Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
De balans van de voorbereiding 9 september 2008
Nu de oefencampagne er helaas weer op zit, is het tijd om de balans op te maken. De hambo-balans bij de diverse voetbalclubs wel te verstaan, want oefenwedstrijden en hamburgers zijn gelukkig onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook vielen er tijdens deze voorbereiding enkele flinke buien en dus konden we ons ook nog bezig houden met nominaties voor de Metaj-award 2008: de prijs voor de mooiste paraplu langs de zijlijn.

De afgelopen weken zijn diverse juryleden in de weer geweest om de staat van de broodjes hamburger speciaal bij de diverse speelvelden in kaart te brengen. De Euroborg zelf werd daarbij ook weer getest om een actueel ijkpunt te hebben en te zien hoe de broodjes hamburger speciaal in de provincie zich verhouden met de broodjes hamburger speciaal op de thuisbasis.

De juryleden baseerden hun oordeel onder meer op de kwaliteit van het vlees, de staat van het broodje, de toegevoegde uitjes, de verdeling van de saus en natuurlijk de prijs van de snack. Over het algemeen zijn de hamburgers goed te eten en kunnen we spreken over prima snacks voor langs de zijlijn. Duidelijke hekkensluiter is het broodje hamburger speciaal van de vv Roden. Wat wil je ook als het broodje nog niet volledig ontdooid is, er nauwelijks doorbakken en rauwe uien worden toegevoegd en ook de hamburger zelf niet echt doorbakken smaakt. De jury was streng en gaf aan de hamburgerbakkers van vv Roden de enige onvoldoende in deze voorbereiding.

Het onderscheid van de andere hamburgers zit hem vooral in de details en de jury heeft een keur aan variëteiten voorbij zien komen. Zo was er in Garmerwolde de forse langwerpige hamburger (formaat schnitzel), in Sappemeer de gekruide hamburger, trachtte men op Ameland de jury te imponeren door het gebruik van "voetbal vereniging speciaal saus geel-wit" en konden twee 'kantineburgers' rekenen op puntenaftrek omdat ze uit de frituur kwamen.

De prijs van een broodje hamburger in de voorbereiding ligt gemiddeld op 2,80 euro. Uitschieters in de prijs zijn de gefrituurde kantineburgers van Harkemase Boys en VVOG, die voor de bodemprijs van slechts 2,00 euro over de toonbank gaan. Catering Service Winters, present bij de oefenwedstrijden in Sappemeer en Assen hanteert de hoogste prijs voor een broodje hamburger speciaal: 3,50 euro.

Het volledige overzicht van de diverse locaties, prijzen en jury-beoordelingen vind je hieronder. Er is gerekend met de zogenaamde Schaal van Van Gelder, waarbij een 1 staat voor 'om te kotsen' en een 10 staat voor 'tongstrelende haute cuisine'.

Organisator Prijs Eindcijfer
1. vv GEO 3,00 euro 7,6
2. vv HSC 3,50 euro 7,3
3. vv Annen 3,00 euro 7,0
4. FC Groningen 3,20 euro 7,0
5. vv Geel-Wit 3,00 euro 6,7
6. vv Harkstede 2,50 euro 6,5
7. Harkemase Boys 2,00 euro 6,4
8. Achilles '94 3,50 euro 6,3
9. VVOG 2,00 euro 6,3
10. vv Roden 2,50 euro 5,4

Glorieuze winnaar dit seizoen is vv GEO geworden met een beoordeling van maar liefst een 7,6! De winnaar blijft daarmee vv HSC voor, dat als beoordeling een 7,3 kreeg. vv Annen pakt dit seizoen het brons met een 7,0. Ook de hamburger in de Euroborg kreeg weliswaar dezelfde beoordeling, maar die van vv Annen was net ietsje goedkoper.

Het jury-rapport over het winnende broodje hamburger is duidelijk: "Bij vv GEO verstaan ze het bakvak. Voor 3 euro krijg je van de vriendelijke dames een forse langwerpige hamburger (formaat schnitzel), die aan alle kanten uit het smakelijke broodje steekt. De hoeveelheid gebakken uien wordt op verzoek aan de wensen van de snacker aangepast en de sauzen mogen naar eigen inzicht worden toegevoegd. Hambo-beoordeling: een 7,6 op de Schaal van Van Gelder."


Kortom: ben je toevallig in de buurt van Garmerwolde en heb je wel zin in een lekkere snack, bel dan even naar de kantine van vv GEO. Wie weet starten ze dan de bakplaat even voor je op.


Metaj-award 2008

De maand juli was behoorlijk nat en ook de oefenwedstrijden van FC Groningen bleven een paar stevige buien niet bespaard. Vooral de omstandigheden bij het oefenduel tegen vv HSC spraken wat dat betreft tot de verbeelding, maar ook bij andere oefenduels moest sporadisch de paraplu er bij worden gepakt.

Aan de ene kant vervelend natuurlijk, maar het had ook voordelen, want in plaats van zich te vergapen aan de soms weergaloze acties van de spelers, kon het publiek zich nu eventjes richten op een flink aantal modieuze paraplu's. Kijk nou eens even wat voor fraaie en exotische exemplaren je zoal kunt tegenkomen langs de lijn. En dat allemaal gewoon in Noord-Nederland!

Het gebruik van fraaie paraplu's langs de zijlijn moet natuurlijk gestimuleerd worden en dus is er een prijs in het leven geroepen voor de mooiste paraplu langs de zijlijn: de Metaj-award. De prijs is vernoemd naar de vader van FC Groningen-speler Shkodran Metaj, die het gebruik van paraplu's langs de zijlijn landelijk op de kaart heeft gezet.

De jury hoefde eigenlijk niet lang na te denken, want er was één paraplu die er met kop en schouders boven uit stak en dat is het volgende exemplaar:


Niet zomaar een paraplu, maar een driemansparaplu en dat zie je toch niet zo vaak. Of zoals de vakjury het omschreef: "De paraplu oogt eenvoudig, maar de kracht zit hem in de functionaliteit: hij kan maar liefst drie man droog kan houden en zorgt spontaan voor lachende gezichten bij de pluhouders."

De winnaar van de Metaj-award 2008 kan als prijs een eveneens zeer fraaie groen-witte FC Groningen-paraplu tegemoet zien. Gefeliciteerd!
Printversie »
 

Reacties:
#1 wel leuk dat je zoiets doet!
Sander0509 | 10 september 2008, 18:27:27
#2 goeiedag eem Harris.. Ik zie dat ik een pluutje heb gewonnen. Ik kom hem bij Utrecht thuis opeisen.. alvast bedankt!

Wessel
wez | 10 september 2008, 22:38:15
#3 Metaj award riekt 'een beetje' naar nepotisme.

Ziet er ook niet uit als een "laten we een foto maken voor de Metaj award van Harris" met die veelbetekenende blikken van de modellen op de foto...

Doe het dan niet ofzo...

Je neemt het allemaal wel erg serieus. Terecht ook: de Metaj-award is niet zomaar een prijs.
erpee | 11 september 2008, 09:38:51
#4 Jij snapt er anders al helemaal geen kont van.. volgens mij sta jij ook op de foto en vond je je eigen paraplu net iets mooier..
Een slechte verliezer?
FarmerWouter | 11 september 2008, 12:00:49
#5 Harris, supertof maar ook meer dan logisch dat wij de metaj-award hebben weten binnen te slepen. Het was even zweten maar we hadden er alle vertrouwen in dat de award onze kant op zou komen! En uiteraard.. met een vakbekwame jury en een top host komt de terechte winnaar uit de bus rollen.
wez | 11 september 2008, 13:24:56
#6 Hé Wez. Gefeliciteerd met je prijs. Met name in Sappemeer was de strijd om 'de Award' het hevigst. Knap dat jullie uit zo'n grote groep de beste zijn geweest.
Bass | 11 september 2008, 22:33:14
#7 @ FarmerWouter zegt:
11 september 2008, 12:00:49

Op de dag dat je mij met een plu ziet lopen kan je ook een kistje bier bij me komen halen...:D

Moet niet gekker worden...:D
erpee | 12 september 2008, 12:43:28
#8 Mooie actie met die hamburgers.
Jandevries | 12 september 2008, 22:20:29
#9 Beetje laat, maar de complimenten voor het briljante stukje hamburgerliteratuur! Kreeg er honger van end aar gaat natuurlijk allemaal om. Literatuur moet aanzetten tot daden....
Jeepster | 16 september 2008, 14:16:45


 
Webhosting: Flexwebhosting.nl