Forum | Prikbord | Info | Links
 
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Nieuwsarchief
FC en supporters eens over beleid camerapalen 5 september 2008
FC Groningen en de Supportersvereniging FC Groningen, de supportersvereniging Z-Side en de Groningen Fanatics hebben elkaar gevonden in de kwestie rond de camerapalen. De drie camerapalen blijven tijdens de eerste vier competitiewedstrijden in Euroborg voorlopig staan. De doelstelling is om de palen daarna te verwijderen.


FC Groningen heeft hierbij geluisterd naar de wens van de supporters om een oplossing te vinden voor de ontstane situatie. De supportersverenigingen zijn met voorstellen gekomen om de palen te verwijderen. FC Groningen heeft hiermee onder voorwaarden ingestemd.

Na de vierde thuiswedstrijd van dit seizoen, tegen Sparta, volgt een evaluatie met de supportersverenigingen, waarna door de club wordt beslist of de camerapalen worden verwijderd of niet. Daarbij zal een aantal criteria worden gehanteerd.

De palen zullen niet worden verwijderd in één van volgende voorkomende gevallen:
- Bij het gooien van voorwerpen
- Bij het gooien van drinken of etenswaren
- Bij het bespugen of beledigen van mensen die betrokken zijn bij de wedstrijdorganisatie van FC Groningen of vertegenwoordigers van de media en/of andere ketenpartners
- Bij het zingen van kwetsende spreekkoren
- Bij andere ongeregeldheden c.q. ontoelaatbaar gedrag op de tribune

Mocht aan één van deze punten niet worden voldaan, dan zal FC Groningen dit middels videobeelden of ander bewijsmateriaal aantonen. De supportersverenigingen zullen zich in dat geval scharen achter het besluit de camerapalen te laten staan en deze beslissing dus accepteren en ondersteunen.

Als uit de evaluatie blijkt dat is voldaan aan de gestelde voorwaarden, dan zal FC Groningen de camerapalen meteen verwijderen. Als later bij wedstrijden blijkt dat supporters zich alsnog niet houden aan de genoemde voorwaarden, dan zal de club zich genoodzaakt zien de camerapalen of andere middelen met dezelfde beeldkwaliteit te herplaatsen. Ook in dat geval zal de club dit middels videobeelden of ander bewijsmateriaal moeten kunnen aantonen. De supportersverenigingen zullen ook dan de beslissing van de club accepteren en ondersteunen.

Parallel aan deze proefperiode wordt er door de club en supporters tevens gezocht naar andere middelen die dezelfde beeldkwaliteit leveren, maar minder zichtbaar zijn voor de supporters. Als er een geschikt alternatief gevonden wordt, zal FC Groningen de palen alsnog verwijderen en overstappen op het alternatief.
Printversie »
 

 
Webhosting: Flexwebhosting.nl