Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Plan B voor Euroborg: appartementencomplex 4 oktober 2008
De krappe behuizing van FC Groningen stond afgelopen week hoog op de agenda. Er komt een haalbaarheidsonderzoek naar de uitbreiding van het stadion, want de gemeente vindt het kapitaalvernietiging als FC Groningen de Euroborg nu alweer verlaat. Maar mocht uitbreiding te duur blijken en de blik toch gericht worden op de bouw van een compleet nieuw stadion: plan B voor de Euroborg ligt al klaar.
In plan B komen er – als het aan Klaas Paul de Boer van Team 4 Architecten ligt – zeer luxe appartementen voor senioren in de Euroborg. Aan de buitenkant van het stadion verandert er niets. Zelfs de overkapping blijft intact. De bedrijven en scholen die in de Euroborg zitten, kunnen er blijven.


Zo zou de Euroborg ook kunnen worden, menen Team 4 Architecten.
Met luxueuze seniorenappartementen en een ruime, rustige binnentuin.

Aan de binnenkant, op de plaats waar nu de groene stoeltjes staan, verrijzen in het scenario van De Boer luxe appartementen: het Hof van Groningen, naar de historische hofjes in de stad. "Luxe, veilige complexen voor goedbedeelde ouderen die het niet zien zitten om hun oude dag in een bejaardentehuis te slijten. Ik heb het over mensen die bij wijze van spreken gemakkelijk 10.000 euro per maand kunnen missen. Daar is een markt voor. De senioren wonen er zeer luxe en zouden gebruik kunnen maken van een privéchauffeur, conciërge en een kok."

In de binnenring van de Euroborg passen volgens de berekening van De Boer zo'n honderd appartementen van 120 vierkante meter. Daarvoor heeft hij vier verspringende woonlagen gecreëerd. Uiteraard is het ook mogelijk – voor ouderen die ruimer willen wonen - eenheden aan elkaar te smeden. Het grootste deel van het huidige voetbalveld verandert in het idee van De Boer in een park met veel kunst, gras, bomen, water en vooral rust. De binnentuin is afsluitbaar en exclusief voor bewoners.

In plaats van weggegooid geld becijfert De Boer dat zijn idee een meerwaarde van 13,5 tot 20 miljoen euro op kan brengen. Daarin heeft hij ook meegenomen dat bijvoorbeeld de vele, nu onbenutte parkeerplaatsen onder de Euroborg meeverkocht kunnen worden.

Bron: Dagblad van het Noorden, William Pomp

Mooi plan. Als je dat appartementencomplex gewoon Blauwborgje noemt, is de naamsverandering minimaal en je hoeft hier en daar alleen wat groen te vervangen door blauw. De grote megaschermen met keihard geluid (JAZEKER! DE HYPOTHEKER! of KOPEN KOPEN KOPEN!) komen de slechtziende en stokdove bejaarden prima van pas als ze naar Lingo of Dierenmanieren willen kijken en van de omloop zou een circuit voor rollatorraces gemaakt kunnen worden. De bejaarde die als eerste rond is krijgt een kommetje appelmoes met een kers in het midden.
Printversie »
 

Reacties:
#1 Geweldig plan, heb me ouders er al warm voor gemaakt; vooral het schaaltje appelmoes trok me pa over de streep. Nieuw stadion hoop ik dan wel weer midden in de Oosterparkwijk want daar hoort de FC !
z-sideknoal | 4 oktober 2008, 13:13:31
#2 Van mij hoeft Groningen ook niet weg uit de Euroborg. Begin net een beetje te wennen aan het stadion en er zijn inmiddels toch al hele mooie dingen gebeurd in de Euroborg.
Ook al zou het nooit de Oosterpark kunnen overtreffen uiteraard.
vvroden | 4 oktober 2008, 18:53:15
#3 Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat aflopen. Maar mn moet zich in elk geval afvragen wat er gebeurd als er voor 35 miljoen uitgebreid word en blijkt dat dat alsnog te krap is over 4 jaar. Dan vraag ik me af wat dan kapitaalvernietiging is.
Bovendien vind ik dat Fc Groningen niet alleen maar de gemeente moet aan kloppen maar ook bij de provincie. Bovendien word er altijd reclame gemaakt er gaat niets boven Groningen. Fc supporters komen uit heel de provincie. Ik zelf kom uit Stadskanaal, en ik kan genoeg mensen uit bijvoorbeeld stadskanaal die een seizoenskaart hebben of nog willen hebben. Dus waarom zou de provincie hier geen geld voor willen uittrekken.
Krupsbeertender | 4 oktober 2008, 19:00:29
#4 whahahaha nou me opa is geinteresseert :P
maar ik dacht altijd dat ze bij de bouw al hadden rekening gehouden met eventuele uitbreiding?
lijkt me dat die architect die dat stadion heeft gebouwd wel ff het nieuwe ken financieren dan
Dereal | 4 oktober 2008, 19:09:59
#5 nou nou

las dat de gemeente geen geld wou geven.
ze vonden dat ze dat niet aan de burger konden uitleggen.
hoezo niet gemeente, ik ben een hard werkende man betaal veel belasting en weten jullie wel wat niet uitteleggen is aan mij. hoe het kan dat duizende mensen in groningen een uitkering hebben en gewoon te beroerd zijn om te werken want er is werk zat(de uitzonderingen daar natuurlijk). leg dat maar is uit.
nee geld naar een stadion kan zogenaamt niet. maar dan zie ik wel eens van mijn(600euro loonbelasting p m) terug.
joeriveen | 5 oktober 2008, 08:57:46
#6 je hebt aan een kant wel gelijk joeriveen
wij btalen genoeg aan de gemeente en de provincie.
als de gemeente groningen slim is doen ze er wel in mee hoe meer mensen er naar fc groningen komen hoe meer inkomsten de gemeente kunnen krijgen.
denk maar eens aan parkeergelden en boetes die er binnenkomen van foutparkeerders.
wordt wakker gemeente n steun fc groningen.
en deze mooie stadstuin is ook mooi
robertvv | 5 oktober 2008, 20:36:16
#7 nee jongens, geen geld van de gemeente. Ik ben voor een verbod op het steunen van professionele voetbalclubs wereldwijd. Oneerlijke concurrentie. Dus ook de FC niet meer. Hebben we ook niet nodig; volgend jaar als enige Nederlandse club in de Champions League levert ons sowieso iets van negen miljoen eu op....
Jeepster | 7 oktober 2008, 06:15:29
#8 Nee Harris... Bejaarden die goed zijn voor +10k in de maand nemen vast geen genoegen met een toetje uit de 70er jaren..:D
0vijftig | 7 oktober 2008, 07:12:06


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl