Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Uitbreiding Euroborg kost ruim 25 miljoen 30 september 2008
De uitbreiding van stadion Euroborg met een derde ring gaat meer dan 25 miljoen euro kosten. Naar verwachting maken FC Groningen en de gemeente Groningen binnen twee weken nadere details bekend over de plannen voor de uitbreiding van het stadion.

Een derde ring op de Euroborg kost ruim 25 miljoen

Een stadion met een capaciteit van 35.000 toeschouwers is voldoende om FC Groningen zowel financieel als sportief een florissante toekomst te bezorgen. Dat hebben onderzoeken van de club en de KNVB uitgewezen. Hans Nijland, directeur van FC Groningen heeft dit bevestigd. Hij noemt 38.000 stoelen als absoluut maximum.

Of deze capaciteit in een verbouwde Euroborg dan wel in een nieuw stadion moet komen is een vraag waar de komende maanden antwoord op moet komen. De inzet zal zich in eerste instantie richten op de verbouwing van de Euroborg. Club en gemeente beginnen een studie. Een verbouwing van de Euroborg zal veel tijd in beslag nemen en heeft bouwkundig grote gevolgen voor de andere gebruikers van het complex. Palen voor de fundering van de extra tribunering zullen dwars door hun ruimtes gaan.

De club wil de beide mogelijkheden open houden. "Uitbreiding van de Euroborg gaat meer dan 25 miljoen euro kosten. Dat heb ik niet op de bank staan," zegt de wethouder Frank de Vries van de stad Groningen. Met 25 miljoen komen de kosten op een niveau waarvoor een nieuw stadion gebouwd kan worden.

Mocht besloten worden toch een nieuw stadion te bouwen, dan liggen gedachten over wat met de huidige Euroborg moet gebeuren al klaar. De tribunes kunnen in dat geval worden vervangen door een kleine honderd appartementen voor ouderen. Deze woningen zijn georiŽnteerd op een nieuw aan te leggen binnenpark dat nu nog het voetbalveld is. Instellingen op het gebied van ouderenzorg zouden al enthousiast hebben gereageerd.

Een tweede optie is om de regionale opleidingscentra als Noorderpoort College en Alfa College het complex met een binnentuin op de plaats van het voetbalveld in gebruik te geven.

Bron: Dagblad van het Noorden
Printversie »
 

Reacties:
#1 Heb me ook maar eens aangemeld voor je site; ben een grote fan van vooral je wedstrijdverslagen. Mooi werk!

Het nieuwsbericht uit het DvhN is helaas erg slecht, zoals ik dat eerlijk gezegd wel gewend ben. De zin "Met 25 miljoen komen de kosten op een niveau waarvoor een nieuw stadion gebouwd kan worden." is gewoon klinkklare onzin. Ook lijken de suggesties dat de Euroborg hergebruikt zou kunnen worden als oudercomplex of opleidingscentrum me uit de duim van een dagblad-journalist.

Al met al kun je wat betreft de uitbreiding van de Euroborg denk ik beter andere bronnen gebruiken...

Overigens ben ik een groot voorstander van uitbreiding van de capaciteit van het stadion van de FC. Als uitbreiding te duur/gecompliceerd blijkt, lijkt nieuwbouw op de plek van Frans Maas me wel een goed plan.
haspel | 30 september 2008, 16:20:53
#2 Kan je zeggen wat je wilt.. maar het ziet er zo prachtig uit
FarmerWouter | 30 september 2008, 18:48:47
#3 hoezo frans maas terrein kijk eerst eens op de plek waar de suikerunie wordt gesloopt, daar is pas ruimte inclusief parkeerruimte, waar wou je anders de auto's van 38000 suporters laten .
truckertjes | 30 september 2008, 20:02:42
#4 Op het terrein van Frans Maas?. Nieuwbouw gaat nooit door. Ook al zou FCG het stadiondeel betalen, dan nog zal de gemeente nooit de kosten van de infrastructuur e.d. op zich nemen. Ik ben het trouwens met haspel eens dat het dvhn er weer een flutstuk van heeft gemaakt.
kouwkou | 30 september 2008, 23:31:43
#5 Helemaal mee eens de euroborg moet worden uitgebreid tot 35.311 toeschouwers!!!!

FC Grunn 4-life!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
scholte18 | 4 oktober 2008, 11:52:39


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl