Forum | Prikbord | Info | Links
 
FC Groningen - RBC Roosendaal, 28 november 2003

"Grunn by Night 2003"


Er is iets met avondwedstrijden. De laatste jaren waren de duels waarvoor werd afgeweken van de vertrouwde zondagmiddag altijd extra sfeervol en leken ze ook altijd extra spectaculair te zijn. Het beste voorbeeld is uiteraard FC Groningen – De Graafschap van vorig seizoen, oftewel de 'Wedstrijd van het Licht'. Letterlijk omdat de lichtmasten tot twee keer toe uitvielen en figuurlijk omdat dat treffen de ommekeer betekende na één van de FC's slechtste seizoen starten ooit. Ook eerder dit jaar, thuis tegen Vitesse, betekende een avondwedstrijd een kolkend Oosterpark en een mooie wedstrijd met goed resultaat. Nu er wederom een avondwedstrijd op het programma staat, tegen RBC, dient hier natuurlijk door het UFT op ingespeeld te worden.

De titel van de actie is duidelijk: "Grunn by Night". Met 1000 sterretjes zal de sterrenhemel boven de stad worden uitgebeeld en daaronder zullen de grote banners van de Martinitoren, het Stadswapen en het Peerd van Ome Loeks op hen beurt die stad dan weer uitbeelden. Ook de eenmalige terugkeer van Pius Ikedia mag natuurlijk niet genegeerd worden. De manier waarop de Nigeriaan hier vertrok verdient toch zeker geen schoonheidsprijs en dat mag hem natuurlijk nog weleens duidelijk worden gemaakt. "Piu$: No Respect for us? No Respect for you!" luidt de simpele doch duidelijke boodschap die op West wordt opgehangen.

Besloten wordt om de sterretjes, voorzien van een klein instructiebriefje, uit te delen bij drie verschillende ingangen naar de West-tribune toe. Ruim vijftien man zijn vanaf vijf uur 's middags paraat om deze actie tot een goed einde te brengen. Vanaf zes uur gaan de poorten open en dienen de 1000 'sterren' dus verdeeld te worden. Het is altijd spannend of een actie slaagt of faliekant mislukt, zeker als je wat nieuws uitprobeert. Zullen ze massaal te vroeg worden afgestoken? Heeft iedereen wel vuur bij de hand? Afwachten maar weer.

Vlak voor het moment-supreme duiken de eerste sterren al aan 'de hemel' op. Wanneer de 22 het veld betreden volgt gelukkig de grote meerderheid zodat de actie afgedaan kan worden als redelijk geslaagd. Slechts het Peerd van Ome Loeks lijkt er niet helemaal zin in te hebben en komt niet duidelijk omhoog. De spelers nemen hun positie's in en aan de hemel zijn opeens wel heel veel vallende sterren te zien. De wens voor een overwinning zal ook vandaag weer uitkomen. (bron: d'Olle Grieze, december 2003)

De uitvoering.

De uitvoering.

terug Foto's: © Harris


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl