Forum | Prikbord | Info | Links
 
Gelukkig hebben we de foto's nog
Titel: Gelukkig hebben we de foto's nog...
Auteurs: Evert van Dijk, Martin Groenewold,
Corné Sparidaens, Kees van de Veen
ISBN: 9789033005978
Uitgever: Uitgeverij Noordboek
Pagina's: 112
Datum uitgave: 18 maart 2007
Bindwijze: paperback
Prijsindicatie: € 15,00

Titelinformatie


Volledige titel: Gelukkig hebben we de foto's nog. Afscheid en sloop van Stadion Oosterpark


Beschrijving


Maart 2007: een gapend gat midden in de woonwijk Oosterpark. Opeens is het voorgoed verdwenen, het oude voetbalstadion van FC Groningen middenin de woonwijk Oosterpark. De plek waar de club hoogte- en dieptepunten kende. Waar voetballers groot en bekend werden, waar de fans juichten en huilden. Ruim zeventig jaar werd er gevoetbald op deze plek. Hier beleefde de club vele hoogte- en dieptepunten, werden voetballers groot en bekend, juichten en huilden de fans. Een historisch voetbalbolwerk dat in korte tijd is verworden tot een kale vlakte.

Maar 'Gelukkig hebben we de foto's nog'. Dankzij drie fotografen van Dagblad van het Noorden is het Stadion Oosterpark in al zijn facetten vastgelegd. De markante plekken in en rond het stadion, de historische laatste wedstrijden en opmerkelijke beelden van de sloop. Een bijzonder fotoalbum als eerbetoon en als blijvende herinnering.

Op zondag 18 maart werd het fotoboek "Gelukkig hebben we de foto's nog...- Afscheid en sloop van Stadion Oosterpark" gepresenteerd in de Euroborg in Groningen en werden de eerste exemplaren aangeboden aan FC Groningen-directeur Hans Nijland en aan het elftal van FC Groningen.

Het boek is samengesteld door Evert van Dijk en Martin Groenewold van het Dagblad van het Noorden, met medewerking van de fotografen Corné Sparidaens en Kees van de Veen. Het bevat bijzondere foto's van het oude Oosterparkstadion, van de laatste wedstrijd in het Oosterpark en van de sloop. Als extraatje is een cd-rom bijgevoegd met het lied "Oosterpark 2011" en een videoclip met stadionbeelden.

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl