Forum | Prikbord | Info | Links
 
Laat ons weer eens juichen
Titel: Laat ons weer eens juichen
Auteur: Piet van Dijken & Jan-Henk Zandberg
ISBN: 9029514442
Uitgever: Uitgeverij De Arbeiderspers
Pagina's: 160
Datum uitgave: 21 oktober 1996
Bindwijze: paperback
Prijsindicatie: Ä 13,63

Titelinformatie


Volledige titel: Laat ons weer eens juichen, het verhaal van 25 jaar FC Groningen


Beschrijving


Verbijsterd was de familie van een toegewijde supporter toen na zijn dood bleek dat de hele erfenis naar FC Groningen ging. Voorzitter Renze de Vries liet van die twee ton een parkeerplaats aanleggen, waar nu de bobo's hun BMW's en de spelers hun Opel Calibra's parkeren.

Piet van Dijken (Stadjer, columnist en tv-maker) en Jan-Henk Zandberg (Stadjer en journalist) roepen de melancholie en de bezieling, de koorts en het onverklaarbare chauvinisme achter de club 'uit Stad' op.

Jarenlang zaten ze te midden van de amechtig knorrende seizoenkaarthouders op de tribune en beleefden de roes van de Europacup, de schaamte van de eerste divisie en het uitzinnige leedvermaak over een vernederd Ajax, de club uit die andere metropool. Ze aten erwtensoep in Huize Renze de Vries, zagen 'Mr. FC Groningen' Piet Fransen vissticks met aardappelen bereiden, ontdekten in MacedoniŽ wat er schuilt achter Milko Djurovski's spiegelende zonnebril, en vragen zich nog immer af waarom Ronald Koeman niet terugkeerde.

In niet toevallig elf hoofdstukken vatten de auteurs de stad Groningen op de zondagmiddag samen. In het Oosterpark sluiten de rijen zich. Daar ruikt het gras naar de suikerbietencampagne, het verschraalde bier in de studentenkroegen, de 'Old Spice' van het bestuur en het zweet van de spelers. En altijd wanneer tegen vier uur de hamburgers in het vet gegooid worden en de kerkklok aan de Vinkenstraat gaat luiden, ja, dan begint het spookachtige Groninger kwartiertje. Al 25 jaar.

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl