Forum | Prikbord | Info | Links
 
Europapark, van Linie tot Euroborg
Titel: Europapark, van Linie tot Euroborg
Auteur: Beno Hofman
ISBN: 9789077548394
Uitgever: Noordboek, Assen
Pagina's: 120
Datum uitgave: 16 september 2006
Bindwijze: hardcover
Prijsindicatie: € 14,00

Titelinformatie


Volledige titel: Europapark, van Linie tot Euroborg


Beschrijving


De geschiedenis van een nieuwe stadswijk en de plek waar FC Groningen voetbalt. Deel 9 uit de serie 'Groningen van alle tijden'.

Het Europapark is voor velen het gebied van FC Groningen en het nieuwe voetbalstadion. Maar het Europapark is meer dan voetbal alleen. Een gebied waar werken, wonen, schoolgaan en recreëren hand in hand gaan. Een nieuwe wijk, gebouwd in een gebied met een rijke historie.

In de uitgave Europapark – Van Linie tot Euroborg vertelt stadshistoricus Beno Hofman de eeuwenoude geschiedenis van het gebied, die teruggaat tot voor het begin van de jaartelling. De huidige woonwijk De Linie is verrezen op de plek waar in de zeventiende eeuw een belangrijk verdedigingsbolwerk lag, de Helperlinie. De recente ontwikkelingen van het woongebied worden in het boek uitgebreid in beeld gebracht.

Vlaggenschip van het gebied is het stadion van FC Groningen, in de landelijke pers al respectvol betiteld als 'De Groene Kathedraal'. Er wordt in dit boek dan ook volop gevoetbald. De verscheidene stadions die in het verleden in de stad hebben gestaan, passeren de revue. Maar ook de bouw van het nieuwe stadion en de ingrijpende verhuizing van het Oosterpark naar de Euroborg worden belicht. Veel aandacht gaat uit naar het succesvolle eerste seizoen van de FC in hun nieuwe voetbaltempel – geïllustreerd met foto's van Andy Zuidema.

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl