Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Nuttige winst op FC Den Bosch 14 november 2004
FC Groningen heeft vanmiddag de derde thuiswedstrijd op rij gewonnen. In het Oosterparkstadion werd ditmaal FC Den Bosch verslagen: 3-1

Met de overwinning mag FC Groningen de handen dichtknijpen. Want voordat de drie treffers totstandkomen, is men al door het oog van de naald gekropen. FC Groningen speelt namelijk erg slap in de eerste helft en FC Den Bosch kan er af en toe gevaarlijk uitkomen.

Het is dan ook niet onverdiend dat de gasten na ongeveer twintig minuten aan de leiding komen. De bal kan van ruim buiten het strafschopgebied fraai in de bovenhoek worden gemikt en Roorda is kansloos. Na de 0-1 gaan de Brabanders op zoek naar meer en bijna slagen ze in hun opzet. Haemhouts krijgt de bal en probeert in de draai in te schieten. Hij schampt de bal en bij zijn tweede inzet raakt bij Roorda, waarna Seedorf op kan ruimen. FC Groningen ontkomt...

Op slag van rust denkt iedereen dat de gelijkmaker valt. Mathias Florén loopt vrij richting het Bossche doel en geeft de bal uiteindelijk af aan Salmon, die de bal onder keeper Van Strien doorschuift. Even klinkt er gejuich in het Oosterpark, maar op het laatste moment wordt de bal nog uit het doel gewerkt door Beekmans.

Na de rust speelt FC Groningen op eens een stuk feller. Er wordt vlot gecombineerd en de Brabantse gasten worden onder druk gezet. Eerst verdedigt Biyadat voetballend uit, maar de bal komt voor de voeten van Danny Buijs. Hij stelt Salmon in de gelegenheid om de gelijkmaker binnen te knallen: 1-1. Dat gebeurt in de 56e minuut.

Drie minuten later bouwt Van Gessel aan een aanval door de bal op te drijven richting de zestien van Den Bosch. Hugo -die met één briljante voetbeweging een mindere wedstrijd goedmaakt- geeft het balletje breed op Danny Buijs, die als een volleerde spits de bal over keeper Van Strien stift: 2-1.

In de 75e minuut beslist FC Groningen de wedstrijd. FC Den Bosch laat -na een schot van Buijs- de bal vrij liggen in de eigen zestien. De bal wordt tussen de benen van Verhaegh weggepikt en belandt voor de voeten van Mathias Florén. Hij haalt keihard uit en knalt de bal fraai tegen de touwen: 3-1.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd raakt Nevland geblesseerd en het is duidelijk dat hij niet verder kan. Hij wordt vervangen door Kassim Bizimana. De spits van Jong Groningen maakt een zeer kort optreden in het Oosterpark, want na zijn eerste actie moet hij alweer vertrekken. Uneken heeft zich in een weliswaar fel duel als een stervende zwaan laten vallen en ziet waarschijnlijk ook tot zijn verbazing dat Sterk zelfs een rode kaart uit zijn borstzak tovert. Iedereen is in rep en roer en Bizimana gaat in tranen naar de douche. De verdediger van FC Den Bosch weet niet hoe snel hij weer binnen de lijnen moet komen, want van een blessure is niet echt sprake.

In de laatste minuten van de wedstrijd kan FC Den Bosch aanvallend echter niks meer uitrichten en laten Danny Buijs en Stefano Seedorf nog een staaltje tijdrekken zien op het veld voor ZI. Dan fluit scheidsrechter Sterk af en wint FC Groningen wederom. Twaalf punten uit 5 wedstrijden, geen gekke score.

Opstelling FC Groningen: Roorda; Buijs, Matthijs, Kruiswijk, Florén; Krstev, Seedorf, (C) Van Gessel, Hugo (90' Fledderus); Salmon, Nevland (84' Bizimana)

Opstelling FC Den Bosch: Van Strien, Verhaegh, (C) Uneken, Beekmans, Snoyl, Van den Ouweland, Cas, Biyadat (76' Mourad), Van de Laak, Schulp, Haemhouts (46' Powel)

Scoreverloop: 22' Van den Ouweland (Van de Laak) 0-1, 56' Salmon (Buijs) 1-1, 59' Buijs (Hugo) 2-1, 75' Florén 3-1

Scheidsrechter: Sterk

Toeschouwers: 12.258
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl