Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Vernieuwde website in de lucht 19 november 2004
Na een proces, dat al in april startte, is vandaag dan eindelijk een geheel vernieuwde TrotsvanhetNoorden.nl online gezet. Niet alleen is de layout enigszins aangepast, maar ook de techniek achter de site is compleet vernieuwd.

Uiteindelijk heeft het allemaal dus ongeveer een half jaar geduurd voordat de vernieuwde site eindelijk online kon. Niet dat het proces zo moeizaam verliep, maar vooral door tijdgebrek wilde het soms niet even hard opschieten.

Maar wat is er dan allemaal veranderd eigenlijk? Om te beginnen: waar de oude site uitsluitend gebruik maakte van losse html-bestanden, is de complete inhoud van de nieuwe site in een database gepropt. Dat er gebruik wordt gemaakt van een database, heeft een aantal voordelen: de informatie is sneller toegankelijk en bepaalde informatie kan gemakkelijk op meerdere pagina's op de site getoond worden. Bovendien wordt het bijhouden van de informatie ook versimpeld.

De site is qua techniek dus weer compleet vanaf het begin opnieuw opgebouwd. De inhoud van de site is echter wel gewoon hetzelfde gebleven, op enkele verbeteringen na... Zo kan er niet meer rechtstreeks op nieuwsberichten worden gereageerd. Nou gebeurde dat al vrijwel niet, en dat geeft wel aan dat er eigenlijk weinig behoefte was aan een dergelijke manier van reageren.

Daar is echter wat anders voor in de plaats gekomen: een reactieformulier onder de fotoverslagen. Voortaan (te beginnen bij het eerstvolgende fotoverslag) kan er rechtstreeks gereageerd worden op het fotoverslagen en hoeft er niet meer uitgeweken te worden naar het gastenboek.

Verder is het nieuwsarchief veel toegankelijker gemaakt met een sorteerfunctie per maand. Op die manier kun je gemakkelijk nog eens oude berichten teruglezen. Sowieso is het de bedoeling om meer supportersnieuws te gaan brengen. Geen ingegroeide teennagels of mogelijke opstellingen, maar informatie over bijvoorbeeld de kaartverkoop voor uitwedstrijden.

Ook is er onderaan de site een betrouwbaardere teller geplaatst dan de Nedstat-teller, die soms wel erg optimistisch en niet altijd even nauwkeurig is. Met behulp van een logfile wordt nu nauwkeurig bijgehouden hoeveel bezoekers er op de site komen. De Nedstat-teller is er nog wel, maar alleen te zien op de homepage, helemaal onderaan. Uiteindelijk zal die teller vermoedelijk steeds meer zijn waarde gaan verliezen.

We hopen dat je veel plezier blijft beleven aan deze website.
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl