Forum | Prikbord | Info | Links
 
Front Anti Abe - Anthony Lurling Matennaaier van het Jaar
Het begint langzamerhand een echte traditie te worden. Wederom hebben FC Groningen-supporters, als voorbereiding op de wedstrijd tegen de blauw-witte homo's, met een ludieke actie toegeslagen op Fries grondgebied. Dit keer werd er niet een groen-witte verfkwast gebruikt, maar een naaimachine voor de uitvoering van de actie. In het persbericht dat zij naar deze site stuurden leggen ze uit wat het doel van de actie is.

's Lands meest gehate voetballer ontvangt gepaste beloning in eigen voortuin

Anthony Lurling Matennaaier van het Jaar

SC Heerenveen-aanvaller Anthony Lurling is gisteren uitgeroepen tot Grootste Matennaaier van het Nederlandse betaald voetbal. De bijbehorende bokaal, een oerdegelijke mahoniehouten naaimachine (geïnspireerd door de rubriek van Barend en Van Dorp van weleer) uit 1745, is vannacht samen met een uitbundig spandoek door supporters van FC Groningen in de voortuin van de geboren buitelaar afgeleverd.

Lurling's voetbaltalent bracht de Brabander enkele jaren geleden naar Friesland. Daar maakte zijn nog veel grotere 'talent' om oprechte voetbalcollega's gele en rode kaarten aan te smeren, hem binnen afzienbare tijd tot de meest gehate voetballer op de Nederlandse velden.

In alle windstreken flikte hij zijn kunstje al eens. En ondanks een ongekende mate van impopulariteit bij het voetbalpubliek zet hij zijn wangedrag onverminderd voort. Bonaventure Kalou (Feyenoord), Peter van Vossen (De Graafschap), Hugo (FC Groningen), Stijn Vreven (FC Utrecht), Irvin Lee (AZ): het is slechts een minieme en volstrekt willekeurige greep uit de ware grabbelton aan voetballers die door Lurling's toneelspel onterecht de rode kaart kregen voorgehouden.


Zeurling

Zijn zielige klikverhaaltjes bij de scheidsrechter waren de hoofdoorzaak van zijn landsbrede bijnaam: Anthony Zeurling. Erger nog is het gekerm van de buitelaar als zijn tegenstander ook maar een zwaaibeweging in zijn richting maakt.

Bij FC Groningen-supporters staat de rode kaart die hij publiekslieveling Hugo jaren geleden op die manier aansmeerde, nog nadrukkelijk op het netvlies. Daarnaast waren recentelijk ook in Sittard en Doetinchem de scheldpartijen van het publiek niet van de lucht: met name de naam van Lothar Matthäus kreeg de kleine Friese vleugelspits veelvuldig naar zijn hoofd.


Hoop

Alle Nederlandse voetbalsupporters zijn het wel eens: Lurling is de grootste naaier van de vaderlandse velden. Onder het motto 'ere wie ere toe komt', hebben enkele fans van FC Groningen in de afgelopen nacht de 'beloning' op het huisadres van Lurling afgeleverd. De fans hopen dat de speler in het vervolg zijn naaipraktijken op het veld staakt en voortaan zijn overduidelijke kwaliteiten op dit gebied botviert op zijn zojuist verworven huishoudelijk apparaat. Uiteraard is Lurling zelf graag bereid om op deze eervolle bekroning te reageren. (Groningen, 19 april 2002)

Lurling naaide FC Groningen ook al eens. Daarom krijgt hij nu een leuke verrassing.

De trofee en het bijbehorende spandoek zijn afgeleverd op Lurlings huisadres.

De trofee en het bijbehorende spandoek zijn afgeleverd op Lurlings huisadres.

De trofee en het bijbehorende spandoek zijn afgeleverd op Lurlings huisadres.

De voordeur van huize Lurling. Jammer genoeg is er geen naamplaatje te bekennen.

De trofee en het bijbehorende spandoek zijn afgeleverd op Lurlings huisadres.

De trofee en het bijbehorende spandoek zijn afgeleverd op Lurlings huisadres.

De trofee en het bijbehorende spandoek zijn afgeleverd op Lurlings huisadres.

De trofee en het bijbehorende spandoek zijn afgeleverd op Lurlings huisadres.

De trofee en het bijbehorende spandoek zijn afgeleverd op Lurlings huisadres.
Ludiek startschot SC Heerenveen - FC Groningen gegeven

Afgelopen nacht hebben supporters van FC Groningen een ludiek startschot gegeven voor de derby SC Heerenveen - FC Groningen, die aanstaande woensdag gespeeld zal worden. In het persbericht dat de internetredactie ontving, maken de supporters melding van "een oerdegelijke mahoniehouten naaimachine (geïnspireerd door de rubriek van Barend en Van Dorp van weleer) uit 1745", die vannacht is bezorgd bij SC Heerenveen-speler Anthony Lurling. Hij is door de FC-fans uitgeroepen tot "Matennaaier van het Jaar". Ook plaatsten de fans een groot spandoek in de voortuin van "de geboren buitelaar".

In het 'juryrapport' maken de supporters melding van "zijn 'talent' om oprechte voetbalcollega's gele en rode kaarten aan te smeren". Voorbeelden die de jury geeft zijn Bonaventura Kalou (Feyenoord), Peter van Vossen (De Graafschap), Stijn Vreven (FC Utrecht), Irvin Lee (AZ) en Hugo (FC Groningen), die "door Lurling's toneelspel onterecht de rode kaart kregen voorgehouden".

"Bij FC Groningen-supporters staat de rode kaart die hij publiekslieveling Hugo jaren geleden op die manier aansmeerde, nog nadrukkelijk op het netvlies. Daarnaast waren recentelijk ook in Sittard en Doetinchem de scheldpartijen van het publiek niet van de lucht: met name de naam van Lothar Matthäus kreeg de kleine Friese vleugelspits veelvuldig naar zijn hoofd," meldt het persbericht.

"Onder het motto 'ere wie ere toe komt', hebben enkele fans van FC Groningen in de afgelopen nacht de 'beloning' op het huisadres van Lurling afgeleverd. De fans hopen dat de speler in het vervolg zijn naaipraktijken op het veld staakt en voortaan zijn overduidelijke kwaliteiten op dit gebied botviert op zijn zojuist verworven huishoudelijk apparaat".

Lurling zelf kon de actie maar weinig waarderen. Hij werd rond half zeven door een trimmer wakker gebeld. Aan de Leeuwarder Courant verklaarde hij: "Ik probeer er de humor van in te zien, maar het wordt steeds gekker. Er is geen schade aangericht, maar ze staan nu al bij je in de tuin. Dit is echt de grens. Straks verven ze je huis of steken ze je banden lek. Het moet nu ophouden. Hier past maar één antwoord: woensdag de winnende goal maken." (bron: Internetredactie FC Groningen; Tevens verschenen op Voetbalplus, 19 april 2002)


Lurling na 'grap': grens is nu bereikt

HEERENVEEN - Vanochtend om half zeven werd Anthony Lurling uit bed gebeld. Ik denk: "wat zullen we nou beleven?" Een trimmer die het huis van de aanvaller van SC Heerenveen passeerde, wilde even melden dat er 'iets' met de tuin aan de hand was. Lurling ging kijken en ontwaarde een flink spandoek met daarbij een ouderwetse naaimachine.

Het ging om een als grap bedoelde actie van FC Groningen-supporters. Op het groen-witte doek prijkte de tekst, hoe origineel onderhand: 'Lurling matennaaier'. Vandaar ook de naaimachine. "Die vindt m'n moeder wel mooi en anders verpats ik 'm op een rommelmarkt", lachte Lurling.

Hij kon de actie - bedoeld als 'opwarmer' voor de voor woensdag geplande derby SC Heerenveen - FC Groningen - maar matig waarderen. "Ik probeer er de humor van in te zien, maar het wordt steeds gekker. Er is geen schade aangericht, maar ze staan nu al bij je in de tuin. Dit is echt de grens. Straks verven ze je huis of steken ze je banden lek. Het moet nu ophouden. Hier past maar één antwoord: woensdag de winnende goal maken."

Anthony Lurling was twee jaar geleden in het treffen met FC Groningen betrokken bij een opstootje rond Hugo. De Braziliaan in Groningse dienst kreeg hierbij de rode kaart. Zaterdag nog werd Lurling voor 'matennaaier' uitgemaakt in het duel met De Graafschap. Arbiter Jol overlegde met de speler of hiervoor de wedstrijd gestaakt moest worden. Lurling wilde dat niet. (bron: Leeuwarder Courant, 19 april 2002)

Weer ludieke actie van supporters FC Groningen

HEERENVEEN - Supporters van FC Groningen hebben opnieuw een ludieke actie gehouden rond een wedstrijd tegen SC Heerenveen. De fans hebben donderdagnacht bij het huis van SC Heerenveen-spits Anthony Lurling een antieke naaimachine en een spandoek achtergelaten, met daarop de tekst 'Lurling Matennaaier'.

Volgens de Groningen-supporters is de Friese spits een geboren buitelaar. De supporters van beide ploegen hebben rond eerdere wedstrijden soortgelijke ludieke acties gehouden. Zo kreeg eerder het beeld van Abe Lenstra bij het stadion in Heerenveen de clubkleuren van FC Groningen en werd de middenstip van FC Groningen gestolen. FC Groningen speelt komende woensdag tegen SC Heerenveen. (bron: RTV Noord, 19 april 2002)


FC Groningen-supporters 'belonen' Friese aanvaller met naaimachine

Supporters van FC Groningen hebben afgelopen nacht de SC Heerenveen-aanvaller Anthony Lurling een bijzondere onderscheiding uitgereikt. Ze hebben hem uitgeroepen tot 'Grootste Matennaaier van het Nederlandse betaald voetbal'. De bijbehorende bokaal, een oerdegelijke mahoniehouten naaimachine uit 1745, is vannacht samen met een uitbundig spandoek door supporters van FC Groningen in de voortuin van de 'geboren buitelaar' afgeleverd.

Lurling's voetbaltalent bracht de Brabander enkele jaren geleden naar Friesland. Daar maakte zijn nog veel grotere 'talent' om oprechte voetbalcollega's gele en rode kaarten aan te smeren, hem binnen afzienbare tijd tot de meest gehate voetballer op de Nederlandse velden. In alle windstreken flikte hij zijn kunstje al eens. En ondanks een ongekende mate van impopulariteit bij het voetbalpubliek zet hij zijn wangedrag onverminderd voort, zo laten de FC Groningen supporters weten. Bonaventura Kalou, (Feyenoord), Peter van Vossen (De Graafschap), Hugo (FC Groningen), Stijn Vreven (FC Utrecht), Irvin Lee (AZ): het is slechts een minieme en volstrekt willekeurige greep uit de ware grabbelton aan voetballers die door Lurling's toneelspel onterecht de rode kaart kregen voorgehouden. Zo menen althans de FC Groningen-fans.

Bij FC Groningen-supporters staat de rode kaart die hij publiekslieveling Hugo jaren geleden op die manier aansmeerde, nog nadrukkelijk op het netvlies. Daarnaast waren recentelijk ook in Sittard en Doetinchem de scheldpartijen van het publiek niet van de lucht: met name de naam van Lothar Matthäus kreeg de kleine Friese vleugelspits veelvuldig naar zijn hoofd.

Onder het motto 'ere wie ere toe komt', hebben enkele fans van FC Groningen in de afgelopen nacht de 'beloning' op het huisadres van Lurling afgeleverd. De fans hopen dat de speler in het vervolg zijn naaipraktijken op het veld staakt en voortaan zijn overduidelijke kwaliteiten op dit gebied botviert op zijn zojuist verworven huishoudelijk apparaat. (bron: GIC, 19 april 2002)


Naaimachine voor Lurling

HEERENVEEN - Anthony Lurling, spits van SC Heerenveen, vond vrijdagochtend een groot spandoek en een antieke naaimachine in zijn voortuin. Fans van FC Groningen hadden deze attributen bij zijn huis gedeponeerd. Zij hebben Lurling uitgeroepen tot 'Matennaaier van het Jaar'. De fans spreken van een ludieke actie, die ertoe moet leiden dat de 'geboren buitelaar' zijn vermeende toneelspel op het veld staakt. (bron: ANP; Overgenomen door: Telegraaf, Dagblad van het Noorden en Volkskrant, 19 april 2002)


Lurling 'Matenaaier fan it jier'

Anthony Lurling is troch FC-Grinssupporters útroppen ta 'Matenaaier fan it jier'. In bokaal fan in houten naaimasine is troch FC Grins-supporters yn Lurling syn tún set mei in spandoek. Neffens de Grinzers hat Lurling in grut talint om 'oprjochte' fuotbalkollega's in reade kaart oan te smarren. De bynamme Zeurling tanket er oan 'zielige klikverhaaltsjes' by de skiedsrjochters. (bron: Omrop Fryslân, 19 april 2002)


Genaaid

Even dacht Anthony Lurling dat hij nog droomde toen hij de voordeur opende. In zijn voortuin trof de aanvaller van SC Heerenveen een naaimachine en een groot spandoek aan. Fans van FC Groningen waren verantwoordelijk voor deze actie. Ze riepen Lurling hiermee uit tot 'Matennaaier van het Jaar'. (bron: www.nu.nl, 19 april 2002)


Lurling gekozen tot 'naaimachine van het jaar'

Anthony Lurling is door de supporters van FC Groningen uitgeroepen tot 'Matennaaier van het jaar'. De aanvaller van aartsrivaal SC Heerenveen dankt de onderscheiding volgens het juryrapport van de Groningse supporters aan 'zijn talent om oprechte voetbalcollega's gele en rode kaarten aan te smeren'. Eén van die slachtoffers was vorig seizoen Hugo, middenvelder van Groningen.

Om hun actie kracht bij te zetten, plaatsten de supporters donderdagnacht een groot spandoek in de voortuin van Lurling, samen met een antieke naaimachine. De fans hopen dat hij in de toekomst "zijn overduidelijke kwaliteiten op dit gebied botviert op zijn zojuiste verworven huishoudelijke apparaat."

Lurling werd 's morgensvroeg door een voorbijganger geattendeerd op 'het cadeau'. Tegenover de Leeuwarder Courant verklaarde hij niet blij te zijn met de actie. "Ik probeer er de humor van in te zien, maar het wordt steeds gekker. Er is geen schade aangericht, maar ze staan nu al bij je in de tuin. Het moet nu ophouden."

De actie stookt het vuurtje tussen de twee rivaliserende clubs verder op. Woensdag staat namelijk de zwaarbeladen Noordelijke derby tussen SC Heerenveen en FC Groningen op het programma. Lurling heeft al besloten hoe hij revanche zal nemen op zijn criticasters. "Hier past maar één antwoord: woensdag de winnende goal maken", aldus Lurling. (bron: VI planet, 19 april 2002)


Naaimachine voor Lurling

Toen Anthony Lurling vanochtend wakker werd, de voordeur opendeed en z'n tuin inkeek, stond hem daar een wel heel aparte verrassing te wachten. In de vroege ochtend hadden een aantal FC Groningen-supporters een spandoek met daarop de tekst ' Lurling matennaaier' geplaatst, met daarbij een ouderwetse naaimachine. De actie is een opwarmertje voor de wedstrijd van aanstaande woensdag, in Heerenveen. Met de actie wilden de supporters benadrukken dat Lurling de grootste matennaaier van de Nederlandse velden is, zoals vorig jaar Hugo het veld werd uitgestuurd nadat de Braziliaan van Groningen Lurling belaagd had.

Lurling kon de actie maar matigjes waarderen. "Ik probeer er de humor van in te zien, maar het wordt steeds gekker," aldus de linksbuiten. "Er is geen schade aangericht, maar ze staan nu al bij je in de tuin. Dit is echt de grens. Straks verven ze je huis of steken ze je banden lek. Het moet nu ophouden. Lurling is echter vastbesloten passend te antwoorden op de actie. "Hier past maar één antwoord: woensdag de winnende goal maken.'' Maar wat ons betreft trapt hij er nog even twee in natuurlijk.

Afgelopen zaterdag was Lurling nog het lijdend voorwerp in Doetinchem. Het Gelders publiekse maakte de Brabander onder meer uit voor 'kankerlijer', al wordt in de Nederlandse pers slechts gesproken over 'matennaaier'. Het lijkt ons echter niet dat Jol daarover in overleg treedt met Lurling, of deze de wedstrijd gestaakt wil hebben. Reden van de spreekkoren was de rode kaart die Peter van Vossen in de wedstrijd in Heerenveen kreeg nadat de Zeeuw Lurling in het oog zou hebben gestoken met de vingers. (bron: sc Heerenveen Fansite, 19 april 2002, Niels)


Anthony de Matennaaier

De voetbalcompetitie is nog niet afgelopen, maar SC Heerenveen-speler Anthony Lurling heeft zijn eerste prijs al te pakken De vleugelspits werd deze week door supporters van FC Groningen verkozen tot 'Grootste Matennaaier van het Nederlandse Betaald Voetbal'. De bijbehorende trofee - een antieke mahoniehouten naaimachine - en een groot spandoek werden in de nacht van donderdag op vrijdag in de tuin van de geboren buitelaar gezet.

In het juryrapport wordt Lurlings talent om collega's gele en rode kaarten aan te smeren geroemd. Bonaventura Kalou, Peter van Vossen, Stijn Vreven en onze eigen Hugo kunnen daarover meepraten. De tuimelaar heeft niet alleen in Groningen een bedenkelijke reputatie. In Sittard en Doetinchem wordt de toneelspelende aanvaller steevast Lothar Matthaus genoemd. Aanstaande woensdag staat de wedstrijd SC Heerenveen - FC Groningen op het programma. Verdedigers van de FC: u bent gewaarschuwd! (bron: DvhN, 20 april 2002, Sander van der Werff)


Lurling 'ist nicht dabei' aanstaande woensdag

Anthony Lurling, speler van SC Heerenveen, zal aanstaande woensdag geen sportieve wraak kunnen nemen in de wedstrijd SC Heerenveen - FC Groningen. Hij ontving zaterdagavond tweemaal geel in de wedstrijd tegen Roda JC. Lurling -die tot vanavond vier maal geel ontving in de competitie- werd reeds in de blessuretijd bestraft met geel na een opstootje met Roda- speler Lachambre. Even later meende Lurling arbiter Sterk opzij te moeten duwen. Dat kostte hem opnieuw geel en een vervroegde douchebeurt.

Geen sportieve wraak dus, en dat lag niet in de lijn van Lurlings bedoelingen. Afgelopen vrijdagochtend had hij nog gezegd graag de winnende goal tegen FC Groningen te willen scoren. In de nacht van donderdag op vrijdag plaatsen supporters van FC Groningen namelijk een naaimachine in de tuin van Lurling, als beloning voor het behalen van de prijs "Matennaaier van het Jaar 2002".

Het rijtje Bonaventura Kalou (Feyenoord), Peter van Vossen (De Graafschap), Stijn Vreven (FC Utrecht), Irvin Lee (AZ) en Hugo (FC Groningen) krijgt dus een opmerkelijke aanvulling: Anthony Lurling (SC Heerenveen) zelf. Duidelijk is immers, dat de enige speler die Lurling zaterdagavond naaide, zichzelf is! Komende week heeft Lurling dus tijd genoeg om te oefenen op zijn nieuwe naaimachine. (bron: Internetredactie FC Groningen, 20 april 2002)

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl