Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC Groningen verslaat ADO Den Haag 31 oktober 2004
FC Groningen heeft vanmiddag weer eens drie punten gepakt. In een merkwaardig duel wordt ADO Den Haag aan de kant gezet, maar de manier waarop stemt toch wel tot nadenken: 4-3

Want FC Groningen wordt in de eerste twintig minuten overrompeld door de ploeg uit Den Haag. De thuisploeg komt er nauwelijks aan te pas en het is dan ook verdiend dat de Hagenezen op voorsprong komen. Na 18 minuten kan Geert den Ouden vogeltjevrij voor de goal de bal hard inkoppen, nadat ook Roorda niet uit zijn doel is gekomen.

FC Groningen herstelt zich echter snel. Vier minuten later is het Salmon die de bal in kan koppen. Hij weet zijn eerste inzet nog gestuit door doelman Dorus de Vries, maar is er als de kippen bij om de vrijliggende bal in te knallen: 1-1. Terwijl Salmon en zijn ploeggenoten juichen, wordt er in hun buurt een flink stuk vuurwerk gegooid. Erg slim!

In het resterende gedeelte van de eerste helft zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. FC Groningen weet echter nog een keer te scoren, als Kruiswijk de bal naar voren schiet en Seedorf aanspeelt. Seedorf schuift de bal onder de keeper door en FC Groningen staat voor. ADO-trainer Frans Adelaar wordt zo kwaad vanwege het vermeende buitenspel dat hij naar de tribune wordt gestuurd. En dat terwijl Seedorf niet eens buitenspel stond.

Net na de rust vindt het breekpunt in de wedstrijd plaats. Salmon kan alleen doorlopen op Dorus de Vries en probeert de keeper te omspelen. Salmon gaat echter neer en de scheidsrechter kent een penalty toe. Bovendien krijgt De Vries de rode kaart. TV-beelden wijzen uit dat een en ander wel erg zwaar gestraft is, maar geen Groninger die daar om maalt natuurlijk.

Achter de bal neemt Kurt Elshot plaats, en hij schiet de penalty prima binnen. FC Groningen leidt met 3-1 en met 11 tegen 10. Als Salmon even later op aangeven van Hugo de 4-1 binnenknalt, lijkt de buit binnen en de wedstrijd gespeeld. Sterker nog: met nog een half uur op de klok, kan dit wel eens erg pijnlijk worden voor ADO Den Haag.

De supporters van ADO Den Haag vinden het wel best en besluiten terug naar Den Haag te gaan, uiteraard toegezongen door de Groningers met: "Laat je club maar in de steek", "Janken in de bus" en "Veendam Veendam, ADO komt er aan". Het "Haags kwartiertje" valt niet goed, want er komen wat mannetjes agressief de tribune weer opgelopen, maar uiteindelijk stapt iedereen toch in de bus. Als de colonnne vertrekt, worden ze vriendelijk uitgezwaaid vanaf de Tonny van Leeuwentribune.

In het veld gebeurt er ook iets vreemds: FC Groningen gelooft het wel en gaat achterover leunen. In de man-meer-situatie komen er nog wel kansjes, maar van de Groningers hoeft het allemaal niet zo nodig meer. Ook Jans haalt drie bepalende spelers van deze wedstrijd (Seedorf, Hugo en Salmon) naar de kant en brengt voor hen Bizimana, Tuyp en Fledderus.

Je kunt er op wachten, en het gebeurt ook. Twee minuten voor tijd komt ADO Den Haag terug tot 4-2 en drie minuten later zelfs tot 4-3. Gelukkig besluit scheidsrechter Blom dan dat de wedstrijd er op zit en blijven de drie punten gewoon in Groningen. Maar wat maakt FC Groningen het zichzelf onnodig moeilijk door de laatste 20 minuten te voetballen alsof de buit al binnen is.

Opstelling FC Groningen: Roorda; Elshot, Matthijs, Kruiswijk, Florén; Krstev, Buijs, (C) Van Gessel; Hugo (82' Fledderus), Seedorf (57' Bizimana), Salmon (78' Tuyp)

Opstelling ADO Den Haag: De Vries (48' rood); Saeijs, Saavedra, Bodde, El Akchaoui; Swerts, (C) Van der Leegte, Polak; Stroeve (51' Van der Kaay), Den Ouden (66' Platvoet), Van der Gun

Scoreverloop: 18' Den Ouden (Polak) 0-1, 22' Salmon (Krstev) 1-1, 45' Seedorf (Kruiswijk) 2-1, 51' Elshot (strafschop) 3-1, 60' Salmon (Hugo) 4-1, 88' Van der Gun (Platvoet) 4-2, 91' Polak (lob) 4-3

Scheidsrechter: Blom

Toeschouwers: 12.173
Printversie »
Fotoverslag »

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl