Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Aanstaande zaterdag: verkeersdrukte verwacht 22 oktober 2008
Bezoekers aan de wedstrijd FC Groningen - Sparta moeten zaterdag rekening houden met ernstige verkeershinder. Die waarschuwing geeft directeur Hans Nijland van FC Groningen in zijn wekelijkse nieuwsbrief af. Er zijn namelijk werkzaamheden aan het Julianaplein en bovendien rijden er geen treinen tussen Assen en Groningen.

Nijland adviseert bezoekers van de voetbalwedstrijd eerder dan normaal van huis te vertrekken. Anders lopen ze het risico het begin van de wedstrijd te missen:

"Bezoekers aan Euroborg moeten zaterdag rekening houden met verkeershinder. Dit geldt vooral voor wegverkeer uit zuidelijke richting, de richting Drachten. Zoals bekend, wordt er gewerkt aan de belangrijkste verkeersader richting de stad, het knooppunt Julianaplein. Er zullen omleidingroutes worden ingesteld, maar vorig weekend toen er eveneens aan het knooppunt werd gewerkt leidde dit al tot vertragingen en toen was er nog geen evenement dat 20.000 bezoekers trok. De politie heeft ons laten weten dat veel mensen door de stad gingen rijden, in plaats van de omleidingroutes te volgen. Gevolg hiervan was dat de stad potdicht kwam te zitten en het verkeer langdurig volledig vast stond. Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.ringgroningen.nl.

Ook het treinverkeer van station Assen naar het centraal station van Groningen ligt komend weekeinde stil. Het vervoer van passagiers uit die richting zal geschieden middels touringcars van Drenthe Tours. Kortom: onze dringende advies is om ruimschoots op tijd van huis te gaan, dus eerder dan normaal, anders loopt u een serieuze kans te laat te arriveren voor de wedstrijd, waarvan de aftrap om 19.45 uur zal zijn."

Bron: FC Groningen
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl