Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
Het bekertoernooi gaat beginnen 24 september 2008
Morgen begint het bekertoernooi voor FC Groningen. Dan speelt de ploeg van Ron Jans in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker een uitwedstrijd tegen de amateurs van zondaghoofdklasser HVV Hollandia uit Hoorn. Het duel begint om 20.00 uur. Voor de liefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken, volgt hier alvast wat nuttige info.

Aan het eind van de negentiende eeuw kreeg Hoorn haar spoorwegverbinding met Amsterdam. Hierdoor werd het mogelijk korte bezoekjes te brengen aan het stadje; onder meer om te sporten. Daarvan werd druk gebruik gemaakt door de leden uit de hogere kringen, die in 1889 HSV Sport oprichtten. Hun activiteiten werden op de voet gevolgd door jongens, die zich meestal op straat vermaakten. Omdat voetballen op klompen achter de Hoornse Grote Kerk te veel overlast opleverde, werd een eigen club opgericht, met steun van leden van eerder genoemde club. De club kreeg de naam Volharding en het terrein van het garnizoen dat in Hoorn was gelegerd (Veemarkt) kon worden gebruikt om te oefenen en echte partijen te spelen. Het enige nadeel van dit veld was het feit dat de Zuiderzee bij hoog water spelen onmogelijk maakte.

Bij toetreding tot de 3e klasse NVB in 1909 diende de naam Volharding te worden gewijzigd; gekozen werd voor de naam Hollandia. De roodwitte clubkleuren (vlag van Hoorn) werden niet gewijzigd. Aan het eind van het seizoen 1918-1919 bereikte de club de 2e klasse; destijds de een na hoogste. Hoorn en West-Friesland liepen warm voor voetbal op niveau. Bezoekersaantallen van 3 à 4.000 waren geen uitzondering. In 1931 degradeerde Hollandia naar de 3e klasse. De terugval werd pas in 1952 goed gemaakt. Net aan de vooravond van de invoering van het betaalde voetbal keerde Hollandia terug op het oude peil. Na 1954 waren er in voetballand de nodige verschuivingen door het toetreden van vele verenigingen tot het min of meer betaalde voetbal. Hollandia haalde in 1960 de 1e klasse; voor amateurs het hoogst haalbare. Door het vertrek van spelers naar het betaalde voetbal had Hollandia haar eigen ’Heen en Weer’ tussen 1e en 2e klasse.

De stap werd gemaakt naar de accommodatie in het Julianapark. Naast drie velden en een trainingsaccommodatie verrees hier een (houten) tribune voor 1000 mensen met vier kleedkamers. Dat aantal werd snel uitgebreid door gebruik te maken van de voormalige Totogebouwen. Na een langdurige periode van onzekerheid kreeg de club toestemming om te mogen blijven op haar huidige locatie. Begin 2000 werd hier een nieuw clubgebouw (2 miljoen gulden) geopend; ook werden met medewerking van de gemeente de nodige verbeteringen aangebracht aan het totale hoofdveld en de bijvelden.

Adresgegevens
HVV Hollandia
Sportpark Julianapark
Nieuwewal 2
1621 MB Hoorn NH
Tel: 0229-215090
Website: www.hollandia-hoorn.nl

Toegangsprijzen
Volwassenen: 10 euro
65+ en jeugd t/m 12 jaar: 5 euro

De kassa op het Hollandia-complex is op de wedstrijddag geopend vanaf 18.30 uur. FC Groningen-supporters kunnen parkeren op de parkeerplaats Nieuwe Wal en hun omwisselbiljet van 18.30 tot 20.00 uur omruilen voor een entreebewijs bij de Noordingang (stadszijde Julianapark).

Routebeschrijving
Vanuit de richting Groningen: vanaf de A7 neem je de afslag 8 (Hoorn) en je blijft deze weg volgen. Na 8 stoplichten neem je de afslag Havens. Deze weg blijven volgen en de richting Havens aanhouden. Na 75 meter volg je het bord 'Parkeren Havens'. Daar vind je ook het grote parkeerterrein van het Hollandia-complex.
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl