen. Ook geeft men regelmatig af op de sfeer die maar zelden in het Abe Lenstrastadion te vinden is, maar dat argument is evenmin zo sterk omdat veel van hun collega's in Friesland er precies hetzelfde over denken.

De fans van Groningen hebben hun pleziertje in ieder geval weer gehad; de belofte om de vlag uiteindelijk ongeschonden terug te geven houdt het gelukkig beschaafd. Of er een tegenactie uit het Friese kamp komt is ons nog niet bekend. Een eigenaardige eenling die het plan opvatte om een valse bommelding te doen, lijkt zijn belachelijke plan na enkele vermanende toespraken uit zijn hoofd te hebben gezet.

Bij eerdere onderlinge acties werd onder meer een grenspost opgericht, het beeld van Abe beklad en een bezoek gebracht aan Anthony Lurling en Foppe de Haan. Friese supporters stalen de middenstip uit het Oosterpark en verblijdden doelman Beukenkamp met een visakte.

De Groningers gaan ruim aan de leiding in de strijd buiten de lijnen. Vanavond is in het Oosterpark te zien hoe die erbinnen zal verlopen. SC Heerenveen kan bij een zege tijdelijk de derde plaats innemen, terwijl de Groningers de punten hard nodig hebben om ADO Den Haag en Vitesse voor te blijven. Zo is het dan ook wel weer... (bron: SC Heerenveen Fansite, 19 maart 2004)


Peerd Ome Loeks 'schijt' op Fean-vlag

GRONINGEN - Supporters van FC Groningen hebben de officiële clubvlag van supporters van SC Heerenveen gestolen in de aanloop naar de wedstrijd vanavond in Groningen. Het doek van ongeveer 15 bij 15 meter, met pompeblêden en de woorden 'SC Heerenveen' en 'goal', is ontvreemd uit het Abe Lenstra-stadion.

De Groningers hebben de vlag symbolisch laten 'beschijten' door het Peerd van Ome Loeks. De supporters van beide clubs bedenken elk jaar rond de derby's ludieke acties. Een tegenactie van Heerenveenfans is er vooralsnog niet. "De wedstrijd leeft bij ons dit jaar helemaal niet", aldus een woordvoerder van supportersvereniging Nieuw Noord. (bron: Leeuwarder Courant, 19 maart 2004)


Peerd van Ome Loeks verricht aftrap van derby

Gisteravond is het startschot voor de noordelijke voetbalderby tussen Groningen en Heerenveen gegeven door het bekende Peerd van Ome Loeks. De onderlinge stand sinds de terugkeer van FC Groningen in de Eredivisie is nu 8-3 in het voordeel van de FC-aanhang.

Een alinea uit het persbericht dat de FC-fans verstuurden: "Voor deze actie vonden we een bijzondere icoon van het Groninger land bereid om zijn ongezouten mening te spuien over die friese club die zich meent de titel 'Trots van het Noorden' aan te moeten meten op basis van wat meevallende resultaten de afgelopen jaren. Enkele moedige Groningers brachten hem het megadoek dat de Friezen plegen te gebruiken bij hun wedstrijden en legden het onder zijn kont. Vervolgens wist het Peerd van Ome Loeks wel raad met dit vieze doekje en scheet bijna het complete doek onder. Dit alles onder het motto: 'Heel Groningen schijt op Heerenveen'." (bron: GIC, 19 maart 2004)


Groningen-fans stelen vlag Heerenveen

Groningen – Enkele fans van FC Groningen hebben, in het kader van de noordelijke derby die vrijdag in het Oosterpark wordt gespeeld, de megavlag van SC Heerenveen als ludieke actie gestolen.

Het enorme dundoek werd afgeleverd bij het Peerd van Ome Loeks om er zijn achterwerk mee af te vegen. De fans hebben beloofd de megavlag weer ongeschonden terug te geven aan de Friese club.


Pompeblêdden ludiek 'bemest'

HEERENVEEN/GRONINGEN - De beladen derby tussen FC Groningen en SC Heerenveen zorgt al jaren voor een ludiek vijandelijke sfeer tussen beide supporterskampen. Vrijdagavond staat de noordelijke derby tussen FC Groningen en SC Heerenveen op het programma. Deze keer hebben de fans van Groningen een grote vlag uit het Abe Lenstra-stadion van Heerenveen gestolen.

Alleen de diefstal ging de Groningers evenwel niet ver genoeg: het pompeblêdden-doek werd symbolisch 'bemest' door Het Peerd van Ome Loeks, een in Groningen bekend beeld. Vooral de Groningse supporters proberen al jarenlang de Friezen rond deze derby's te kijk te zetten. Inzet is de eretitel 'Trots van het Noorden'. (bron: ANP, verschenen in De Telegraaf en AD, 19 maart 2004)


Supporters Groningen tarten SC Heerenveen

HEERENVEEN/GRONINGEN (ANP) - De beladen derby tussen FC Groningen en SC Heerenveen zorgt al jaren voor een ludiek vijandelijke sfeer tussen beide supporterskampen. Deze keer hebben de fans van Groningen een grote vlag uit het Abe Lenstra-stadion van Heerenveen gestolen.

Alleen de diefstal ging de Groningers evenwel niet ver genoeg: het pompebledden-doek werd symbolisch 'bemest' door Het Peerd van Ome Loeks, een in Groningen bekend beeld.

Vrijdagavond staat de noordelijke derby tussen FC Groningen en SC Heerenveen op het programma. Vooral de Groningse supporters proberen al jarenlang de Friezen rond deze derby's te kijk te zetten. Inzet is de eretitel 'Trots van het Noorden'. (bron: Planet Internet, 19 maart 2004)

terug Foto's: Loeks


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl