Forum | Prikbord | Info | Links
 
Front Anti Abe - Poort naar de Trots van het Noorden geopend
Onbekende FC Groningen-supporters hebben in de nacht van woensdag op donderdag een viaduct in de buurt van Heerenveen een fris nieuw kleurtje gegeven. In het persbericht dat zij anoniem naar deze site stuurden leggen ze uit wat het doel van deze actie is.

Persbericht

Poort naar de Trots van het Noorden geopend

Friesland weet het ook weer: FC Groningen is de Trots van het Noorden.

Sinds afgelopen nacht is de uitgang van Heerenveen opgefrist met heldere groenwitte kleuren. Bovenop de ruim vijftig meter brede poort prijkt in duidelijke letters de tekst 'FC Groningen Trots van het Noorden Forever'.

De bedoelde poort, een viaduct over de A7, staat bij de afslag Tjalleberd, aan de rand van Heerenveen. Toeschouwers van de BVO uit dat dorp zullen aanstaande zondag, wanneer zij het Oosterpark zullen bezoeken, al meteen in hun achtertuin met de neus op de feiten worden gedrukt.

'We hebben ons laten inspireren door de zeer geslaagde Abe-actie van vorig jaar', aldus een van de initiatiefnemers, die om begrijpelijke redenen anoniem wenste te blijven. 'Het geeft echt een kick om onze creativiteit op deze manier uit te leven. Zo hebben de Friezen er ook nog wat aan. Zelf zijn ze tot op heden niet in staat gebleken om enige vorm van creativiteit aan de dag te leggen.'


Supporters verven viaduct groen en wit

HEERENVEEN - FC Groningen-supporters hebben een viaduct over de A7 bij Heerenveen groen en wit geschilderd. Ook is er een tekst "FC Groningen, Trots van het Noorden Forever" op het viaduct geschilderd. De fans van FC Groningen pesten hiermee de supporters van sportclub Heerenveen. Komende zondag speelt FC Groningen in het Oosterpark tegen de Friese club. Vorig jaar werd bij het stadion het standbeeld van de Friese held Abe Lenstra groenwit geverfd door FC Groningen-supporters. (bron: RTV Noord Interneteditie, 18 oktober 2001)


FC Groningen-supporters kalken poort SC Heerenveen groen-wit

Supporters van FC Groningen hebben vanmorgen een stunt uitgehaald bij het stadion van SC Heerenveen in Heerenveen. Dat laten zij weten in een aan de Groninger Internet Courant gerichte persverklaring. De stunt komt aan de vooravond van de derby FC Groningen - Heerenveen, aanstaande zondag. Sinds afgelopen nacht is de uitgang van Heerenveen 'opgefrist' met heldere groenwitte kleuren, aldus anonieme supporters van FC Groningen. Bovenop de ruim vijftig meter brede poort prijkt in duidelijke letters de tekst 'FC Groningen Trots van het Noorden Forever'.

De bedoelde poort staat bij de afslag Tjalleberd, aan de rand van Heerenveen. Toeschouwers van de BVO uit dat dorp zullen aanstaande zondag, wanneer zij het Oosterpark zullen bezoeken, al meteen in hun achtertuin met de neus op de feiten worden gedrukt. 'We hebben ons laten inspireren door de zeer geslaagde Abe-actie van vorig jaar', aldus een van de initiatiefnemers, die om anoniem wenst te blijven. 'Het geeft echt een kick om onze creativiteit op deze manier uit te leven. Zo hebben de Friezen er ook nog wat aan. Zelf zijn ze tot op heden niet in staat gebleken om enige vorm van creativiteit aan de dag te leggen'. (bron: GIC, 18 oktober 2001)


Fans van FC Groningen slaan hard toe op vijandelijk terrein

Het is zo langzamerhand een beetje een traditie geworden. Supporters van FC Groningen penetreren daags voor de wedstrijd tegen aartsrivaal Heerenveen de provincie Friesland en slaan toe met de verfkwast. De gehate groenwitte kleuren van de FC zijn de fans van Heerenveen een doorn in het oog. En dan nog wel op eigen grond. Gistermorgen was het weer raak. Supporters pakten het dit keer groots aan.

Ze verfden notabene de 'ingangspoort van Heerenveen' groenwit. Bovenop het ruim vijftig meter brede viaduct bij de afslag Tjalleberd staat in duidelijke zwarte letters de tekst 'FC Groningen Trots van het Noorden Forever'. Fans van Heerenveen kunnen er zondag op weg naar het Oosterpark niet onderuit. Zij worden al vroeg geconfronteerd met de kleuren van de tegenstander.

Een woordvoerder van de fans liet weten geïnspireerd te zijn door de zeer geslaagde Abe-actie van vorig jaar. "Het geeft echt een kick om onze creativiteit op deze manier uit te leven. Zo hebben de Friezen er ook nog wat aan. Zelf zijn ze tot op heden niet in staat gebleken om enige vorm van creativiteit aan de dag te leggen." (bron: GD, 18 oktober 2001)


Weer ludieke actie FC Groningen-supporters

Vanochtend ontving de redactie van VoetbalPlus.nl een e-mail van 'groenwit viaduct'. Daarin maakt een anonieme groepering melding van een ludieke actie, die afgelopen nacht is uitgevoerd. FC Groningen-supporters hebben een viaduct net buiten Heerenveen versierd.

Persbericht van de actiegroep:


Sinds afgelopen nacht is de uitgang van Heerenveen opgefrist met heldere groenwitte kleuren. Bovenop de ruim vijftig meter brede poort prijkt in duidelijke letters de tekst "FC Groningen Trots van het Noorden Forever".

De bedoelde poort staat bij de afslag Tjalleberd, aan de rand van Heerenveen. Toeschouwers van de BVO uit dat dorp zullen aanstaande zondag, wanneer zij het Oosterpark zullen bezoeken, al meteen in hun achtertuin met de neus op de feiten worden gedrukt.

"We hebben ons laten inspireren door de zeer geslaagde Abe-actie van vorig jaar", aldus een van de initiatiefnemers, die om begrijpelijke redenen anoniem wenste te blijven."Het geeft echt een kick om onze creativiteit op deze manier uit te leven. Zo hebben de Friezen er ook nog wat aan. Zelf zijn ze tot op heden niet in staat gebleken om enige vorm van creativiteit aan de dag te leggen." (bron: voetbalplus.nl, 18 oktober 2001)Uit: reclamefolder Adfo Movere.

Fans van FC Groningen getuigen van hun clubliefde op het viaduct bij Tjalleberd (LC).

De fans van FC Groningen hebben er zin in. Dit weekend spelen hun helden thuis tegen SC Heerenveen. Om de aanhangers van de Friese club te stangen, reisden de Groningers naar het viaduct bij Tjalleberd over de A7 en verfden het in groenwitte kleuren. In grote letters schreven ze erbij: FC Groningen Trots van het Noorden Forever...

..."Het geeft een kick om onze creativiteit op deze manier uit te leven", mailt een FC Groningen-fan die niet uit de anonimiteit durft te treden. Vorig jaar bekladden de Groningers tot hun eigen grote vreugde het Abe-beeld. Ietwat zuurtjes wordt opgemerkt dat "de Friezen tot op heden niet in staat zijn gebleken om enige vorm van creativiteit aan de dag te leggen." (bron: LC, 19 oktober 2001)


Staartje


Friezen gewaarschuwd voor 'Hel van het Noorden'

Volgens supporters van FC Groningen is de Hel van het Noorden te vinden in Groningen, in het Oosterparkstadion, wel te verstaan. Dat hebben ze met enorme letters op deze brug bij Heerenveen gekalkt. De Groningers hopen zo de Friezen angst aan te jagen, wanneer SC Heerenveen volgend weekend naar Groningen komt. Maar de supporters slaan weliswaar stoere taal uit. FC Groningen zelf bakt er weinig van. Het woord 'Hel van het Noorden' kan daarom wellicht beter vervangen worden in 'Hemel van het Noorden', want clubs die in het Oosterparkstadion spelen krijgen daar heel wat punten cadeau en rijden dankbaar huiswaarts. (bron: GIC, 19 oktober 2001)


Goedemiddag,

Ik reageer even naar aanleiding van het bovenstaande stuk op uw Internetsite. Of iemand had zijn leesbril niet op, of er is sprake van totale desinteresse om over dit onderwerp te schrijven, want op het viaduct staat toch echt "Trots van het Noorden", en niet "Hel van het Noorden", waarmee ook meteen de strekking van het verhaal compleet waardeloos geworden is.

Des te aparter is het, dat op de Groninger Internet Courant een dag ervoor (gisteren dus) een bericht stond met wel de juiste tekst van het viaduct, overgenomen uit een persbericht. Hetzelfde nieuws van het beschilderen van een viaduct wordt dus twee keer gebracht, maar de tweede keer is het heel anders van toon, en bovendien onjuist. Misschien een leuk bedoelde aanzet tot zowaar eens een kritische noot op de Groninger Internet Courant, maar die is in mijn ogen dan volkomen mislukt.

Dat u het heeft over het feit dat andere clubs de punten in het Oosterpark cadeau krijgen, onderstreept nog eens dat u niet op de hoogte bent van de feiten en uw klaarblijkelijke desinteresse voor FC Groningen. En dat voor notabene de GRONINGER Internet Courant!

Met vriendelijke groet, Harris


Dank voor uw reactie;

U heeft inhoudelijk gelijk: het gaat om Trots van het Noorden.

Maar u bent wel erg snel geprikkeld als je een keer een minder positief stukje schrijft. Nogmaals: inhoudelijk heeft U gelijk, maar het komt wel wat erg verbitterd over. En dat vanwege één (mislukt, dat geef ik toe) grapje.

Met vriendelijke groet en dank voor Uw reactie, GIC

terug Foto's: diversen


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl