Forum | Prikbord | Info | Links
 
25 jaar FC Groningen
Titel: 25 jaar FC Groningen
Auteurs: Henk Poker, Gerard Kuilman, e.a.
ISBN: 9052941394
Uitgever: Uitgeverij Profiel, Bedum
Pagina's: 192
Datum uitgave: juli 1996
Bindwijze: hardcover
Prijsindicatie: Ä 16,00

Titelinformatie


Volledige titel: 25 jaar FC Groningen, 25 jaar voetbalgeschiedenis

Het boek is een initiatief van de Supportersvereniging FC Groningen.


Voorwoord


25 jaar FC Groningen. 25 jaar voetbalgeschiedenis. Een terechte titel of niet? Dat laten we graag aan u, als lezer, over. Feit is wel dat FC Groningen in de afgelopen 25 jaar altijd voor gespreksstof heeft gezorgd en niet alleen in het noorden van Nederland. In heel Nederland, zelfs tot in Europa en AziŽ, viel de club op. Zo was het debuut in de Europacup onvergetelijk, toen grootmachten als Atletico Madrid en Inter Milaan de handen meer dan vol hadden aan dat kleine cluppie uit Noord-Nederland. Natuurlijk waren er ook de eerste prof-voetbalstappen van de gebroeders Koeman in het Oosterparkstadion, kwam met Fandi een parel uit Zuid-Oost AziŽ en deed Milko Djurovski soms wonderbaarlijke dingen met een bal.

Uiteraard was en is FC Groningen een voetbalclub als alle andere, dus werden er ook trainers op straat gezet, waren er financiŽle problemen, namen de besturen niet altijd de juiste beslissingen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar een opvallend gegeven in die afgelopen 25 jaar is dat het publiek, met uitzondering van een paar seizoenen, de weg naar het Oosterpark altijd heeft kunnen vinden.

Onder 'Theo de Topper' begon FC Groningen destijds aan een imposante opmars en kwamen gerenommeerde eredivisie-teams met de staart tussen de benen naar het Oosterpark-stadion, dat begin jaren tachtig niet voor niks "de hel van het Noorden" werd genoemd. FC Groningen was en is een club waar in het betaalde voetbal rekening mee wordt gehouden. Op de ťťn of andere manier spreekt de FC bij veel mensen aan en dat is een feit dat gekoesterd mag worden.

Niemand kon 25 jaar geleden voorzien dat FC Groningen voetbalgeschiedenis zou gaan schrijven. Hoe de club er over 25 jaar voorstaat, kan ook niemand voorspellen. Maar dat het wel en wee van de Trots van het Noorden vele gemoederen bezig zal blijven houden, staat wel vast. De vele duizenden die in al die jaren de tribunes bevolkten, zullen dat ongetwijfeld beamen. Veel lees- en kijkplezier. (Gerard Kuilman en Henk Poker)

Meer informatie: Profiel Uitgeverij

terug


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl